Το παρασκήνιο πίσω από τη νίκη της ΑΕΚ (vids)

Οι ατάκες του Μάνταλου, η προσευχή του Λόπες, τα δόντια που έσφιξαν οι Τσιγκρίνσκι, Κρστσιτσιτς και η τρέλα του Λιβάι Γκαρσία.

“Έχω κόψει δύο χιαστούς, δεν είναι τίποτα ένας τένοντας”

Την ώρα που το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ δεν έδινε και πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί, ο Πέτρος Μάνταλος δήλωνε στους συμπαίκτες του στα Σπάτα ότι δεν πρόκειται να χάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε κάνει κάποιες ειδικές θεραπείες και είχε πάει στον Νικολάου από την περασμένη Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη το πόδι του κοντά στον αστράγαλο που είχε μαζέψει υγρό και είχε πρόβλημα σε έναν τένοντα ήταν πρησμένο και καλά καλά δεν μπορούσε να περπατήσει. Οι πιθανότητες συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, όμως ο ίδιος παρότι την Παρασκευή με το που αισθάνθηκε λίγο καλύτερα έβαλε για πρώτη φορά μετά από μέρες ποδοσφαιρικό παπούτσι με ειδική κάλυψη στο συγκεκριμένο σημείο που τον πονούσε και αντί για απλό τρέξιμο, συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, χωρίς να το περιμένει κανείς! Μάλιστα, ο Τσιγκρίνσκι ήταν ο πρώτος που τον ρώτησε μετά την προπόνηση το πώς αισθάνεται και αν μπορεί να παίξει για να του απαντήσει ο Μάνταλος: «Τσίγκρι, θα είμαι μέσα, μην ανησυχείς».

Στα αποδυτήρια στα Σπάτα έλεγε αστειευόμενος προς τους συμπαίκτες του πως: «έχω κόψει δύο χιαστούς μέχρι σήμερα, το να κόψω κι έναν τένοντα δεν είναι και τόσο φοβερό». Από το ιατρικό του είχαν πει ότι αν καταφέρει να ξεπεράσει τον πόνο, δεν διατρέχει κίνδυνο για σοβαρό τραυματισμό, ενώ στο ημίχρονο μάλιστα ο Χιμένεθ τον ρώτησε αν μπορεί να συνεχίσει και του απάντησε: «άσε με μέσα, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Μάλιστα ο Μάνταλος ήταν ο τελευταίος που μίλησε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του πριν την έξοδο των ομάδων για το ντέρμπι, για πρώτη φορά τόσο δυνατά που ακουγόταν μέχρι έξω και είπε: «Παιδιά, εμείς είμαστε η ΑΕΚ. Δεν πάμε για τίποτα άλλο αλλά για τη νίκη. Βγαίνουμε έξω, όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλο και πάμε να τελειώνουμε από απόψε. Σήμερα τελειώνουμε εδώ. Πάμε γερά, πάμε να κερδίσουμε».

Η… προσευχή του Λόπες


Πλην Μάνταλου και ο Έλντερ Λόπες έζησε με το δικό του τρόπο το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό. Από το Σάββατο στην τελευταία προπόνηση στα Σπάτα παρακαλούσε για νίκη στη Λεωφόρο και μάλιστα βγήκε από τα αποδυτήρια κάνοντας την προσευχή του για τη νίκη. Μάλιστα ο Πορτογάλος μπακ είχε πρόβλημα και ενοχλήσεις από το ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και έγιναν πιο έντονες με τον Αστερα Τρίπολης και τον Παναθηναικό στον πρώτο γύρο των Play Off λόγω της επιβάρυνσης από τα συνεχόμενα ματς.

Αρχικά είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του αλλά πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό είχε πόνο και μυικό σπασμό σε δύο ακόμα σημεία στο πόδι του, ακόμα και πίσω στους οπίσθιους μηριαίους. Όλο αυτό το διάστημα έκανε αποκατάσταση μετά τους αγώνες και θεραπείες και συμμετείχε πάντα στην τελευταία προπόνηση προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χιμένεθ και δεν υπήρξε στιγμή να επικαλεστεί αδυναμία.

Με ενοχλήσεις Τσιγκρίνσκι, Κρστιτσιτς και Μπακάκης

Το ίδιο και ο Τσιγκρίνσκι με τη γνωστή ενόχληση που έχει όταν δεν μπορεί να κάνει αποφόρτιση και έχει συνεχόμενα ματς ΤετάρτηΚυριακή. Μάλιστα, στο ματς της Τούμπας στο Κύπελλο ο Ουκρανός στόπερ τελευταία στιγμή μπήκε αποστολή και μάλιστα πριν από το ματς ήταν να δοκιμάσει για να παραμείνει στην ενδεκάδα ή να δηλωθεί αλλαγή πριν τη σέντρα για να αγωνιστεί τελικά κανονικά. Από εκείνο το σημείο και μετά είχε μόνιμη και έντονη ενόχληση σε σημείο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια μετά τα ματς. Για τον “Τσίγκρι” αποφασίστηκε από κοινού με το ιατρικό επιτελείο να ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης μετά τα ματς με θεραπεία, έκανε με την υπόλοιπη ομάδα χαλαρά μόνο μια μέρα πριν από τα ματς προκειμένου να μην χρειαστεί να χάσει ματς παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με έντονο πόνο κοντά στον προσαγωγό.



Μετά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, στα αποδυτήρια της Λεωφόρου ο Κρστιτσιτς έσερνε το πόδι του από τις ενοχλήσεις στο γόνατο, όπου τον ταλαιπωρεί το γνωστό πρόβλημα που έχει. Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο στα Σπάτα ο Χιμένεθ τον ρώτησε αν θα μπορέσει να παίξει από την αρχή ή αν θα πρέπει να τον προφυλάξει και εκείνος του είπε ότι «παίζω κανονικά» με το φόβο να μην μπορούσε να είναι παρών στα επόμενα δύο ματς των Play Off.

Ο Μιχάλης Μπακάκης για να συμπεριληφθεί τελικά στην αποστολή χρειάστηκε την Παρασκευή να κάνει επανέλεγχο στον τένοντά του με μαγνητική που έδειξε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Μάλιστα, ο Νικολάου του εγγυήθηκε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι στα δυνατά σπριντ που επιχειρούσε στις προπονήσεις αισθανόταν ακόμα μια ενόχληση λόγω του ότι ο τένοντάς του δεν είχε ακόμα επανέλθει στο 100% ως προς την ελαστικότητα του.

“Θέλω να παίξω, αλλά δεν με αφήνουν”

Ανυπόμονος αν και ανέτοιμος να αγωνιστεί ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ειδικά από τη στιγμή που η μαγνητική του ήταν πολύ καλή στο γόνατο ήθελε να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ. Το Σάββατο μάλιστα παρακάλεσε τον Χιμένεθ ακόμα και να τον πάρει στην αποστολή για τον Παναθηναϊκό! «Εγώ θέλω, αλλά δεν με αφήνουν» έλεγε γελώντας στον Ισπανό κόουτς με το ιατρικό τιμ να εκφράζει την ανησυχία του ότι αντιμετώπιζε κίνδυνο θλάσης αν έμπαινε πρόωρα χωρίς να έχει πάρει προπονητικά φορτία.

Το Σάββατο στην πρώτη του προπόνηση, έμεινε στο γήπεδο για τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα πιο πολύ από την υπόλοιπη ομάδα ενώ την Κυριακή ανέβασε ακόμα περισσότερο ένταση και μάλιστα ήρθε από το ξενοδοχείο ο Σεμπάστιαν Μπασκόν για να επιβλέψει την προπόνησή του. Το ιατρικό επιτελείο είχε εκφράσει την άποψη ότι 100% θα ήταν στο ματς με τον Αρη αλλά αν υπήρχε μεγάλη ανάγκη και με δεδομένη τη δική του επιθυμία αφού αισθανόταν πολύ καλά χωρίς την παραμικρή ενόχληση στο γόνατο ήταν πιθανό να επιστρατευόταν και για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη έστω και για μερικά λεπτά.

Όλα αυτά ήταν κάτι παραπάνω από σοβαρός λόγος για την κατάσταση που επικρατούσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα από παίκτες και Χιμένεθ για πάση θυσία νίκη με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα της Ευρώπης. Μάλιστα στο ημίχρονο υπήρξε έντονη ομιλία από τον Χιμένεθ για το τι πρέπει να γίνει ώστε η ΑΕΚ να εκμεταλλευθεί τα κλεψίματα της μπάλας και το συνολικό της παιχνίδι για να γίνει πιο απειλητική και να επιδιώξει το γκολ της νίκης και όχι να αρκεστεί στην ισοπαλία που επίσης συνέφερε βαθμολογικά την ΑΕΚ.

Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς δεν υπήρχε η παραμικρή πανηγυρική διάθεση, παρά μόνο ανακούφιση για το τέλος της αγωνίας ως προς το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν μέχρι τον τελευταίο αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.