Γκαρσία: “Κύπελλο και δεύτερη θέση”

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε συνέντευξη σε Μ.Μ.Ε. της Ισπανίας και αναφέρθηκε και στη συνέχεια των αγώνων του ΠΑΟΚ στη σεζόν, στην προπονητική του φιλοσοφία ενώ ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον της Οσασούνα

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε συνέντευξη σε ΜΜΕ. της Ισπανίας και πιο συγκεκριμένα της περιοχής της Παμπλόνα εκεί όπου ανήκει η Οσασούνα.

Σε αυτή τη συνέντευξη αναφέρθηκε και στη συνέχεια των παιχνιδιών του ΠΑΟΚ στη σεζόν, μίλησε για την προπονητική του φιλοσοφία, ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον της Οσασούνα για αυτόν. 

Ο τίτλος της σχετικής συνέντευξης (μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση, στη “Diario de Navarra”) έχει να κάνει με την Οσασούνα. Αναφέρει: “Να προπονήσω την Οσασούνα; Την έχω στην καρδιά μου”.

Αναλυτικά

Για τη ζωή του στην Ελλάδα είπε: “Είμαι χαρούμενος. Είμαι εδώ δώδεκα χρόνια. Τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και μετά ξεκίνησα στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ ως προπονητής. Μετά από τέσσερα χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να ηγηθώ της πρώτης ομάδας. Είναι μία καλή ευκαιρία. Προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ και σιγά-σιγά να παρουσιάσω το πλάνο μου”.

Για τους στόχους της σεζόν στα εναπομείναντα παιχνίδια είπε: “Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Ας δούμε αν θα μου επιτραπεί να χτίσω την ομάδα που θέλω, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα…”.

Για τη φιλοσοφία του ως προπονητής είπε: “Υπάρχουν αρκετά θέματα. Πήρα την ομάδα πέρασα τις ιδέες του παιχνιδιού και να θέλει να προσαρμοστεί σε αυτές. Οφείλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώθουν άνετα. Κοιμάσαι λίγο, το κεφάλι σου δουλεύει πολύ. Δεν είναι όπως στην εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστή. Νοιάζεσαι για ολόκληρη την προπόνηση, να δεις τους παίκτες, αν είναι καλά σωματικά και αν μπορούν να προσφέρουν. Πρέπει να σκέφτομαι τα πάντα. Κάθε παίκτης έχει τον χαρακτήρα του και είναι διαφορετική προσωπικότητα. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων. Είμαι όμως χαρούμενος…”.

Για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της ζωής ενός παίκτη και ενός προπονητή είπε: “Ως προπονητής πρέπει να έχεις μεγαλύτερη ψυχολογία. Δεν μπορώ να είμαι όπως ήμουν την εποχή που έπαιζα εγώ. Είμαι πιο ήρεμος. Οφείλω να ξέρω να χειριστώ κάθε κατάσταση. Έχω αλλάξει ως άνθρωπος. Οι προπονητές που είχα στο παρελθόν με δίδαξαν και τώρα πρέπει να τα παρουσιάσω στις δικές μου ομάδες. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής”.

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη είπε: “Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε χαρούμενοι εδώ. Η ζωή είναι περισσότερο περίπλοκη τώρα με την πανδημία, αλλά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Νιώθω αγάπη και αυτό είναι σημαντικό. Προσαρμοστήκαμε καλά στην ελληνική καθημερινότητα”.

Για το VAR στην Ελλάδα είπε: “Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Βλέπεις μία εικόνα και μετά βλέπεις κάτι άλλο. Νομίζω ότι υπάρχει σύγχυση στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κατανοητό όλο αυτό. Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να λάβουν τις αποφάσεις τους οι διαιτητές. Πρέπει να γίνει πιο γρήγορο. Πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση από το VAR για αν υπάρχει ένα πέναλτι ή ένα χέρι. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και πρέπει να το συνηθίσουμε”.

Για το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής στην Οσασούνα είπε: “Τώρα σκέφτομαι το να κάνω καλά τη δουλειά μου εδώ (στον ΠΑΟΚ). Επιτρέψτε μου να το κάνω, έχετε λίγη υπομονή. Από την άλλη, δεν υπάρχει ανάγκη να μιλάμε, το τι θέλω είναι στην καρδιά μου. Δεν θέλω να το πω. Το σημαντικό είναι να είσαι καλός προπονητής και κάποια ευκαιρία θα σου παρουσιαστεί”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.