Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Στις 26/3/2000 το πιο συναρπαστικό “αιώνιο” ντέρμπι! (vid)

Το 2-2 της σεζόν 1999-00 με την μοναδική εναλλαγή συναισθημάτων ίσως κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι "αιωνίων" που είδαμε ποτέ. Συμφωνείτε;

Σεζόν 1999-00, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός “μάχονταν” σώμα με σώμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος, οι “ερυθρόλευκοι” φιλοξένησαν τους “πράσινους” στο ΟΑΚΑ όντες πρώτοι με τρεις βαθμούς διαφορά από το “τριφύλλι”.

Το 2-0 του πρώτου γύρου για τον Παναθηναϊκό, σήμαινε πως με νίκη τους, οι “πράσινοι” θα είχαν και την ισοβαθμία. Στον Ολυμπιακό αρκούσε και η ισοπαλία για να διατηρηθεί στην κορυφή και μετά όλα θα ήταν στο χέρι του. Στο Ολυμπιακό Στάδιο πάνω από 50.000 θεατές και των δύο ομάδων.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ανατολάκης πηδάει πάνω από τον Γκούμα και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς. Ο Παναθηναϊκός δεν απογοητεύεται και ισοφαρίζει αμέσως με τον Γκαλέτο (16′). Οι “πράσινοι” παίρνουν την ψυχολογία και στη συνέχεια είναι ανώτεροι δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες.

Η αλλαγή του Ζάχοβιτς από τον Μπιγκόν και η αντίδραση του Σλοβένου δείχνει ότι υπάρχει θέμα στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο. Στο 80′ ο Λυμπερόπουλος κάνει το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας του. Πριν κοπάσουν όμως, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό από την επίτευξη του γκολ, ο Αλεξανδρής έκανε το 2-2.

Τα ανάμικτα συναισθήματα στο ΟΑΚΑ εκείνο το δίλεπτο δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που όμοιό του δεν είχε υπάρξει ούτε έχει υπάρξει ξανά μέχρι σήμερα και δύσκολα θα υπάρξει ξανά στο μέλλον. Θυμηθείτε όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο για πολλούς είναι το πιο συναρπαστικό “αιώνιο” ντέρμπι που έγινε ποτέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.