Αποθεώνει ΑΕΚ και Μελισσανίδη η Παρτιζάν!

Το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι πριν από 22 χρόνια, εν καιρώ πολέμου, δεν ξεχάστηκε από την Παρτιζάν, η οποία αποθέωσε την κίνηση των "κιτρινόμαυρων" και τον εμπνευστή της συγκεκριμένης ιδέας, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι πριν από 22 χρόνια, εν καιρώ πολέμου, δεν ξεχάστηκε από την Παρτιζάν, η οποία αποθέωσε την κίνηση των “κιτρινόμαυρων” και τον εμπνευστή της συγκεκριμένης ιδέας, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο σερβικός σύλλογος έκανε αφιέρωμα για το ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι που έγινε στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία στις 7 Απριλίου 1999 και κάνει λόγο για “αποδείξεις σπουδαίας συνεργασίας με τον ελληνικό λαό” και για “παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης”.

Ένα απόσπασμα από το ιδιαίτερο αφιέρωμα της Παρτιζάν:

“Η ιδέα προήλθε από τον ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σκέφτηκε να διεξαχθεί ένα φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν, ώστε να φανεί με αυτόν τον τρόπο η στήριξη σε όλο τον σερβικό λαό. Και η εφαρμογή αυτής της ιδέας δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς έπρεπε να έρθουν στη Σερβία μέσω της “γειτονικής” Ουγγαρίας και να αντιμετωπίσουν την, όχι τόσο φιλική προσέγγιση, των τελωνειακών και των αστυνομικών.

Όμως δεν τα παράτησαν. Γνώριζαν ότι οι φίλοι τους χρειάζονταν στήριξη και τους περίμεναν στο γήπεδο για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ενενήντα λεπτών, το οποίο σήμαινε περισσότερα από ένα ματς. Και πράγματα, μας έφεραν ακλόνητες αποδείξεις σπουδαίων δεσμών του ελληνικού με τον σερβικό λαό και μας βοήθησαν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο αναφορικά απολίτιστη επίθεση που είχε δεχθεί η χώρα μας.

Η ΑΕΚ και η Παρτιζάν έχουν παίξει πολλά σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία τους, έχουν πετύχει πολλές σπουδαίες νίκες και έχουν κερδίσει πολύτιμα τρόπαια και δεν θα ξεχαστούν οι θρύλοι που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια. Όμως δίπλα τους μπαίνουν και οι ήρωες που συμμετείχαν στο ιστορικό παιχνίδι στο Βελιγράδι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.