Serie Α: Τέσσερις μεταγραφές που δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητες

Η περασμένη σεζόν στη Serie A ήταν μια πραγματικά θεαματική χρονιά, με μεγάλη μάχη στην κούρσα για τον τίτλο μεταξύ των αντιπάλων του Μιλάνου.

Υπήρξαν επίσης απίθανες επιβιώσεις και υποβιβασμοί, καθώς η Σαλερνιτάνα, που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι έχει λίγες πιθανότητες για να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία, τελικά σώθηκε, ενώ η Τζένοα βυθίστηκε στη Serie B, όπως και η Κάλιαρι η οποία υποβιβάστηκε μόλις για δεύτερη φορά στα τελευταία 18 χρόνια. Σίγουρα οι πιο πλούσιες ομάδες είχαν τη δυνατότητα και εφέτος να κάνουν μεγάλες μεταγραφές, αλλά υπάρχουν 4 παίκτες που ήρθαν σε ομάδες της Serie A, πέρασαν ουσιαστικά απαρατήρητες, αλλά που θα μπορούσαν να αποδειχθούν σημαντικές στην επόμενη σεζόν.

Λουίς Μαξιμιάνο-Λάτσιο
Το κυνήγι της Λάτσιο για τερματοφύλακες ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα του καλοκαιριού. Τόσο ο Πέπε Ρέινα όσο και ο Θωμάς Στρακόσα αποχώρησαν ως ελεύθεροι από τον σύλλογο. Η εύρεση ενός αντικαταστάτη πρώτης επιλογής, καθώς και ενός ικανού αναπληρωματικού, έχει αποδειχθεί δύσκολη. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι απέκτησε τελικά τον Λουίς Μαξιμιάνο από τη Γρανάδα. Ο 23χρονος κόστισε μόλις 13 εκατομμύρια ευρώ και επί του παρόντος αντιπροσωπεύει τη μόνη ρεαλιστική επιλογή για τη θέση του βασικού γκολκίπερ.

Ο Μαξιμιάνο δεν έχει ακόμη δείξει ότι έχει την άνεση με τη μπάλα στα πόδια για να δώσει στην Λάτσιο την δυνατότητα να χτίζει από πίσω τις επιθέσεις. Πρέπει φυσικά να τονίσουμε ότι έπαιζε σε πολύ μέτρια ομάδα που υποβιβάστηκε, τη Γρανάδα και παρόλα αυτά παίζοντας σε μια τόσο κακή ομάδα, ο Μαξιμιάνο μπόρεσε να επιδείξει τις ικανότητές του κάτω από τα δοκάρια του. Κανένας τερματοφύλακας στη La Liga δεν απέκρουσε περισσότερα σουτ και με βάση τα στατιστικά του, βρέθηκε στους τέσσερις καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας. Επομένως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του 23χρονου Μαξιμιλιάνο στη Serie A.

Λούκα Γιόβιτς-Φιορεντίνα
Ο Λούκα Γιόβιτς είναι πλέον 24 ετών. Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στο επίπεδο της τελευταίας ευκαιρίας, αλλά του τελειώνει ο χρόνος για να αποκαταστήσει τη φήμη του, στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτή η υπέροχη σεζόν (2018-19) στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου σημείωσε 17 γκολ και έδωσε 5 ασίστ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, αποτελεί μακρινή ανάμνηση, καθώς ακολούθησαν τρεις ουσιαστικά χαμένες χρονιές. Τρεις σεζόν στις οποίες έχει σκοράρει μόλις επτά γκολ σε λιγότερα λεπτά πρωταθλήματος από το 2018/19 στη Bundesliga. Επομένως, ο Γιόβιτς απαιτεί μόνο πολλά λεπτά συμμετοχής και την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο, φαίνεται ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για να δώσει ώθηση στην καριέρα του Γιόβιτς. Αρκεί να δει κανείς την επίδραση που είχε ο Ιταλιάνο στον Σέρβο συμπαίκτη του, Ντούσαν Βλάχοβιτς, για να δει πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η απόδοση του, υπό την κηδεμονία του. Παραμένει ένας φανταστικός φορ μέσα στην περιοχή, που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να σκοράρει. Είναι επίσης έξυπνος «αναγνώστης» των χώρων. Χωρίς να είναι ο πιο γρήγορος, μπορεί με έξυπνες κινήσεις να βρεθεί σε θέση βολής.

Βέβαια ο Γιόβιτς δεν βοηθούσε πάντα τον εαυτό του. Συχνά αδιαφορούσε κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020, διάστημα που έπεσε σε δυσμένεια από τον πρώην προπονητή του, τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος δεν τον επανέφερε ποτέ στην ομάδα. Είναι όμως ένας ταλαντούχος επιθετικός, που πρόκειται να παίξει για έναν εκφραστικό και συναρπαστικό προπονητή, σε μια επιθετική ομάδα. Αυτή είναι σίγουρα μια μεταγραφή στη Serie A που πρέπει να παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Έντερσον-Αταλάντα
Οι καιροί αλλάζουν στην Αταλάντα. Τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού φαινόταν ότι ο αγαπημένος και εμβληματικός μάνατζερ των «μπεργκαμάσκι», ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος της θητείας του στο Μπέργκαμο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλιστα η Αταλάντα δείχνει διάθεση να ξοδέψει χρήματα για να ανέβει επίπεδο εφέτος. Αλίμονο, τα κύματα δυσαρέσκειας έχουν ηρεμήσει και ο σύλλογος προσπάθησε να βελτιωθεί σε μια κάπως συντριπτική σεζόν.

Ο Μπογκά και ο Ντεμιράλ υπέγραψαν μόνιμες συμφωνίες και η απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού μέσου Έντερσον είναι μία ακόμη απόδειξη της εξέλιξης της ομάδας. Ο Μάρτεν ντε Ρον και ο Ρέμο Φρόιλερ ήταν οι μόνιμοι κεντρικοί χαφ για τον Γκασπερίνι, παίζοντας περισσότερα ματς υπό τις οδηγίες του Ιταλού κόουτς, από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην περίοδο που βρίσκεται στο Μπεργκαμο. Και οι δύο είναι τώρα στα 30 τους χρόνια, οπότε φάνηκε η ανάγκη να βρεθούν οι διάδοχοι τους. Ο Κοπμάινερς έφτασε το περασμένο καλοκαίρι και εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν στην Αταλάντα.

Ο Έντερσον είναι όμως πολύ διαφορετικός τύπος μέσου από τους άλλους τρεις. Μπορεί να δέχεται την μπάλα από την άμυνα, να μεταφέρει σωστά την μπάλα και να ντριμπλάρει δημιουργώντας πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Σχεδόν 20 πιέσεις σε αντιπάλους σε κάθε 90λεπτο αγώνα και κοντά στα πέντε τάκλιν και κοψίματα, είναι στατιστικά που δείχνουν έναν μέσο, ικανό να εκτελέσει τη δουλειά του Γκασπερίνι.

Τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η Αταλάντα για να αποκτήσει τον 23χρονο από τη Σαλερνιτάνα και με μόλις έξι μηνών εμπειρίας στη Serie A (15 εμφανίσεις με 2 γκολ και 1 ασίστ), μοιάζουν υπερβολικά χρήματα, αλλά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μπορεί στην πορεία της σεζόν, να αποδειχτεί κομβικός παίκτης στη μεσαία γραμμή για τους «μπεργκαμάσκι».

Τζος Ντόιγκ-Ελλάς Βερόνα
Στα μέσα Ιουλίου η Βερόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σκωτσέζου αριστερού μπακ Τζος Ντόιγκ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην πατρίδα του, στη Χιμπέρνιαν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 42 επίσημα ματς, μοιράζοντας τρεις ασίστ. Ενώ είναι αριστεροπόδαρος, ο Ντόιγκ, χρησιμοποιεί με ευχέρεια και το δεξί του πόδι και μπορεί να σουτάρει ακόμη και από μακρινές αποστάσεις. Είναι μια ικανότητα που ελάχιστοι αριστεροί μπακ έχουν, πόσο μάλλον σε ηλικία μόλις 20 ετών. Και να σκεφτείτε ότι η απόκτηση του στοίχισε μόλις 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Μηδέν ρίσκο, πολλές οι δυνατότητες ανέλιξης του νεαρού αμυντικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.