ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0 : Τον αιφνιδίασε και τον “κατέρριψε” με… φωτοβολίδα! (vids)

Με γκολ του Γκαρντάβσκι ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό έχοντας σωστή τακτική και αιφνιδιάζοντας εκεί που έπρεπε τους "πράσινους"

Με ένα γκολ – «φωτοβολίδα» του Γερμανού Γκαρντάβσκι στο 5ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Παναθηναϊκό, «καταρρίπτοντάς» τον από τα.. σύννεφα υπερ-αισιοδοξίας που έπλεαν οι «πράσινοι» μετά την νίκη προ μιας εβδομάδας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Πλέον κάπου εκεί ψηλά βρίσκεται ο “Άγιαξ” της Ηπείρου έχοντας κάνει το ονειρεμένο ξεκίνημα καθώς είχε μεσολαβήσει η νικη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ!

Ο κόουτς του «Άγιαξ» της Ηπείρου έκανε ένα πρόωρο… ματ στο παιχνίδι, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά και δικαιώθηκε νωρίς με το γκολ της νίκης ενώ στη συνέχεια η ομάδα του αναχαίτισε ιδανικά τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης και ανατροπής του σκηνικού από τους φιλοξενούμενους, όποια μέσα κι αν χρησιμοποίησε ο Γιοβάνοβιτς ο οποίος δεν πήρε σχεδόν καμιά «βοήθεια» από όσους «έλαμψαν» στην πρεμιέρα, κόντρα στον Απόλλωνα…

Έτσι ξεκίνησαν :

Σε σχήμα 4-4-2 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Ηρακλής Μεταξάς.
Ο Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ με τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν στην άμυνα.
Οι Γερμανοί Γκαρντάβσκι, Σνάϊντερ στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής κι ο Καραχάλιος με τον Ντομίγκες στον κάθετο άξονα.
Στην επίθεση ήταν ο Περέα με τον Κόντε.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε το δόγμα της επιτυχημένης πρεμιέρας.
Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Διούδης κάτω από τα γκολπόστ με τους Κότσιρα, Χουάνκαρ, Σάρλια και Βέλεθ στην άμυνα.
Οι Πέρες και Μαουρίσιο στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής και τριάδα οι Αϊτόρ, Λούντγκβιστ και Βιτάλ πίσω από τον προωθημένο Καρλίτος

Αιφνιδίασαν οι γηπεδούχοι με την πίεση των πρώτων λεπτών πιάνοντας τους αντιπάλους τους στις… αναμνήσεις της προ μιας εβδομάδας εμφάνισής τους!
Δύο απανωτά κόρνερ με τον Πίρσμαν σε ένα από αυτά να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε κοντράροντας εκτός εστίας.
Το «μήνυμα» δεν έγινε άμεσα αντιληπτό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στην επόμενη επίθεση οι άμυνα του Παναθηναϊκού να βρει ρόλο κομπάρσου σε ένα εντυπωσιακό γκολ!!
Ήταν το 5ο λεπτό όταν ο Περέα έκανε την κίνηση από τα δεξιά προς το εσωτερικό, αφήνοντας τη μπάλα στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής απ’ όπου ο Γερμανός Γκαρντάβσκι με δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Διούδη!


Η αντίδραση του «τριφυλλιού» εν μέρει αναμενόμενη αλλά με αρκετές ατέλειες καθώς δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στην μεγάλη περιοχή του Λοντίγκιν.
Ένα γυριστό σουτ του Καρλίτος στο 7’ κι ένα ακόμα – σε πολύ καλύτερες προϋποθέσεις – του Αϊτόρ στο 43’ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας, ήταν οι αξιομνημόνευτες στιγμές των «πράσινων» ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.


Στο ίδιον διάστημα ο ΠΑΣ έψαχνε, εύλογα, τις αντεπιθέσεις στον ανοιχτό χώρο ψάχνοντας περισσότερο τα πλάγια.
Από εκεί έγιναν 2-3 επικίνδυνα περάσματα προς την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να γίνει τελική προσπάθεια από τους Κόντε – λίγο πριν αντικατασταθεί – και Περέα…
Μεσολάβησε η αναγκαστική αποχώρηση του Πέδρο Κόντε λόγω τραυματισμού στο 42ο λεπτό.


Στην επανάληψη ο Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε πολλά πράγματα και όπως ήταν λογικό δεν προχώρησε σε αλλαγές ούτε το ομόλογός του στον διπλανό πάγκο, τακτικά τουλάχιστον, φροντίζοντας να κρατά «ανενεργό» τον Βιτάλ και υπο-λειτουργική την εν γένει δημιουργική κίνηση του ΠΑΟ.
Στο 54ο λεπτό ο Λούντγκβιστ προκάλεσε ανησυχία στα καρέ του ΠΑΣ με ένα καλό σουτ, εκτελώντας φάουλ.
Δύο λεπτά αργότερα η αντεπίθεση του ΠΑΣ είχε ως αποτέλεσμα να μπει από τα αριστερά ο Πίρσμαν και σεντράροντας να βρει η μπάλα το χέρι του Αϊτόρ!
Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε αρχικά το σημείο του πέναλτι, όμως στη συνέχεια με την συνδρομή του VAR ακύρωσε την απόφασή του!


Στην συνέχεια η υπεροχή του Παναθηναϊκού έγινε πιο έντονη, δίχως όμως να καταστεί λιγότερο «αναιμική» δίχως εμπνεύσεις και σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια αν και εδώ πρέπει να αναζητηθούν οι σοβαρότερες αιτίες και στην πολύ καλή ανασταλτική παρουσία της ομάδας των Ιωαννίνων!

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού, η τέταρτη για το πρωτάθλημα!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.