ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2: Διπλό με “κάργα” Σάκχοφ στο 90′! (vids)

Η ΑΕΚ πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τους Ζωσιμάδες χάρη στο γκολ του Σάκχοφ στο 90' με τη μπάλα να κοντράρει στον Κάργα και να αιφνιδιάζει τον ασύλληπτο Λοντίκγιν! Άμραμπαν και Εραμοπούσπε τα άλλα δύο γκολ του αγώνα.

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό με γκολ του Σάκχοφ στο 90′. Η χρυσή αλλαγή του Γιαννίκη έδωσε τη νίκη στην Ένωση που επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Το ματς ήταν συγκλονιστικό και ξεκίνησε με γκολ του ΠΑΣ με πέναλτι. Μόλις στα 13 δευτερόλεπτα ο Περέα κέρδισε πέναλτι από τον Μήτογλου το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε. Η ΑΕΚ που για δεύτερο σερί ματς βρέθηκε εξ απήνης στο πρώτο λεπτό αντέδρασε. Έτσι ισοφάρισε πριν το δεκάλεπτο με υπέροχο γκολ του Άμραμπατ.

Έκτοτε η Ένωση είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο εξαιρετικός Λοντίγκιν δεν επέτρεψε σε διαδοχικά τετ α τετ σε Αραούχο και Τσούμπερ αν σκοράρουν. Ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιλιντσεάνου αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος μέχρι το 79ο λεπτό. Ωστόσο με τις αλλαγές του Γιαννίκη, τον Ανσαριφάρντ και τον Σάκχοφ, η ΑΕΚ απείλησε τέσσερις φορές με την τέταρτη να είναι η φαρμακερή.

Η τύχη στάθηκε με το μέρος του Σάκχοφ που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν για το 1-2. Ο ΠΑΣ έμεινε με την πίκρα της ήττας, πάιζοντας με τη γνωστή του στρατηγική να ψάχνει τον Περέα με μεγάλες μπαλιές δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων. Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους στιγμές για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν είχαν σωστές αποφάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με μια σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ και άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ηρακλής Μεταξάς ξεκίνησε με το κλασικό πια 4-4-2 και τους Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Ντομίνγκες, Καραχάλιο, Μπρένερ, Μιλιντσεάνου, Περέα στο αρχικό σχήμα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε στο αρχικό σχήμα τους Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο σε διάταξη 4-3-3.

Εκρηκτική έναρξη στο ματς ο ΠΑΣ, γκολάρα ο Άμραμπατ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίζει πέναλτι στα 13 δευτερόλεπτα, όταν με την κλασσική πλέον τακτική των Ηπειρωτών, ο Περέα μπήκε περιοχή, ο Μήτογλου τον ανέτρεψε και ο Εραμούσπε ευστόχησε για το 1-0 στο 5ο λεπτό (τέσσερα λεπτά υπήρχε εξέταση από το VAR).

Όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι και σε αυτό η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και βρήκε άμεσα την ισοφάριση με ένα εκπληκτικό γκολ του Άμραμπατ. Ο άσος της “Ένωσης” έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής και έγραψε το 1-1, απαντώντας άμεσα στο τέρμα του Άγιαξ της Ηπείρου.

Στο 18ο λεπτό ο Λοντίγκιν ντύθηκε “σούπερμαν” και με ασύλληπτη διπλή επέμβαση σταμάτησε σε διαδοχικά τετ α τετ τον Αραούχο και τον Τσούμπερ κρατώντας το σκορ στο 1-1. Από τις κορυφαίες αποκρούσεις που έχουμε δει.

Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του ΠΑΣ να χάσει τεράστια ευκαιρία με τον Μιλιντσεάνου να κάνει ένα εναέριο τελείωμα και να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ και ενώ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 23ο λεπτό ο Μάνταλος έξω από την περιοχή δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία, ενώ στο 37′ ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό αριστερό σουτ του Αραούχο. Την τελευταία καλή φάση στο ημίχρονο είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα με κεφαλιά του Κάργα να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

Διπλό με Σάκχοφ στο 90′ σε δεύτερο ημίχρονο ροντέο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου μέρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 66ο λεπτό με τον Μπρένερ να σουτάρει και τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει σταθερά.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη τηε ευκαιρία στο 79ο λεπτό με μια κεφαλιά του Σιμόες από πλεονεκτική θέση κι από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο. Στο 83′ απείλησε ξανά με τον Ανσαριφάρντ όπως και στο 84′ με αριστερά σουτ, με το δεύτερο να εξουδετερώνεται σε κόρνερ από τον Εραμούσπε. Στο 85′ ο Σάκχοφ σούταρε πάνω στον Βράνιες από τα δύο μέτρα!

Για να έρθει το γκολ του Σάκχοφ στο 90′. Ο Ουκρανός σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και αιφνιδίασε τον εξαιρετικό Λοντίγκιν που δεν μπόρεσε να βγάλει και αυτό.

Έτσι η ΑΕΚ έφυγε με τεράστιο διπλό από τα Γιάννινα και ενώ ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο είχε ανεβάσει την απόδοσή του. Ήταν ένα πολύ όμορφο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (84′ Παντελάκης), Ντομίνγκες, Καραχάλιος, Μπρένερ (68′ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (46′ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν (79′ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμόες, Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (79′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (69′ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.