Ηγετικός Μακέντα: “Να τελειώνουμε τις φάσεις, βάλτε τη μπάλα μέσα” (vid)

Ο Φεντερίκο Μακέντα βρίσκει τον εαυτό του, η ομάδα φέτος δουλεύει για τους φορ της κι ο Ιταλός επιθετικός με ηγετικό ταμπεραμέντο "ντόπαρε" τους συμπαίκτες του πριν το ματς με το Βόλο. Δείτε πως.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν ξεκίνησε καλά αυτή τη χρονιά. Αφενός γιατί πέρασε έναν τραυματισμό και αφετέρου γιατί μπροστά του είχε και έχει έναν εξαιρετικό Καρλίτος που τα πηγαίνει περίφημα στο σκοράρισμα.

Ο Ιταλός στράικερ όμως, παρά την όποια φημολογία, δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει, δεν σταμάτησε ποτέ να περιμένει την ευκαιρία του σαν νεανίας και όταν αυτή του δόθηκε την άρπαξε από τα μαλλιά στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σκόραρε με τη Λαμία, σκόραρε δις με τον Παναιτωλικό και σκόραρε ξανά στο Κύπελλο με τον Βόλο. Τέσσερα γκολ σε τρία ματς και μία ασίστ δε το λες και κακό απολογισμό από παίκτη που προερχόταν από αγωνιστική απραξία.

Η εμπειρία του, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του φέρνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία από πέρσι “τρέχει” σε άλλους ρυθμούς τα social media φρόντισε να μας δώσει μια γεύση από Μακέντα.

Έτσι, πριν από την αναμέτρηση με τον Βόλο, έπιασε τον Ιταλό σε μια ηγετική προσπάθειά του να πωρώσει τους συμπαίκτες του λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Πως; Με απλά, ποδοσφαιρικά λόγια, που έρχονται και προστίθενται σε όποια δουλειά γίνεται στις προπονήσεις. Άλλωστε η ψυχολογία είναι σπουδαίο και ουσιαστικό κομμάτι του αθλητισμού.

“Ας τελειώνουμε τις φάσεις. Όταν φτάνουμε εκεί να τελειώνουμε τις φάσεις, μη γυρνάμε πίσω. Βάλτε τη μπάλα μέσα. Πάμε για πρώτες και δεύτερες μπάλες.”

Λες και ήξερε πως εκείνος θα την κάνει τη δουλειά του. Τους φώναξε ότι η μπάλα πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Να φτάνει στην περιοχή. Κι αν φτάνει, εκείνος θα την κάνει τη δουλειά του. Θυμηθείτε το γκολ του. Ένα γκολ φορ μεγάλης κλάσης.

Σε μερικά δευτερόλεπτα τους είπε όλα όσα πρέπει να κάνουν. Μπροστά η μπάλα. Νικητές στις πρώτες και δεύτερες μπάλες. Αλλά οκ, αυτά τα λένε όλοι. Σημασία έχει όμως και το ύφος. Ο τρόπος. Και ο τρόπος του, ήταν ηγετικός. Τον Μακέντα τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, όπως ο Μακέντα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.