Φρανκ Ριμπερί: Το παράπονο του ελεύθερου 38αρη

Ο Φρανκ Ριμπερί ταξίδεψε και προσγειώθηκε στην Φλωρεντία ως μεσσίας. Ύστερα από δύο χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Ο Φρανκ Ριμπερί, φτασμένος και χορτασμένος από τίτλους (24 πανηγύρισε στη Βαυαρία!) και διακρίσεις το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου και πήρε την απόφαση στη δύση της πλούσιας καρiέρας του να μεταναστεύσει στην πανέμορφη Τοσκάνη και τη Φλωρεντία. Οι τιφόζι και η διοίκηση των βιόλα τον υποδέχτηκαν με τιμές και δάφνες. Χρόνια είχαν να αντικρίσουν από κοντά και να φορέσει την μωβ φανέλα ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε δύο σεζόν, 51 αγώνες και πέτυχε 5 γκολ. Η πρώτη σεζόν κύλησε ομαλά. Η δεύτερη σεζόν είχε προβλήματα και το τηλέφωνο για επέκταση δεν χτύπησε ποτέ, παρά την αποχώρηση του Ιακίνι και την πρόσληψη του Τσέζαρε Πραντέλι, που επέστρεψε για ακόμα μια φορά στο σύλλογο για να ολοκληρώσει την σεζόν.

Πέρασε δύο καλά χρόνια, χωρίς το άγχος της Βαυαρίας, ωστόσο παραδέχεται ότι αισθάνεται απογοητευμένος από την διοίκηση της Φιορεντίνα πως δεν του πρόσφερε νέο συμβόλαιο, ούτε καν τον κάλεσε κάποιος, την ίδια ώρα που ο ίδιος «θα ήθελε να μείνει στη Serie A.» Ο 38χρονος είναι ελεύθερος καθώς οι βιόλα επέλεξαν να μην προτείνουν παράταση συμβολαίου, οπότε η συμφωνία του έληξε στις 30 Ιουνίου.

“Τα δύο χρόνια με τη Φιορεντινα, οι οπαδοί και αυτή η πόλη, όλα ήταν υπέροχα γιατί, παρά τις δυσκολίες, συνάντησα πολλούς υπέροχους ανθρώπους», δήλωσε η Ribery στην Toscana TV. «Είναι κρίμα, καθώς ήθελα να συνεχίσω για μια ακόμη χρονιά, αλλά αυτό είναι το πεπρωμένο μου. Πάντα ήμουν στη διάθεση της ομάδας και προσπάθησα να δώσω τα πάντα”.

Ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου περιέγραψε τον συμπαίκτη του Ντούσαν Βλάχοβιτς «σαν μικρό αδελφό» και αποθέωσε τις τεράστιες δυνατότητές του. Τίποτα δεν φάνηκε να πηγαίνει όμως όπως είχε προγραμματιστεί για την Φιορεντινα για τον πρόεδρο Ρόκο Κομίζο, καθώς πέρασε για ακόμα μια χρόνια με αλλαγή προπονητή, ενώ για 2η χρονιά έπαιζε μόνο και μόνο προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ήθελα να μείνω στη Φλωρεντία, αλλά η κατάσταση δεν ήταν εύκολη. Ποτέ δεν επέκρινα τον σύλλογο, έχω καλές αναμνήσεις από τη φανέλα και θα ήθελα να μείνω στη Serie A, αλλά δεν ξέρω τίποτα για το μέλλον μου ακόμα. Η Φιορεντίνα έχει ένα μεγάλο όνομα, δεν ήρθα εδώ για να αγωνιστώ ώστε να την κρατήσω στη Serie A. Είναι ένα σημαντικό κλαμπ στην Ιταλία και ελπίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο, γιατί οι οπαδοί της αξίζουν περισσότερα”.

Οι φίλοι του συλλόγου υποστηρίζουν πως ο Ριμπερί άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση. Ο πρόεδρος έφερνε και έδιωχνε τον Τζενάρο Γκατούζο και το μεγάλο όνομα έμεινε στο σκοτάδι…«Δεν ήταν εύκολο για μένα. Έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Δεν άκουσα κανέναν και δεν έλαβα κλήσεις για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Περίμενα λίγο περισσότερο σεβασμό, αλλά αυτή είναι η ζωή”.

Τον περασμένο Απρίλιο έκλεισε τα 38. Αισθάνεται καλά και έτοιμος για ακόμα ένα χρόνο ποδόσφαιρο. Φήμες λένε πως θα γυρίσει στη πατρίδα του καθώς η εμπειρία της Ιταλίας κράτησε μια διετία. O Σαμπάολι σκέφτεται και επεξεργάζεται την ιδέα να τον καλέσει στη Μαρσέιγ όπου έπαιξε για δύο χρόνια στα πρώτα βήματα της καριέρας του. Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του στο Μόναχο, προπονείται ατομικά και περιμένει στο ακουστικό τον νέο του προορισμό…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.