Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Ακλόνητος στον θρόνο του! (vids)

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν με ανατροπή το "αιώνιο" ντέρμπι και κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Όσο μεγάλη φαντασία κι αν έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτούν καλύτερο τρόπο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Μόλις την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφς (γεγονός που υποδηλώνει την άνεση με την οποία έκοψαν πρώτοι το νήμα), με νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου Παναθηναϊκού και μάλιστα με ανατροπή. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν ανώτερη από τους πεισματάρηδες και μαχητικούς “πράσινους” του Μπόλονι και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας το βράδυ της Κυριακής στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ποιος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη με την οποία επισημοποιήθηκε η επιστροφή στον θρόνο; Ο… συνήθης ύποπτος Χασάν, ο Αιγύπτιος επιθετικός που έχει μάθει να έρχεται από τον πάγκο και να πυροβολεί πιο γρήγορα κι από την σκιά του!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά, επειδή το ποδόσφαιρο είναι πάντοτε απρόβλεπτο (κι ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι μια σκληρή και “καλοκουρδισμένη” ομάδα), το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων.


Ο Μαρτίνς δεν χρειαζόταν να δει περισσότερα. Μόλις ο Μπα του έκανε σήμα πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ο Πορτογάλος πέρασε στη θέση του τον Χασάν, τροποποιώντας τον σχηματισμό και βάζοντας ένα δεύτερο καθαρό φορ δίπλα στον Ελ Αραμπί.

Για μία ακόμα φορά, ο Αιγύπτιος χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να δώσει το στίγμα του. Με τον Ολυμπιακό να έχει ως πρώτο στόχο να φέρει το ματς στα ίσια πριν από το ημίχρονο, ο 28χρονος από το Κάιρο χρειάστηκε μόλις μια… προειδοποίηση για να βρει δίχτυα.

Ο Διούδης αναμφίβολα δεν ήταν σε καλή μέρα κι αυτό δεν φάνηκε μονάχα στο γκολ της ισοφάρισης. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η κεφαλιά έπειτα από την σέντρα ακριβείας του Χολέμπας, είναι από το ύψος της μικρής περιοχής, έχει δύναμη και σκάει ακριβώς μπροστά του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε… περίπου όπως το πρώτο. Με ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού μέσω VAR δηλαδή. Από εκεί και πέρα πάντως τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έμεινε σχετικά νωρίς με 10 παίκτες, λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρυσε ο Πούγγουρας κι οι “ερυθρόλευκοι”, που υπερτερούσαν ούτως ή άλλως σε λύσεις κι ενέργεια, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Παναθηναϊκός δεν παραδόθηκε, ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός τον έκλεισε για τα καλά στην εστία του, ψάχνοντας το τρίτο γκολ με το οποίο θα έπεφταν οριστικά οι τίτλοι τέλους.


Με βάση όμως την συνολική εικόνα του αγώνα εκείνοι που δικαιούνταν ακόμα ένα γκολ ήταν οι “ερυθρόλευκοι” και το βρήκαν με τον Μπρούμα, στην τελευταία φάση του αγώνα.


Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το πάρτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.