Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Δύσκολο τρίποντο (vids)

Ο Άρης έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του πολύ καλού και επικίνδυνου κατά διαστήματα Αστέρα Τρίπολης (1-0) στον αγώνα για την 12η αγωνιστική της Super League

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Άρης μέχρι να κάμψει την αντίσταση των ποδοσφαιριστών του Αστέρα και να φτάσει στο δύσκολο μεν, δίκαιο δε, τελικό 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για τους “κιτρινόμαυρους” μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ και την νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ για το κύπελλο.

Η φάση που θα στιγμάτισε τον αγώνα καταγράφηκε στο 41΄ με το αυτογκόλ του Άλβαρες (ωστόσο προηγήθηκε πολύ όμορφο τακουνάκι του Γκάμα στον οποίο τελικά χρεώθηκε το γκολ), ενώ λίγο πριν την λήξη οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ιτούρμπε.

Ο Αστέρας το πάλεψε, δημιούργησε λίγες, αλλά αρκετά επικίνδυνες στιγμές χωρίς να μπορέσει να τις μετουσιώσει σε γκολ και αυτό ήταν που στοίχισε στην ομάδα της Αρκαδίας.



Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Άρης

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε να προφυλάξει τον Κουέστα (λόγω ενοχλήσεων στη μέση κατά την διάρκεια της εβδομάδας) και να χρησιμοποιήσει τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Στην άμυνα δεν είχαν αλλαγές οι «κιτρινόμαυροι», καθώς δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στους Σούντγκρεντ, Γκάνεα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Την θέση των δύο ανασταλτικών μέσων κάλυψαν ο Σάσα με τον Τζέγκο, οι Μαντσίνι (δεξιά) και Γκάμα (αριστερά) κάλυψαν τα δύο άκρα στο κέντρο, ενώ ο Μπερτόγλιο επέστρεψε (εξέτισε την ποινή του) για να πάρει θέση πίσω από τον φουνταριστό Καμαρά.  

Ο Αστέρας Τρίπολης

Με αλλαγές λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε ο Αστέρας, καθώς ο Τιλίκα ένιωσε ενοχλήσεις στην διάρκεια της προθέρμανσης και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη αρχική ενδεκάδα για να πάρει την θέση του ο Ριέρα.
Ο Ράσταβατς επέλεξε τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια με τους Αλβαρες( αριστερός), Καστάνιο – Αντιένθα (κεντρικοί) και Καρμόνα (δεξιά) στην άμυνα.  Για τη θέση των αμυντικών χαφ επιλέγησαν οι Μουνάφο και Βαλιέντε, ο Ρεγκίς τοποθετήθηκε στα δεξιά του κέντρου, ο Ριέρα αριστερά, ο Σόνι επιτελικός και ο Μπαράλες μοναδικός προωθημένος.     

Το πρώτο ημίχρονο
Στο 7΄ είναι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη με τον καμαρά που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τσιφτσή, αλλά έστειλε την μπάλα επάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο 31΄ καταγράφηκε τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα, καθώς από την προσπάθεια του Σόνι που τροφοδοτεί από δεξιά τον Καρμόνα, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Ρεγκίς που σε άδεια εστία στέλνει την μπάλα άουτ

Στο 38΄ ήταν η σειρά των παικτών του Άρη να απειλήσουν, αλλά από το διαγώνιο σουτ του αμαρκάριστου Καμαρά, μπλόκαρε την μπάλα ο Τσιφτσής.

Στο 41΄ έγινε το 1-0 για τον Άρη μετά τον καταπληκτικό συνδυασμό των Μπερτόλγιο – Γκάμα. Η μπάλα έφτασε στον Μαντσίνι που πρόλαβε να την «τσιμπήσει» την έστειλε προς την εστία και ο Αλβάρες στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε στον ουρανό των διχτύων.  

Το β΄ ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στο β΄ ημίχρονο ήταν για τον Αστέρα που βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 47΄, όταν ο Σάκιτς έχασε την μπάλα από τον Ριέρα, ο τελευταίος έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ντένις για να την στείλει στα δίχτυα, το γκολ ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων ήταν σε θέση οφ σαϊντ

Στο 60΄ πολύ όμορφη στιγμή για τον Αστέρα, όταν ο Άλβαρες έβγαλε την σέντρα για το κεφάλι του Μπαράλες, η προσπάθεια του τελευταίου για τον προωθημένο Ρεγκίς που επιχείρησε στην κίνηση το σουτ, αλλά ο Ντένις σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα

Στο 78΄ πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη όταν ο Καμαρά με παράλληλη σέντρα προς την εστία τημάδεψε τον Γκαρσία αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε την μπάλα για να την στείλει στην άδεια εστία.

Στο 87΄ ο Άρης είχε δοκάρι από την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ιτούμρπε.

Με πολλά τρεξίματα για μία ακόμη φορά ο Καμαρά, θετική η παρουσία του Μαντσίνι και των Σάσα – Τζέγκο, ενώ από τον Αστέρα ξεχώρισε και πάλι ο Σόνι χωρίς να πιάσει τα υψηλά δικά του στάνταρ, ενώ καλοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα ήταν και οι Μουνάφο, Βαλιέντε.

Άρης:Ντένις, Σούντγκρεν (26΄ Σάκιτς) Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (70΄ Ιτούρμπε), Γκάμα (70΄ Γκαρσία) Μπερτόγλιο (85΄ Ματίγια), Καμαρά (85΄ Μάνος)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Πίτσου, Καρμόνα (79΄ Ρούμπεν Γκαρσία), Μουνάφο (67΄ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα, Κρέσπι (87΄ Μπενίτο), Σονί (87΄ Κανελλόπουλος), Μπαράλες (67΄ Αλί Μπαμπά)

Διαιτητής: Τζοβάρας
Βοηθοί: Ψαρρής, Παπαδάκης
4ος: Κουτσιαύτης
VAR: Κουμπαράκης
AVAR: Σαμοΐλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.