Αταλάντα-Σπέτσια 5-2: Έκαναν το λάθος να … προηγηθούν (hls)

Αρνητές ήττας οι "Μπεργκαμασκι"! Επτά λεπτά έμειναν πίσω στο σκορ και στη συνέχεια ξέσπασαν!

Την παρουσία της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της SerieA εδραίωσε η Αταλάντα διαλύοντας την Σπέτσια – που έκανε το … λάθος να προηγηθεί – 5-2!

Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι είχε σαφή πρόθεση να συνεχίσει από … εκεί που σταμάτησε πριν από τη διακοπή, προχωρόντας με νίκες αλλά η Σπέτσια – αρχικά – της χάλασε τα σχέδια. Στο 11′ ήταν ο Ενζολά που με δυνατό σουτ και αρωγό την τύχη (σ.σ. δοκάρι) “πάγωσε” το “Stadio Atleti Azzurri d’Italia” αλλά η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε πολύ. Η Αταλάντα έβγαλε άμεσα αντίδραση με κύρια χαρακτηριστικά την ορμή και την αποφασιστικότητα κι επτά λεπτά μετά έδρεψε τους καρπούς των κόπων της με τον Πάσαλιτς να ισοφαρίζει.

Χρειάστηκε να περάσουν άλλα είκοσι λεπτά έως ότου να ολοκληρωθεί η ανατροπή. Κάτι που συνέβη στο 38′ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαπάτα σηματοδοτώντας το “ξεκλείδωμα” των συμπαικτών του για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέκτησε ο Πάσαλιτς για το 3-1 στο 41′ και τον Ζαπάτα ν’ αναλαμβάνει χρέη … δημιουργού όντας ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε την ασίστ.

Κι αν πολλοί μπορεί να περίμεναν την αντίδραση της ομάδας του Τιάγκο Μότα αυτήν μάλλον δεν ήρθε ποτέ. Η λογική διαχείρισης που υιοθέτησε η Αταλάντα, παραμένοντας επικινδυνότατη στην ανάπτυξή της δημιούργησε μια ικανοποιητική – ως προς αυτήν – ισορροπία. Το … κερασάκι ή μάλλον τα κερασάκια στην τούρτα πρόσθεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι Μουριέλ και Μαλινόφσκι στο 83′ και στο 89′ αντίστοιχα. Στις καθυστερήσεις κι ενώ όλα είχαν δρομολογηθεί πλέον, η Σπέτσια με δράστη – και πάλι – τον Ενζολά (σ.σ. 91′) βρήκε αυτό που έψαχνε από την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, ήτοι ένα γκολ αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.