Tεό Ερναντές: Οδηγός στην αναγέννηση της Μίλαν (vid)

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2011, η Μίλαν ακολούθησε έναν κατηφορικό δρόμο, που δεν συμβάδιζε με την τεράστια ιστορία του συλλόγου.

Ουσιαστικά η αναγέννηση των «ροσονέρι» άρχισε να συντελείται από την περυσινή σεζόν, όταν τερμάτισε στη 2η θέση στη Serie A, πίσω από τη μισητή συμπολίτισσα Ίντερ. Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Μίλαν προσπαθεί να κερδίσει πάλι την χαμένη της αίγλη και ο Τεό Ερναντές αποτελεί την «κολόνα» σε αυτή την προσπάθεια. Σπάνιο όταν μιλάμε για έναν αμυντικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος αριστερός μπακ έχει προσφέρει πολλά στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στο Μιλάνο.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ο 24χρονος έχει καταφέρει και στις τρεις σεζόν στην Ιταλία, να καταγράψει συμμετοχή σε διψήφιο αριθμό τερμάτων της ομάδας του. Επτά γκολ και πέντε ασίστ τη σεζόν 2019-20, οχτώ γκολ και οχτώ ασίστ τη σεζόν 2020-21 και εφέτος μετά από το πέρας του μισού της περιόδου, μετράει ήδη τέσσερα γκολ και έξι ασίστ, τις δύο από αυτές στο αγχωτικό 3-1 επί της Τζένοα το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας, ματς στο οποίο φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι επιδιώκουν την απόκτηση του Γάλλου, του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι του 2024, όμως ο Ερναντές μπόρεσε να αντισταθεί στους πειρασμούς από την τριάδα των ενδιαφερόμενων συλλόγων, καθώς θέλει να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον, Πάολο Μαλντίνι και να παραμείνει στο Μιλάνο και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε ο Πάολο Μαλντίνι ήταν αυτός που τον πίστεψε και με προσωπικές επαφές τον έπεισε το καλοκαίρι του 2019 να έρθει στη Μίλαν και να βοηθήσει στην αναγέννηση της. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον έδωσε αβίαστα και ο Ερναντές εξελίχτηκε μέσα σε αυτά τα χρόνια παρουσίας του στην Ιταλία, ως ένας από τους πιο ποιοτικούς αριστερούς μπακ που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ερναντές χρησιμοποιεί την ταχύτητα του για να πιέσει πολύ, σχεδόν ως εξτρέμ. Ωστόσο, απαιτείται επίσης να επιστρέψει σε αμυντικό ρόλο όταν χάνεται η κατοχή, χωρίς κανέναν άλλο παίκτη να καλύπτει την αριστερή πλευρά.
Ο 24χρονος Γάλλος ήταν πάντα ένας παίκτης που φαινόταν σχεδιασμένος να κάνει μεγάλη καριέρα. Ωστόσο, η έλλειψη εμπιστοσύνης από την προηγούμενη ομάδα του, τη Ρεάλ, θα μπορούσε εύκολα να εκτροχιάσει την καριέρα του.

Ως παίκτης ζωτικής σημασίας σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας, ο Γάλλος αποκτά τελικά την προσοχή που του αξίζει.
Αν και διαθέτει καλά αμυντικά χαρακτηριστικά, η ικανότητά του να βοηθάει στην ανάπτυξη της επίθεσης τον κάνει έναν πιθανό μελλοντικό σταρ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.