Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Νίκη εξάδας (vids)

Νίκη εξάδας για τον Άρη που νίκησε 2-0 στην Τρίπολη τον Αστέρα και πλέον είναι με το ένα πόδι στα πλέι οφ. Δυσκολεύει το έργο των Αρκάδων που ελπίζουν σε ένα θαύμα

Μονόδρομος ήταν η νίκη για Αστέρα και Άρη στην μάχη της Τρίπολης. Οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης τελικά επικράτησαν 2-0 με γκολ του Καμαρά (το 5ο του στο πρωτάθλημα) και Σάσα (97΄) και έκαναν σημαντικό βήμα για την είσοδο τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αντίθετα οι Αρκάδες θα πρέπει να ελπίζουν σε ένα θαύμα και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Δύο αγώνες απομένουν για την ομάδα του Ράσταβατς, αλλά και τα δύο είναι εκτός έδρας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δίνουν βαρύτητα κυρίως στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με τους Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια τους Καστάνο, Ατιένθα σε ρόλο στόπερ και τους Άλβαρες (αριστερά), Καρμόνε (δεξιά) να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Οι Βαλιέντε, Μουνάφο, αγωνίστηκαν μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, αριστερά τους ο Σίτο, δεξιά ο Ριέρα και ο Σονί ρε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Ο Μπούργος που κάθισε για δεύτερη φορά στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, άφησε την ίδια ενδεκάδα όπως και στον προηγούμενο αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Κουέστα κράτησε τα γάντια του κάτω από τα δοκάρια, οι Σούντγκρεν (δεξιά) – Γκάνεα (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να αγωνίζονται ως κεντρικοί αμυντικοί, έχοντας μπροστά τους, τον Σάσα με τον Ματίγια. Ο Εντιαγέ που παρέμεινε σε ρόλο μέσου πίσω από τον Καμαρά, με τους Ιτούρμπε (δεξιά) και Μαντσίνι (αριστερά) να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος ήταν κακή εως μέτρια, καθώς αμφότερες ήθελαν να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη. Στο χώρο του κέντρου δόθηκε μια ανούσια μάχη.
Οι Μουνάφο, Ριέρα, Σόνι από την μια και οι Ματίγια, Ιτούμρπε, Μαντσίνι, Εντιαγέ από την άλλη δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνας.
Οι μεν γηπεδούχοι έριξαν το βάρος των προσπαθειών τους από τα αριστερά με τον Αλβάρες χωρίς όμως οι σέντρες του να ανησυχούν τον Κουέστα, ενώ από την άλλη ο Καμαρά ήταν απελπιστικά μόνος του στην κορυφή της επίθεσης του Άρη.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα καταγράφηκε στο 16΄ από την πολύ θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Σόνι που βρήκε τον Σίτο, αλλά από το σουτ του τελευταίου, η μπάλα κόντραρε στον Σούντγκρεν και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους «κιτρινόμαυρους».
Στο 41΄ έγινε το 1-0. Το γκολ ξεκίνησε από την ενέργεια του Φαμπιάνο στο χώρο του κέντρου που έκλεψε την μπάλα από τον Σόνι, η μπάλα έφτασε στον Ιτούρμπε που πήρε μέτρα στο γήπεδο, τροφοδότησε τον Καμαρά (5ο του γκολ στο πρωτάθλημα), που ελίχθηκε και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Υπό συνεχή βροχόπτωση άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται χωρίς αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο.
Η εικόνα των πρώτων λεπτών, ήταν μια αντιγραφή του πρώτου 45λεπτου. Η πίεση πλέον μεταφέρθηκε στον Αστέρα που έψαχνε το γκολ και στο 56΄ μάλιστα είχε δοκάρι από το διαγώνιο σουτ του Ριέρα (προηγήθηκε σέντρα του Σονί).
Στο 64΄ νέο σουτ του Κρεσπί, η μπάλα φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.
Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές προσώπων και όχι σχηματισμών, ο Αστέρας πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά με τους Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο να κάνουν καταπληκτική δουλειά στα μετόπισθεν, ο Άρης απέφυγε τις (πολύ) δύσκολες καταστάσεις.

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, ο Μπρούγος επιχείρησε να αλλάξει το σύστημα του Άρη σε 3-4-3 (πέρασε τον Μπεναλουάν στον αγωνιστικό χώρο αντί του Καμαρά) και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δοκιμής, κρίνεται αρκετά πετυχημένη αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο πλάνο δεν δουλεύτηκε καθόλου σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους “κιτρινόμαυρους” το έβαλε ο Σάσα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων κι΄ ενώ προηγήθηκε ωραία ενέργεια και πάσα του Γκάμα στον Γκαρσία και ασίστ του τελευταίου στον Βραζιλιάνο.

Μουνάφο, Μπαράλες, Αλβάρες, Βαλιέντε ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, ενώ από τον Άρη ξεχώρισαν οι Καμαρά, Γκάνεα, Μαντσίνι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλο, Ατιένθα (90΄ Μπενίτο), Καστάνο, Καρμόθα, Άλβαρες, Βαγέντε (76΄ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (76΄ Τιλίκα), Ριέρα (58΄ Καπίγια), Σονί (58΄ Ρεγκίς), Μπαράλες

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Λέισμαν, Μπράμπετς, Σάσα, Εντιαγέ (58΄ Μπερτόγλιο, 68΄ Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (58΄ Γκάμα), Ματίγια (68΄ Ντουκουρέ), Καμαρά

Διαιτητής: Γκουστάβο (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μεϊνταντάς (Αχαϊας), Ψάρρης (Ζακύνθου)
4ος: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Νιόμπρε (Πορτογαλία)
ΑVAR: Μωυσιαδής (Ηπείρου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.