Ασράφ Χακίμι: Εκατομμυριούχος γυρολόγος

Ο Ασράφ Χακίμι έχει εξελιχθεί σε μπακ παγκόσμιας κλάσης μονοπωλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Το καλοκαίρι του 2016, σε ηλικία 16 ετών, ο Μαροκινός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ρεζέρβες της Ρεάλ Μαδρίτης (Castilla). Πραγματοποίησε γεμάτο πρωτάθλημα με καλές εμφανίσεις και κέρδισε την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα ένα χρόνο αργότερα.

Ο Μαροκινός μπακ όμως, δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Ζινεντίν Ζιντάν στη Μαδρίτη και δεν βρέθηκε ποτέ στα πλάνα του Γάλλου τεχνικού. Μέτρησε μόλις 9 συμμετοχές την σεζόν που οι μερένγκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη La Liga και δόθηκε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με την μορφή δανεισμού για δύο χρόνια.

Στη Γερμανία απελευθερώθηκε. Τον πίστεψαν και του έδωσαν αμέσως φανέλα βασικού. Δεν άργησε να προσαρμοστεί σε μια ομάδα γεμάτη νιάτα και ταλέντο. Χωρίς την πίεση για την κατάκτηση ενός τίτλου με μια πιο ελαφριά φανέλα από αυτή της βασίλισσας, ο Χακίμι ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και έκανε θραύση με τις εμφανίσεις του. Για δύο χρόνια αλώνιζε στη δεξιά πλευρά των Βεστφαλών και έφτασε η ώρα της επιστροφής στην Ισπανία.

Ο Ζιντάν το χαβά του. Ούτε ψημένος και με παιχνίδια στα πόδια του δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ των Μαδριλένων. Ο Γάλλος δεν τον συμπεριέλαβε στα σχέδια του και η Ίντερ που είχε χρήματα να ξοδέψει δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι νερατζούρι χτύπησαν λαβράκι στο πρόσωπο του Μαροκινού που στην παρθενική του σεζόν πανηγύρισε πρωτάθλημα. Ο Αντόνιο Κόντε του έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη καπαρώνοντας το νούμερο 2 και ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Έκανε φοβερό πρωτάθλημα και παρέα με τα υπόλοιπα αστέρια της Ίντερ έφεραν το σκουντέτο στο Μιλάνο μετά από 11 χρόνια.

Τα πράγματα την ερχόμενη σεζόν αλλάζουν. Ο Αντόνιο Κόντε μετά από δύο χρόνια αποχώρησε από το Μιλάνο καθώς δεν τα βρήκε με το αφεντικό του συλλόγου, Στίβεν Ζανγκ, που προσπαθεί να ρίξει το μπάτζετ. Ο Χακίμι επηρεασμένος από την φυγή του Κόντε αλλά και με τις σειρήνες από το εξωτερικό να χτυπούν στο κεφάλι του ίσως ακολουθήσει τον δρόμο του Ιταλού προπονητή.

Τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρουν πως η πρωταθλήτρια Τσέλσι έκανε κρούση στην Ίντερ για την απόκτησή του προσφέροντας 50 εκατομμύρια ευρώ και τον Βραζιλιάνο Έμερσον Παλμιέρι. Ο Στίβεν Ζανγκ εδώ και καιρό έχει τονίσει πως ένα από τα αστέρια της Ίντερ θα πρέπει να πουληθεί ώστε ο σύλλογος να ανασάνει οικονομικά, ενώ έχει βάλει στα σκαριά και το χτίσιμο νέου γηπέδου.

“Επενδύσαμε αρκετά στον σύλλογο. Χρήματα και ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ένα κλαμπ όπως είναι η Ίντερ πρέπει πάντα να είναι ανταγωνιστικό. Το τρόπαιο αποδεικνύει πως πετύχαμε κάτι σημαντικό. Όπως πολύ σημαντικό είναι να φτιάξουμε νέο στάδιο που θα προσφέρει νέες εμπειρίες στους φιλάθλους μας. Χωρίς αυτό θα μείνουμε πίσω από τους υπόλοιπους συλλόγους” τονίζει ο μεγαλομέτοχος των “νερατζούρι”

Η Ίντερ προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί ποδοσφαιριστές που θα της αποφέρουν χρήματα. Ο Χακίμι βρίσκεται στη κορυφή της λίστας και σε περίπτωση που ικανοποιηθεί ο Ζανγκ από τις προσφορές θα αποχωρήσει. Η Τσέλσι έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί προσφέροντας σημαντικά ανταλλάγματα. Ματέο Κόβατσιτς, Νταβίντε Τζαπακόστα και Τάμι Έιμπραχαμ είναι ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Τόμας Τούχελ. Η Ίντερ από την πλευρά της προτιμά να πουλήσει τον Χακίμι και να γευτεί ένα αξιοπρεπές ποσό, παρά να φορτωθεί έξτρα παίκτες.

Το σίγουρο είναι πως ο Χακίμι έχει εξελιχθεί σε μπακ παγκόσμιας κλάσης και είναι μόλις 22 ετών. Το μέλλον είναι λαμπρό για ένα ποδοσφαιριστή που μέσα σε τρία χρόνια έχει φορέσει φανέλες που θα ζήλευε ο κάθε ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Μέσα σε λίγους μήνες ίσως φορέσει ακόμα μια βαριά φανέλα, αλλιώς θα συνεχίσει να ιδρώνει την φανέλα της κορυφαίας ομάδας στην Ιταλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.