Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Έ«Χ»ασε οριστικά τη 2η θέση (vids)

Ισόπαλο δίχως γκολ το ματς της 9ης αγωνιστικής των playoffs, με τους Πράσινους να μη χάνουν κόντρα στους ανώτερους Κιτρινόμαυρους, αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 71' και την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Πούγγουρα. Στην τρίτη ή την τέταρτη θέση θα τερματίσουν οι Θεσσαλονικείς.

Αν και ανώτερος από το 30ο λεπτό και μετά ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του και έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, χάνοντας την ευκαιρία να μείνει ζωντανός στη 2η θέση.

Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν τη νίκη, καθώς το Τριφύλλι ήταν αδιάφορο μετά και την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι του με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, διότι είχε χάσει και τις όποιες ελπίδες είχε για την πρώτη τετράδα.

Αυτή δεν ήρθε και πλέον θα τερματίσουν στην τρίτη ή την τέταρτη θέση. Πέμπτοι οριστικά θα είναι οι Πράσινοι.

Κακό ματς με ευκαιρία Χατζηγιοβάνη και άνοδο του Άρη μετά το μισάωρο

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό με τον Άρη να έχει την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 17′. Ο Μάνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάος του Αλεξανδρόπουλου, αλλά ο Πούγγουρας ήταν στο σωστό σημείο για να σταματήσει τον Έλληνα επιθετικό.

Από την απέναντι πλευρά ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του στιγμή στο 25′. Ο Μακέντα βρήκε εκπληκτικά τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος όμως αντί να εκτελέσει με τη μία προτίμησε να κάνει προσποίηση πονω στον Γκάνεα και εν συνεχεία το αδύναμο πλασέ του ναι μεν νίκησε τον Κουέστα, αλλά όχι και τον Σάσα που έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή η φάση λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους γηπεδούχους οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Σάσα προσπάθησε να νικήσει από μακριά του Διούδη στο 34′ δίχως επιτυχία, ενώ και το σουτ του Ματέο Γκαρσία μέσα από την περιοχή τρία λεπτά μετά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Σπουδαιότερη απειλή στο πρώτο μέρος για τους Θεσσαλονικείς ήταν το σουτ του Μαντσίνι από το ύψος του πέναλτι μετά την απόκρουση του Διούδη στο γύρισμα του Σάσα, το οποίο όμως κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Η φάση ελέγχεται και για οφσάιντ στην αρχή της, καθώς πριν τη σέντρα του, ο Βραζιλιάνος πρέπει να ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0 με τον Άρη να έχει 6 τελικές, τις 5 μετά το 30 και τον Παναθηναϊκό 3, όλες στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Ευκαιρίες ο Άρης, άντεξε με Διούδη ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών

Με ευκαιρία για τον Άρη στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα εκκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Ο Σχένκεφελντ έκανε λάθος εκτίμηση στην προσπάθεειά του να διώξει με το κεφάλι, αλλά οι Μαντσίνι προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Διούδη ανεπιτυχώς.

Ο Ολλανδός αμυντικός του Παναθηναϊκού μάλιστα λίγο μετά τραυματίστηκε και αποχώρησε, καθώς το πρόβλημά του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει. Έτσι στη θέση του στο 53′ πέρασε ο Σάνστεθ.

Στο 68′ ο Διούδης προχώρησε σε μια αποκρούσεις της σεζόν. Ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Έλληνας γκολκίπερ αποσόβησε με απίθανο τρόπο την παραβίαση της εστίας του. Τρία λεπτά μετά όμως οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά και το χτύπημα εκτός φάσης του Πούγγουρα πάνω στον Μαντσίνι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα τους όμως το Τριφύλλι άντεχε στην πίεσή τους. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπαθούσαν συνεχώς να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, χωρίς όμως επιτυχία., με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αν και στο τέλος ο Μάνος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χουάνκαρ.

Η ταυτότητα του ματς:

Playoffs: 9η αγωνιστική

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, (84′ Σούντγκρεν) Γκάνεα, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (64′ Γκάμα), Μάνος, Γκαρσία, Μαντσίνι (79′ Μπρούνο).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Μαρτίνης, Ντουάρτε, Σάντε Σίλβα, Μπεναλουάν, Μπαγκαλιάνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σχένκεφελντ (53′ λ.τρ. Σχένκεφελντ), Πούγγουρας, Μολό, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (75′ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (64′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (75′ Καραγιάννης), Καρλίτος (64′ Μαουρίσιο)

Στον πάγκο: Χριστογεώργος, Σαβιέ, Ενγκμπακοτό.

Σκόρερ: –

Κίτρινες: 9′ Δεληζήσης – 10′ Μακέντα, 17′ Αλεξανδρόπουλος, 73′ Διούδης, 90+2′ Μαουρίσιο

Κόκκινη: 71′ Πούγγουρας

Διαιτητές: Ιστβάν Βαντ, Ιστβάν Άλμπερτ, Θεόδωρος Γεωργίου

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.