Άρης: Ο πιο καλός ο μαθητής…

Δεν αρκεί στον Άρη η φόρα από τη νίκη στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή (28/11), αν θέλει να πάρει καλό σκορ στη σημερινή (1/12) πρώτη μάχη Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, τα δικά του δεδομένα και τη δική του εξέλιξη. Το πώς θα καταλήξει, ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και ποια θα είναι η εικόνα του στο φινάλε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι θέμα της κατάστασης των δύο αντιπάλων τη δεδομένη χρονική στιγμή που κοντράρονται. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που δουλεύονται από πριν, συζητούνται μεταξύ τεχνικής ηγεσίας και παικτών και περνάνε στο σκληρό δίσκο του μυαλού του καθενός, ώστε όταν έρθει η ώρα του ματς να γίνει προσπάθεια να βγούνε στο χορτάρι. Ειδικά όταν υπάρχει μνήμη από πρόσφατη συνάντηση με τον αντίπαλο, όπως έχει ο Άρης από τον ΟΦΗ, που τον υποδέχεται σήμερα (1/12, 17:00) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεδομένα για τον Άρη εν όψει αυτού του αγώνα είναι συγκεκριμένα:

  • Δεν κατάφερε εντός έδρας να νικήσει τον σημερινό αντίπαλό του στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. Παρότι έφτασε στις 16 τελικές, έναντι μόλις 3 του ΟΦΗ, έχοντας 38 γεμίσματα (10 ο ΟΦΗ) και 9 κόρνερ (2 ο ΟΦΗ), έμεινε στο μηδέν, και τελικώς το ματς έληξε χωρίς σκορ (0-0).
  • Ο ΟΦΗ τότε πρόσεξε την άμυνά του, ο Άρης δεν μπόρεσε να τη διασπάσει και έχασε δύο πολύτιμους πόντους, μπαίνοντας στραβά στο πρωτάθλημα.
  • Αυτό που έκανε ο ΟΦΗ το έκαναν κι άλλες ομάδες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με το ίδιο -και χειρότερο σε μία περίπτωση- αρνητικό αποτέλεσμα για τους “κίτρινους”. Πιο συγκεκριμένα, ο Απόλλων (0-0) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (0-5).
  • Κλειστές άμυνες βρήκε ο Άρης και στις αναμετρήσεις με τον Ιωνικό (1-0 ήττα εκτός έδρας) και την ΑΕΚ (2-1 ήττα εκτός έδρας), σε δύο ματς που δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό, γιατί δεν σκόραρε ή δεν έβαλε όσα γκολ έπρεπε και μπορούσε.
  • Τα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα είναι κάτι σύνηθες για τους “κίτρινους” αυτή τη σεζόν. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν κάνει σερί πάνω από δύο νίκες ως τώρα στα επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα σε αυτό το επίπεδο.
  • Ο ΟΦΗ σήμερα προφανώς και θα προσέξει πρώτα την άμυνά του, διότι θέλει να φύγει από το ματς με ένα σκορ, τέτοιο που να του δίνει πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς ότι θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί στη φάση των “8”.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι ο Άρης πρέπει να αποδειχθεί… ο πιο καλός ο μαθητής, αν θέλει να φύγει σήμερα από το “Κλεάνθης Βικελίδης” με σκορ που να του δίνει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στον ΟΦΗ. Πρέπει να αποδείξει ότι έχει μάθει από τον αγώνα με τους Κρητικούς για το πρωτάθλημα, αλλά και από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στους αγώνες που ακολούθησαν. Να βρει τον τρόπο να πολλαπλασιάσει τα οφέλη από τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στην Τούμπα, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ΠΑΟΚ, την περασμένη Κυριακή (28/11), για το πρωτάθλημα.

Σημείωση εδώ με πολλούς αστερίσκους: αυτή η νίκη που προηγήθηκε σημαίνει πολλά σε ψυχολογικό επίπεδο για τους “κίτρινους”, αλλά και τίποτε επί της ουσίας για το σημερινό παιχνίδι με τους Κρητικούς, που κι αυτοί πηγαίνουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με φόρα από το αγωνιστικό και βαθμολογικό ανέβασμά τους στο πρωτάθλημα. Αν πραγματικά θέλουν να είναι σωστοί οι “κίτρινοι” με τον εαυτό τους, το “τίποτε” πρέπει να κρατήσουν. Για να μην κινδυνεύσουν ξανά να φύγουν με άδεια χέρια από ένα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν παιχνίδι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.