Serie B: Φεντερίκο Γκάτι, ο νέος… Κιελίνι

Σε ηλικία 23 ετών, ο Φεντερίκο Γκάτι είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τον νέο… Κιελίνι του Ιταλικού ποδοσφαίρου

Η αλήθεια είναι ότι άργησε να μπει στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν τεράστια.

Χρειάστηκε να βοηθήσει τον πατέρα του που ήταν οικοδόμος και ο οποίος πριν από λίγα χρόνια έμεινε άνεργος. Ο Φεντερίκο Γκάτι – περί ου ο λόγος – έπρεπε να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με την οικοδομή. Το πρωϊ στις σκαλωσιές των πολυκατοικιών έβαφε και το απόγευμα πήγαινε για προπόνηση. Αυτά όταν ήταν 17 χρονών όταν και υποχρεώθηκε από την πορεία των πραγμάτων, να εγκαταλείψει το σχολείο.

Δεν εγκατέλειψε ποτέ όμως τα όνειρα του και το αγαπημένο του άθλημα, όσες θυσίες κι΄ αν χρειάστηκε να κάνει. Σήμερα είναι 23 και το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από την Προ Πάτρια στην Φροζινόνε. Για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία και ήδη κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα των ειδικών του αθλήματος επάνω του. Με τις εμφανίσεις του έγινε το νούμερο «1» στην Φροζινόνε.

Ο Φεντερίκο Γκάτι, «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του δόθηκε και κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της ομάδα του. Μιας ομάδας που μπήκε στο πρωτάθλημα της Serie B χωρίς τυμπανοκρουσίες, ωστόσο με τις τελευταίες της εμφανίσεις, έχει χτίσει θεμέλια ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.

Έχοντας μία μόλις ήττα και πέντε νίκες στις πρώτες 12 αγωνιστικές, η Φροζινόνε με μπροστάρη τον Γκάτι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο 23χρονος αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και το στυλ του θυμίζει τον Τζόρτζιο Κιελίνι τον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας.

Πολλά κολακευτικά σχόλια έχει εισπράξει από τους προπονητές όχι μόνο της κατηγορίας που αγωνίζεται, αλλά και από προπονητές ομάδων της Serie A.

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομάδων που ήδη τον έχουν αξιολογήσει (εντός και εκτός συνόρων). Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 αλλά στην Φροζινόνε δεν είναι αρνητικοί να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή εφόσον βέβαια είναι ικανοποιητικά τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα τους προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Προς το παρόν επίσημη κρούση δεν έχει υπάρχει, αλλά εφόσον η συνέχεια είναι ανάλογη για τον ποδοσφαιριστή, θεωρείται δεδομένο ότι το νούμερο θα είναι επταψήφιο στο παζάρι που θα ξεκινήσει για την ομάδα που θα υπερισχύσει στην απόκτηση των δικαιωμάτων του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.