Παναθηναϊκός: Ναι, ο Καρλίτος είναι Majestic! (vids&pic)

Από την Πολωνία στην Ελλάδα της καραντίνας, στον Παναθηναϊκό του Πογιάτος και του Μπόλονι και τώρα στη Λεωφόρο με Γιοβάνοβιτς, ο "μπαμπάς" Καρλίτος διάγει τη δεύτερη νιότη του με "ρυθμούς Βαζέχα".

Από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό άπαντες περίμεναν την ενεργοποίησή του. Στα γκολ. Ωστόσο η περσινή, γεμάτη προβλήματα σεζόν, παρέσυρε τον Καρλίτος στη γενική μετριότητα του club. Οι βιαστικοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν “τελειωμένο”. Ο ίδιος ο Μπόλονι δεν τον εμπιστεύτηκε, ενώ φυσικά κανένα πλάνο που θα τον εκμεταλλευόταν δεν εκπόνησε ποτέ ο αμυντικολάγνος Ρουμάνος τεχνικός.

Τα δύο γεγονότα που του άλλαξαν τη ζωή

Ο Ισπανός επιθετικός έδειχνε απογοητευμένος. Ωστόσο δύο περιστατικά το καλοκαίρι του άλλαξαν κυριολεκτικά τη ζωή. Το ένα είναι η γέννηση των δίδυμων κοριτσιών του, τα οποία επανέφεραν το χαμόγελο στα χείλη του. Το άλλο ήταν η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι ο Σέρβος τεχνικός ουδέποτε έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση φορ σημαίνει πολλά. Τα πάντα μάλλον.

Ο Καρλίτος ένιωσε αυτομάτως και πάλι σημαντικός. Τί κι αν στο “Τριφύλλι” μετά τη φυγή του Καμπετσή υπάρχουν μόλις τρεις επιθετικοί και με τον τραυματισμό του Μακέντα μόλις δύο; Ο Γιοβάνοβιτς έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Καρλίτος (και στον Ιωαννίδη) κι εκείνος του το ανταποδίδει στο γήπεδο. Αναρωτιέστε πως;

Καρλίτος σε ρυθμούς Βαζέχα

Με το πιο παραγωγικό ξεκίνημα της καριέρας του. Για πρώτη φορά πετυχαίνει 7 γκολ τις πρώτες έξι αγωνιστικές. Ενώ έχει συμμετοχή και σε άλλα δύο γκολ με ασίστ, κι έχει κερδίσει κι ένα πέναλτι. Ο ρυθμός αυτός είναι “ρυθμός Βαζέχα” και όλοι στο Κορωπί εύχονται να συνεχίσει έτσι.

Μάλιστα στο ματς με τον Ιωνικό, πέτυχε το πρώτο του “πράσινο” χατ τρικ και πρώτο του μετά από τρία χρόνια. Τελευταία φορά ήταν με τη φανέλα της Βίσλα Κρακοβίας, απέναντι στην Σλασκ Βρότσλαβ τον Μάρτιο του 2018. Εκείνη τη σεζόν είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Πολωνία με 24 γκολ. Αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται φέτος να περάσει αυτό το νούμερο.

Ούτε ο… Διαμαντίδης τέτοια ποσοστά

Τα 7 γκολ του, τα έχει πετύχει μετά από 10 τελικές προσπάθειες, οι 9 εκ τω οποίων είναι στο στόχο. Ούτε ο Διαμαντίδης στα δίποντα δεν είχε τέτοια ποσοστά ευστοχίας. Σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αφενός του έχει δώσει περισσότερες ελευθερίες σε σχέση με πέρσι, ενώ και η στρατηγική του Παναθηναϊκού τον φέρνει πιο κοντά στην αντίπαλη εστία και δεν αναλώνεται μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα στη μεσαία γραμμή.

Αυτά του τα επιτεύγματα έχουν αρχίσει και κάνουν την Ευρώπη να ασχολείται με τον Καρλίτος. Βλέπετε, μόνο οι Χάαλαντ, Λεβαντόφκσι και Μπενζεμά έχουν περισσότερα γκολ από τον Καρλίτος, εννιά τον αριθμό. Εννιά πάντως θα μπορούσε να είχε και ο Καρλίτος αν είχε εκτελέσει τα δύο πέναλτι που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά ως “Μεγαλοπρεπής” που είναι τα έδωσε στους νεοφερμένους Βιτάλ και Παλάσιος για να πάρουν κι αυτοί τα πάνω τους. Ξέρει άλλωστε ο ίδιος πως αν είναι ανεβασμένοι οι συμπαίκτες του, τότε θα βοηθηθεί και αυτός.

Το μέλλον του ο ίδιος τον βλέπει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η “πράσινη” ΠΑΕ όσο και ο ίδιος απέρριψαν πρόταση της Όσιεκ ύψους 400.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γιοβάνοβιτς και ο Ισπανός φορ πίστευαν πως θα ανέβει η απόδοσή του και κατά συνέπεια η χρηματιστηριακή του αξία στα επίπεδα που ήταν στην Πολωνία, δηλαδή στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Majestic! Ναι!

Όπως και να’χει ο Καρλίτος επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους εξ αρχής ήρθε στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον λόγο για τον οποίο το ψευδώνυμο “Majestic” συνοδεύει τον λογαριασμό του στο instagram. Ναι, ο Καρλίτος είναι “Μεγαλοπρεπής”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.