Ντε Λαουρέντις: «Καλώς ήρθες Λουτσιάνο, μαζί θα κάνουμε σπουδαία δουλειά»

Ο πρόεδρος της Νάπολι μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον νέο προπονητή του Ιταλικού συλλόγου.

Συγκεκριμέα ο Ντε Λαουρέντις ανέφερε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι από την 1η Ιουλίου και μετέπειτα. Καλώς ήρθες Λουτσιάνο, μαζί θα κάνουμε σπουδαία δουλειά».

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι παρέθεσε επίσης το βιογραφικό του πολύπειρου τεχνικού.

Αναλυτικά:

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Έμπολι το 1995. Σε τρεις σεζόν κατάφερε να ανεβάσει τον Ιταλικό σύλλογο από τη serie C στην serie Α.

Το 1998 μετακόμισε στη Σαμπντόρια και την επόμενη χρονιά μετέβη στη Βενετία από όπου απολύθηκε. Το καλοκαίρι του 2002 ήρθε η πρώτη του σημαντική του μεταγραφή, αυτή στην Ουντινέζε. Στο Φρίουλι πέτυχε σπουδαία πράγματα. Η πιο επιτυχημένη σεζόν του εκείήταν αυτή του 200405, στην οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από τρία χρόνια στο Φρίουλι έρχεται η μετάβαση στη Ρώμη. Στην πρωτεύουσα έμεινε για 4 σεζόν. Τον πρώτο χρόνο κέρδισε σπουδαία παιχνίδια και πέτυχε 11 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Άξιο αναφοράς είναι πως οδήγησε τους Giallorossi στα προημιτελικά του Champions League το 2007. Στη Ρώμη ο Σπαλέτι κέρδισε το πρώτο του προπονητικό τρόπαιο, το Coppa Italia 2007.

Το χειμώνα του 2011 πήγε στην Ρωσία, για χάρη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αυτή ήταν η πρώτητου εμπειρία στο εξωτερικό. Μαζί της κατέκτησε το πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες σεζόν, όπως και Ρωσικό Σούπερ Καπ.

Τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε στη Ρόμα, με την δεύτερη θητεία του στην πρωτεύουσα σταματά τον Μάιο του 2017. Λίγο αργότερα έγινε μάνατζερ της Ίντερ και από εδώ και στο εξής θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νάπολι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.