Γιουβέντους: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και κίνδυνος αφαίρεσης τίτλου

Η ιταλική ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, ισχυρίζεται ότι η Γιουβέντους «θα μπορούσε να υποβιβαστεί στη Serie B και να αφαιρεθεί το τελευταίο της Scudetto» λόγω της υπόθεσης κεφαλαιακών κερδών.

Η CODACONS συνδέεται με την CONI, την Ιταλική Ολυμπιακή Ένωση, και ο Πρόεδρός της Μάρκο Ντοντζέλι μίλησε για την έρευνα σχετικά με τις επιχειρήσεις κεφαλαιακών κερδών της Γιουβέντους. Η Γιουβέντους κατηγορείται για ψευδή λογιστική και ο Ντοντζέλι αποκάλυψε ότι οι Bianconeri θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με υποβιβασμό στη Serie B και ανάκληση των τίτλων που κέρδισαν «στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων». Η έρευνα στα λογιστικά του συλλόγου ξεκίνησε από το πρωί (29/11).

«Το καταγγελτικό σύστημα είναι πολύ σοβαρό και ρίχνει φως στα τελευταία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, επίσης επειδή υπήρξε μια πραγματική κυριαρχία της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια, η οποία έληξε την περασμένη χρονιά», είπε ο Donzelli, σύμφωνα με το TMW. «Εάν η Γιουβέντους αποκτούσε παράνομα πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων συλλόγων με δραστηριότητες αυτού του τύπου, τότε η κανονικότητα των τελευταίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα αποτύγχανε και, κατά συνέπεια, η Ομοσπονδία και η Αρχή για τον ανταγωνισμό στην αγορά θα πρέπει να παρέμβουν και να κυρώσουν αυτά υπεύθυνος.

Η Γιουβέντους από την δική της πλευρά τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Πέρα από τις ατομικές ευθύνες, ο σύλλογος δεν θα απαλλαγεί από τιμωρία. Για αυτόν τον λόγο και για να προστατεύσουμε χιλιάδες οπαδούς, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Αντιμονοπωλιακή και στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ζητώντας τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B και την ανάκληση των τελευταίων τίτλων πρωταθλήματος που κατακτήθηκαν στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.