Τζούνιορ Μεσσίας: Από τις αλάνες της Βραζιλίας στα σαλόνια της Ευρώπης

Ο Βραζιλιάνος που προσγειώθηκε στο Μιλάνο δανεικός τον περασμένο Αύγουστο στις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου και έχει αρχίσει να κάνει θόρυβο.

Ο Τζούνιορ Μεσσίας σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μίλαν στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο για το Champions League και προέτρεψε τους πάντες να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την ιστορία πλούτου του σαν παραμύθι. «Είμαι εδώ τώρα γιατί το κέρδισα» φωνάζει ο Βραζιλιάνος

Η πορεία του προς την επιτυχία έχει ιντριγκάρει τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, αφού σε λίγα χρόνια μετακόμισε από ντελίβερι μερικής απασχόλησης στη Serie A στην Κροτόνε και τώρα σκοράρει στο Champions League εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν απαραίτητος και στη Γένοβα, σκοράροντας δις απέναντι στη Τζένοα, στο τελικό 0-3 για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Με αυτό κατά νου, ο Μεσσίας επιμένει ότι είναι καιρός να επικεντρωθεί στο παρόν και όχι στο παρελθόν του.

«Όπως λέει ο προπονητής, είμαι εδώ τώρα γιατί το κέρδισα. Έχει περάσει ο καιρός για τα παραμύθια και αυτό που έκανα, τώρα θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρό μου σήμερα και τι κάνω τώρα», είπε στο Sky Sport Italia.

Ο Μεσίας είναι ο πρώτος Βραζιλιάνος που σημειώνει στη Serie A για τη Μίλαν μετά τον Ροναλντίνιο. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός και έχει την ιστορία του. Πήρε λίγο χρόνο για να τακτοποιηθεί και να προσαρμοστεί, ειδικά καθώς η μεταγραφή από την Κροτόνε ολοκληρώθηκε μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια συμφωνία δανεισμού ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ με δυνατότητα αγοράς στο τέλος της σεζόν για επιπλέον 5,4 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο βήμα αν λάβουμε υπόψη ότι η περασμένη σεζόν με την Κροτόνε ήταν το ντεμπούτο του στη Serie A.

«Όταν δεν καταφέρνεις να κάνεις την προετοιμασία πριν από τη σεζόν με μια νέα ομάδα, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και οι τραυματισμοί νομίζω ότι οφείλονταν επίσης σε αυτό. Δουλεύω πάντα για την ομάδα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, οπότε δεν έχει σημασία αν παίζω στα άκρα ή ως τρεκουαρτίστας. Παίζεις απέναντι σε δυνατούς παίκτες, αυτούς που έγραψαν ιστορία. Στη Μίλαν έχουμε ανθρώπους όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Πάολο Μαλντίνι και ο Ντίντα, που πραγματικά άφησαν το στίγμα τους και είναι χαρά να δουλεύω μαζί τους. Πρέπει να προσαρμοστείς, είτε πρόκειται για έναν μικρό ή μεγάλο σύλλογο, ένα χαμηλότερο πρωτάθλημα ή την κορυφαία κατηγορία. Η ικανότητα προσαρμογής είναι απαραίτητη».

Με τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Β. Μακεδονίας να πλησιάζουν τον ερχόμενο Μάρτιο, και τον Βραζιλιάνο Ζοάο Πέδρο της Κάλιαρι να πλησιάζει για να παίξει για την Ιταλία, ο Μεσσίας ρωτήθηκε αν ήταν κατάλληλος για τους Ατζούρι.

«Όχι, γιατί δεν έχω ιταλικό διαβατήριο!»

Ένα παιδί που κυριαρχούσε στα τουρνουά χωριών στην ύπαιθρο έξω από την πόλη Belo Horizonte στη Βραζιλία. Μετά από τρεις σεζόν κυνηγώντας ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, την παραμονή των 20ων γενεθλίων του το μόνο που είχε να δείξει γι’ αυτό ήταν μια θέση στην έβδομη κατηγορία της πυραμίδας του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας σε έναν σύλλογο που ονομαζόταν Ideal.

Ενός ανθρώπου που συνειδητοποίησε, σε ηλικία 20 ετών, ότι το ποδόσφαιρο είναι υπέροχο και διασκεδαστικό, όπως και τα όνειρα, αλλά με μια νεαρή σύζυγο και παιδί, τα δαγκώματα της πραγματικότητας και οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν. Και έτσι μετανάστευσε στην Ιταλία, χωρίς χαρτιά που. Την επόμενη μέρα που έλαβε τη βίζα παραμονής του, υπέγραψε με την Casale, έναν σύλλογο στην πέμπτη κατηγορία της ιταλικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Ήταν ευχαριστημένος, αλλά έπρεπε να έχει νόημα για αυτόν και την οικογένειά του, γι’ αυτό απέρριψε την πρώτη προσφορά του συλλόγου και άντεξε για μισθό 1.500 ευρώ το μήνα, λίγο περισσότερο από αυτό που κέρδιζε κάνοντας παραδόσεις.

Ένας αναγεννημένος ποδοσφαιριστής που, σε ηλικία 24 ετών, μπήκε ξανά στο σύστημα μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και κλιμάκωσε το ιταλικό ποδόσφαιρο χρόνο με τον χρόνο: από την πέμπτη κατηγορία (Καζάλε) στην τέταρτη (Chieri) στην τρίτη (Γκοτζάνο) στη δεύτερη και πρώτος (Κροτόνε) στο Champions League (Μίλαν, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι. Και, το βράδυ της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη, με κεφαλιά κέρδισε τον Γιαν Όμπλακ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, χαρίζοντας στη Μίλαν μια εκτός έδρας νίκη με 1-0 που κρατά ζωντανές τις ελπίδες της για μια θέση στη νοκ άουτ φάση. Από τα 62 γκολ που έχει πετύχει από τότε που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, είναι μόλις η τέταρτη φορά που σκοράρει με το κεφάλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.