Γκίγε Αμπασκάλ: Ο Σεβιγιάνος “Νάγκελσμαν” του Βόλου

Ίσως είναι νωρίς για να "βαπτιστεί" ο Γκίγιε Αμπασκάλ ως ο "Νάγκελσμαν" του Βόλου, ωστόσο ο νεαρός τεχνικός της ομάδας της Μαγνησίας είναι το πρόσωπο του πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο έχει καταφέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο για την ηλικία του, όσο και για κατορθώματα του με τους Θεσσαλούς.

Μια επαρχιακή ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague μετά από τρεις αγωνιστικές. Δεν το λες και ασυνήθιστο, ιδιαίτερα σε τόσο πρώιμο στάδιο στη σεζόν, ωστόσο δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένας 32χρονος προπονητής να έχει κάνει στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου, όσα δεν έχουν καταφέρει έμπειροι προπονητές με μεγάλα μπάτζετ στη διάθεση τους.

Ίσως είναι νωρίς για να “βαπτιστεί” ο Γκίγιε Αμπασκάλ ως ο “Νάγκελσμαν” του Βόλου, ωστόσο ο νεαρός τεχνικός της ομάδας της Μαγνησίας είναι το πρόσωπο του πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο έχει καταφέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο για την ηλικία του, όσο και για κατορθώματα του με τους Θεσσαλούς.

Όλα ξεκινούν από τη λέξη “εμπιστοσύνη” και οι άνθρωποι του Βόλου δεν δίστασαν να δώσουν την “μπαγκέτα μαέστρου” σε έναν 32χρονο προπονητή με μικρή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βαδίζοντας στα χνάρια των γερμανικών ομάδων που έχουν ήδη αφήσει χώρο στη νέα γενιά τεχνικών.

Βέβαια ο Αμπασκάλ δεν είναι τόσο… νεούδι στο ποδόσφαιρο, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κιάσο στα… 28 του χρόνια και σύντομα πήρε… προαγωγή στην πρώτη κατηγορία του ελβετικού ποδοσφαίρου και την Λουγκάνο, όπου την καθοδήγησε για 19 παιχνίδια. Μάλιστα ο Αμπασκάλ κατάφερε να διατηρήσει την – σχεδόν καταδικασμένη – Λουγκάνο στην ελβετική Superleague, ωστόσο η φτωχή βαθμολογική της συγκομιδή στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης σεζόν τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Η Άσκολι και η Serie B ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τον ίδιο, τόσο στην ομάδα Νέων του συλλόγου, όσο και στα τρία παιχνίδια που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας ως υπηρεσιακός.

“Στην Ελβετία έμαθα πολλά. Πιστεύουν πολύ στο εγχώριο προϊόν και δουλεύουν πολύ στη βελτίωση του ποδοσφαιριστή. Υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία στο επίπεδο των αποτελεσμάτων. Υπάρχουν λιγότερες αλλαγές στους πάγκους. Στην Ιταλία έχω βιώσει συνεχή κριτική και πίεση. Έχω ζήσει μέσα από το ιταλικό χάος, αλλά για μένα ήταν υπέροχο, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με τους ιδιοκτήτες. Και οι δύο χώρες μου έδωσαν εμπειρίες και ωριμότητα”, είχε δηλώσει ο Αμπασκάλ για την προπονητική του εμπειρία. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 32χρονος προπονητής δεν δίστασε στην αρχή της φετινής σεζόν να… ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών αναφορικά με τους στόχους του Βόλου.

“Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Οι συνεργάτες μου στο τιμ προέρχονται από μία δύσκολη, αλλά και πολύ όμορφη χρονιά στην Ιταλία. Θέλω να πετύχω κάτι σημαντικό με τον Βόλο, μία ομάδα που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε 7η. Οτιδήποτε καλύτερο θα είναι σημαντική επιτυχία”, ανέφερε ο “Νάγκελσμαν” του Βόλου, ο οποίος ασφαλώς και έχει ένα και μοναδικό όνειρο. Τη La Liga. Ποιος μπορεί να του στερήσει το όνειρο; Για την ώρα αρκείται σε αυτό που ζει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Βόλο και το απολαμβάνει για όσο διάστημα κρατήσει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.