Μίλαν-Σαμπντόρια 1-0: Κορυφή με Λεάο (vids)

Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη και την πρωτιά στους Ροσονέρι!

Με το γκολ του Λεάο από το 8′ η Μίλαν επιβλήθηκε της Σαμπντόρια με 1-0 στην 25η στροφή της Serie A και βρίσκεται πλέον στην κορυφή και στο +1 από την Ίντερ, έχοντας όμως ματς περισσότερο!

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι παραμένουν σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς για την ώρα είναι στη 16η θέση και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Πάντως, εκείνο που θα κρατήσουν οι Γενοβέζοι είναι η εκπληκτική εμφάνιση του γκολκίπερ Φαλκόνε, ο οποίος «κατέβασε» ρολά και αν δεν υπήρχε αυτός το σκορ θα ήταν διαφορετικό…

Γκολ από τα αποδυτήρια και… καθίζηση

Με τέρμα από πολύ νωρίς η Μίλαν πήρε κεφάλι στο σκορ και έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της. Ο Λεάο εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του τερματοφύλακα Μενιάν (!), πήρε εξαιρετικά την μπάλα μπροστά του και με ένα υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Φαλκόνε για το 1-0 των Ροσονέρι.

Αξιοσημείωτο στο τέρμα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού το ότι η στατιστική υπηρεσία της Serie A χρέωσε ασίστ στον Γάλλο πορτιέρο, η οποία σύμφωνα και με την Opta ήταν η πρώτη για γκολκίπερ της ομάδας στη Διοργάνωση, ύστερα από εκείνη του Ντίντα το 2006 απέναντι στην Άσκολι.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς ήταν τουλάχιστον υποτονικό και χωρίς τελικές προσπάθειες. Κάτι που βόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αούραστα κρατούσαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου είχαν και ευκαιρία να κάνουν το 2-0, αλλά ο γκολκίπερ της Σαμπντόρια απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μεσία από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι που «καίγονταν» για βαθμούς ήταν ακίνδυνοι επιθετικά στο πρώτο μέρος, με μόλις μία τελική και 38% κατοχή!

Όχι βέβαια πως η Μίλαν έθελξε με την απόδοσή της, έχοντας μόλις τέσσερις προσπάθειες για γκολ, με τις μισές να καταλήγουν στον στόχο.

Μονόλογος της Μίλαν, αλλά… Φαλκόνε!

Με στόχο το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι Ροσονέρι. Οι δύο πιο επικίνδυνοί τους ποδοσφαιριστές δημιούργησαν και τις πρώτες τους στιγμές, δίχως όμως ευτυχή κατάληξη για τους ίδιους.

Ο Τζιαμπόλο προσπάθησε με τριπλή αλλαγήστο 53′ να αλλάξει την εικόνα των Γενοβέζων, μόνο και μόνο για να δει τέσσερα λεπτά μετά τον Πιόλι να «απαντάει» τέσσερα λεπτά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ώστε να μην το επιτρέψει αυτό!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση ο Ζιρού πήγε να σκοράρει ένα απίθανο τέρμα, με το εναέριο γυριστό του να το αποκρούει ο Φαλκόνε, στερώντας του το γκολ του μήνα!

Ο Γάλλος στράικερ είχε κι άλλη ευκαιρία 10 λεπτά μετά, με την κατάληξη να είναι η ίδια και τον γκολκίπερ της Σαμπντόρια να τον σταματάει. Μάλιστα και στο 81′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε διαδοχικά «όχι» στους Ρέμπιτς και Τονάλι, κρατώντας την ομάδα του μέσα στη διεκδίκη αποτελέσματος.

Αυτό τελικά δε συνέβη, με τη Μίλαν να παίρνει τη νίκη που τη φέρνει στην κορυφή και τη Σαμπντόρια να συνεχίζει τη «μάχη» της για την παραμονή στην κατηγορία.

ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ταυτότητα του ματς:

Serie A: 25η αγωνιστική

Γήπεδο: «Stadio Giuseppe Meazza – San Siro»

Διαιτητής: Κίφι

Κίτρινες: 19′ Ντίαθ, 26 Ρομανιόλι, 60′ Μπενασέρ – 10′ Ρινκόν

Σκόρερ: 8′ Λεάο

Μίλαν (Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντσι (89′ Καλουλού), Τομόρι, Ρομανιόλι, Καλάμπρια, Τονάλι, Μπενασέρ (75′ Κρούνιτς), Μεσίας (57′ Σαλεμάκερς), Ντίαθ (57′ Κεσί), Λεάο (57′ Ρέμπιτς), Ζιρού

Σαμπντόρια (Τζιαμπάολο): Φαλκόνε, Μπερεζίνσκι, Μανιάνι, Κόντι (53′ Βιεϊρά), Κόλεϊ, Μούρου (53′ Αουτζέλο), Θόρσμπι (53′ Έκνταλ), Ρινκόν (73′ Κουαλιαρέλα), Καντρέβα (85′ Σαμπίρι), Σένσι, Καπούτο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.