Γιουβέντους: ‘Οταν οι αστέρες έμειναν στο πλευρό της

Επειδή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» από την πλέον προσβλητική σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους, ξεπήδησαν έξι προσωπικότητες που ανέδειξαν την αξία της αρετής έναντι του χαρτονομίσματος.

14 Ιουλίου 2006. Τότε γράφτηκε η πιο μαύρη, η πιο προσβλητική σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους.

Είναι η ημέρα που η «Γηραιά Κυρία» υποβιβάστηκε στη Serie B, έχοντας καταδικαστεί για το σκάνδαλο Calciopoli. Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες, από εκείνη την περιπετειώδη και διόλου κολακευτική για την εικόνα και τη φήμη του συλλόγου περίοδο.  

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και στην περίπτωση της Γιουβέντους αυτό μπορεί να το υποστηρίξει κανείς για εκείνους που ανέδειξαν την αξία της πίστης και της συλλογικότητας σε καιρούς άκρατου επαγγελματισμού.

Υπήρξαν έξι αστέρες σε εκείνη την ομάδα, οι οποίοι αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν όταν υποβιβάστηκε σρτρη Serie B και να αποτελέσουν ουσιαστικά τα θεμέλια της νέας προσπάθειας.

Μια προσπάθεια η οποία μετά την επιστροφή στη Serie A και με απαρχή την περίοδο 2001/12, έδωσε στο σύλλογο 11 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ιταλίας (τα 4 νταμπλ)!

Για τη Γιουβέντους ο Τζόρτζιο Κιελίνι, ο Πάβελ Νέντβεντ, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Μάουρο Καμορανέζι, ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ θα είναι πάντα οι θεμέλιοι λίθοι αυτής της μοναδικής, σκληρής, απαιτητικής προσπάθειας αποκατάστασης της εικόνας, της φήμης και της αγωνιστικής αποτελεσματικότητας που επέβαλε η ιστορία του συλλόγου.

Θα είναι οι έξι προσωπικότητες στην ιστορία του, που θα υπενθυμίζουν ότι η αγάπη για τη φανέλα, για την κοινότητα, για το όραμα και την προσπάθεια διαχρονικά, ασύγκριτα περισσότερα, αξίζουν από τα χαρτονομίσματα.

Είναι έξι από εκείνους που υποστηρίζουν στην ιστορία του ποδοσφαίρου το χαρακτηρισμό του gentleman που υπηρετεί ιδέες και εμβλήματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.