Κώτσιρας: «Να διορθωθούμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε κόντρα στον Άρη»

Ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησε για την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στα Ιωάννινα, ενώ στάθηκε στα σημεία που οι «πράσινοι» χρίζουν βελτίωσης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώτσιρα:

Για την ήττα από τον ΠΑΣ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να «ισορροπήσει» το ματς όταν… στράβωσε από πολύ νωρίς: «Δεχθήκαμε πολύ νωρίς το γκολ και δεν καταφέραμε να μπούμε όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε να εμφανιστούμε εξαρχής, για να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι τα Γιάννινα κατάφεραν να προηγηθούν τόσο νωρίς. Από εκεί και πέρα είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες και κάποιες καλές προϋποθέσεις για να φτιάξουμε φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κι από ένα γκολ που πέτυχαν τα Γιάννινα χάσαμε το παιχνίδι. Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε… Δεν συνεχίσαμε την καλή εμφάνιση που κάναμε στον προηγούμενο αγώνα με τον Απόλλωνα και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να κάνουμε τόσες πολλές ευκαιρίες, ούτως ώστε να πάρουμε -έστω- τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του πολλές τέτοιες ομάδες και ομάδες που θα τον περιμένουν στο μισό γήπεδο και το κάτι διαφορετικό που θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να διασπάσει αυτές τις άμυνες: «Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο απειλητικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Κι όταν χάνουμε την μπάλα να πρεσάρουμε, ώστε να μην δεχόμαστε επιθέσεις από transition. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε συνδυασμούς στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, για να δημιουργούμε ευκαιρίες και να βρούμε τα γκολ που θα μας δίνουν και τις νίκες. Απλά, όπως βλέπουμε όλοι, κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος, θεωρώ ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο αμφίρροπό και κάθε Κυριακή θα πρέπει να δίνεις… μάχη για να κερδίσεις το παιχνίδι. Όπου κι αν παίζεις και με όποιον κι αν παίζεις…».

Για τη διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ και το πόσο μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό ο αμυντικός προσανατολισμός της ομάδας των Ιωαννίνων, ειδικά στο β’ μέρος: «Όταν παίζεις με μία ομάδα η οποία σε περιμένει στο μισό γήπεδο, θα πρέπει να βρεις τους τρόπους για να βγάζεις ευκαιρίες και να τους βάζεις δύσκολα. Εκεί χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά. Γιατί έχουμε την κυκλοφορία της μπάλας, φτάνουμε εύκολα στο άλλο μισό, αλλά δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες ή προϋποθέσεις ευκαιριών. Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και σαν ομάδα και ο καθένας μόνος του να το βάλει στο μυαλό του. Γιατί στους περισσότερους αγώνες θα συναντούμε τέτοιες καταστάσεις απέναντί μας…».

Για τους βαθμούς που έχουν χάσει ήδη όλοι οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος, αν και βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική: «Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες θα βάζουν πολύ δύσκολα και στους “μεγάλους”, αλλά και στους μεταξύ τους αγώνες. Και γι’ αυτό θα πρέπει να πιάνεις πολύ καλή απόδοση κάθε εβδομάδα, για να μπορείς να κερδίζεις τα ματς είτε εντός, είτε εκτός έδρας».

Για τον αγώνα με τον Άρη που έρχεται: «Θα πηγαίναμε με άλλη ψυχολογία στον αγώνα με τον Άρη, αν είχαμε πάρει το αποτέλεσμα που θέλαμε στα Γιάννενα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε κόντρα στον ΠΑΣ και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Να είμαστε ανταγωνιστικοί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και να πάρουμε εκεί αυτό που θέλουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.