Ιωνικός: Τα σαλόνια, τα… αλώνια και η μεγάλη επιστροφή


Πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια από την τελευταία συμμετοχή του Ιωνικού στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας. Κάτι περισσότερο από μια “μαύρη” δεκαετία για το καμάρι της Νίκαιας, την ομάδα που πέρασε δεκαέξι χρόνια στην Α’ Εθνική, έφτασε να αγωνίζεται σε τελικό Κυπέλλου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στην Δ’ Εθνική μέχρι την… αντεπίθεση και τη μεγάλη επιστροφή. Στους “μεγάλους”.

O Iωνικός δεν…έτυχε, αλλά πέτυχε! Άλλωστε μονάχα τυχαία δεν μπορεί να είναι η εξασφάλιση δύο συνεχόμενων ανόδων. Με ένα μεθοδικό πλάνο και τη σταθερή διοίκηση του Γιάννη Τσιριγώτη, η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε όχι μόνο στα σταθεί ξανά στα πόδια της, αλλά να πρωταγωνιστήσει στις μικρότερες κατηγορίες με το τέλος αυτής της διαδρομής να βρίσκει τον Ιωνικό στη Superleague.

O “αρχιτέκτονας”

Ο 51χρονος Δημήτρης Σπανός είναι ο άνθρωπος που… ευθύνεται για την εντυπωσιακή πορεία του Ιωνικού στη Superleague 2. O Αιγιώτης προπονητής έκανε άλλη μια εξαιρετική σεζόν και δικαιούται τα εύσημα για την άνοδο της ομάδας της Νίκαιας στα “μεγάλα σαλόνια”.

Το “κανόνι”

Ο Ματίας Κάστρο ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Ιωνικού στην προσπάθεια ανόδου. Ο 29χρονος Αργεντινός επιθετικός έκανε εξαιρετική χρονιά και με τα 15 γκολ που πέτυχε, οδήγησε την ομάδα του στην κορυφαία κατηγορία.

Το “μυαλό”

Ο 36χρονος Μάρτιν Ρόλε έδωσε ποιότητα, εμπειρία, αλλά και δεκατρία γκολ στον Ιωνικό. Τα πέντε τα πέτυχε ο ίδιος, ενώ τα οκτώ τα μοίρασε σε συμπαίκτες του.

Ο MVP

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας έδωσε ενέργεια και πάθος στον Ιωνικό και με τα τέσσερα γκολ, αλλά και τις τέσσερις ασίστ του βοήθησε σημαντικά τους Νικαιώτες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.