Ιταλία: Αποκλείστηκε ο Ατσέρμπι λόγω κατηγοριών περί ρατσιστικής επίθεσης

Στον Χουάν Ζεσούς στο ντέρμπι Ίντερ-Νάπολι.

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι δεν θα βρίσκεται στις επιλογές του Λουτσιάνο Σπαλέτι για τα φιλικά της Εθνικής Ιταλίας στα επόμενα παράθυρα, μετά από απόφαση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC).

Ο λόγος είναι οι κατηγορίες περί ρατσιστικής επίθεσης από τον αμυντικό της Νάπολι, Χουάν Ζεσούς. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Ίντερ με τους πρωταθλητές Ιταλίας για την 29η αγωνιστική της Serie A, ο Βραζιλιάνος αμυντικός πλησίασε τον διαιτητή για να του αναφέρει πως ο Ατσέρμπι τον αποκάλεσε “νέγρο”. Πάντως, ο Ζεσούς ανέφερε μετά τον αγώνα πως ο Ιταλός σέντερ μπακ του ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “ελπίζω πραγματικά να μην ξαναγίνει γιατί είναι καλό και έξυπνο παιδί“.

Η ανακοίνωση της FIGC:

“Ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που έφτασε σήμερα το πρωί στην εθνική ομάδα στη Ρώμη, εξήγησε στον προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και στους συμπαίκτες του, όπως απαιτείται, την εκδοχή του για τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση για την οποία τον κατηγόρησε ο Ζουάν Ζεσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ίντερ-Νάπολι.

Από την αναφορά του αμυντικού της Ίντερ προέκυψε ότι δεν υπήρχε συκοφαντική, εξευτελιστική ή ρατσιστική πρόθεση από την πλευρά του.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε να αποκλειστεί ο Ατσέρμπι από τη λίστα των παικτών που θα κληθούν για τα δύο επόμενα φιλικά που είναι προγραμματισμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη γαλήνη στην εθνική ομάδα και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στην ομάδα του.

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε ο αμυντικός της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος ήταν ήδη μέρος της λίστας πριν από την κλήση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.