Γιουβέντους: Παίρνει σκούπα ο Ανιέλι

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κανένας δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο Τορίνο και όλοι βρίσκονται υπ' ατμόν.

Η είσοδος στην τετράδα, θα κρίνει το μέλλον στο Τορίνο. Η Γιουβέντους έκανε το καθήκον της νικώντας τη Νάπολι (2-1) σε ένα ματς που σκόραρε ο Ντιμπάλα μόλις το 3ο φετινό του γκολ μετά από τρεις μήνες. Ο Αντρέα Ανιέλι εμφανίζεται αρκετά δυσαρεστημένος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού και πρώτα απ’ όλα σκέφτεται να φέρει πίσω στην ομάδα τον τεχνικό διευθυντή της Ίντερ, Μπέμπε Μαρότα. Το αφεντικό της ”Μεγάλης Κυρίας” κατά καιρούς έχει εκφράσει την υποστήριξη του στο πρόσωπο του Αντρέα Πίρλο, όμως και η θέση του τεχνικού της Γιούβε βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Πρόσφατα μάλιστα ο Ανιέλι συναντήθηκε με τον παλιό τεχνικό της ομάδας, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται χωρίς δουλειά και περιμένει προτάσεις. Από την Ισπανία πρόσφατα ο Ζινεντίν Ζιντάν τόνισε πως του έχει λείψει η Ιταλία.

Τα σενάρια αποχώρησης του Πίρλο όλο και περισσότερο φουντώνουν, ο Ντιμπάλα θεωρείται ουσιαστικά ξένο σώμα καθώς είχε πάνω από τρεις μήνες να αγωνιστεί. Στην αναμέτρηση με τη Νάπολι (2-0), πέρασε αλλαγή και μετά από λίγο σκόραρε. Το πρόβλημα στο γόνατο παραμένει και η υπομονή εξαντλείται. Ο Αργεντινός πανηγύρισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε πανηγυρίσει ένα χρόνο πριν, σε ένα φιλικό με τη Τριεστίνα, βάζοντας το χέρι στην καρδιά του και δείχνοντας το σήμα της Γιουβέντους, με τη διοίκηση να είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πίρλο δήλωσε πως ελπίζει να παραμείνει, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται. Κιελίνι και Μπουφόν μεγάλωσαν και το καλοκαίρι ίσως κρεμάσουν τα παπούτσια τους, παρ’ όλο που ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους (χθες 8/4 έπαιξε βασικός) θέλει να συνεχίσει ακόμα και στο εξωτερικό. Ο Ράμζεϊ παίρνει πολλά λεφτά για αυτά που προσφέρει, δεν προσαρμόστηκε και μετράει μέρες, το ίδιο και ο Ραμπιό, ο Αρτούρ χρειάζεται χρόνο, η Ατλέτικο Μαδρίτης πιέζει για τον δανεικό Μοράτα, η φανέλα της Κυρίας για τον Ντεμιράλ είναι πολύ βαριά, ενώ ο Μπερναρντέσκι έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει, με τους Ιταλούς να γράφουν για ανταλλαγή με τον Αλέσιο Ρομανιόλι της Μίλαν.

Γενικότερα η πορεία της Γιουβέντους είναι κακή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που έχει κακομάθει τους φιλάθλους της με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Καημός του Ανιέλι είναι το ποθητό τρόπαιο του Champions League, με την ιταλική ομάδα να σηκώνει το 2ο και τελευταίο της τρόπαιο το μακρινό 1996 στον τελικό απέναντι στον Άγιαξ του Λουίς Φαν Χαλ.Ο σύλλογος από τότε έχει φτάσει στη πηγή άλλες πέντε φορές (Ρεάλ 2 φορές, Ντόρτμουντ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα) όμως νερό δεν πίνει. Πέρσι βρέθηκε στο δρόμο της η Λιόν και αποχώρησε νωρίς, φέτος βρέθηκε η Πόρτο και ξανά έφυγε πριν από την ώρα της, η Γιουβέντους εγκατέλειψε νωρίς το τρένο και οι ζημιές είναι μεγάλες. Αν δεν καταφέρει να μπει και στην τετράδα, τότε υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος.

Ο Ανιέλι εκτός από τον Πίρλο, έχει βάλει στο μάτι και τον τεχνικό διευθυντή Φάμπιο Παρατίτσι, αλλά και τον αντιπρόεδρο και παλιό ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Πάβελ Νέντβεντ. Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του αναφέρουν πως ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και αναμένεται να πάρει δραστικά μέτρα. Στο μυαλό του Ανιέλι, υπάρχει και σκέψη αντικατάστασης του Παρατίτσι με τον τεχνικό διευθυντή της Νάπολι, Κριστιάνο Γκιουντολί, και αναβάθμιση του Μαρότα σε ρόλο αντιπροέδρου στη θέση του Νέντβεντ. Τρανό παράδειγμα η αποτυχία της μεταγραφής του Λουίς Σουάρες από τη Μπαρτσελόνα. Ο Ανιέλι είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του και φανερά προτιμούσε την άφιξη του Ουρουγουανού επιθετικού στο Τορίνο, αντί του Άλβαρο Μοράτα που επέστρεψε για δεύτερη θητεία.

Η Γιουβέντους προχώρησε και στα μισά του δρόμου η μπάλα χάθηκε. Τραυματισμοί, πανδημία, γήπεδα κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Πίρλο δεν έχει εμπειρία στους πάγκους, όμως ο Αντρέα Ανιέλι πήρε το ρίσκο. Η ομάδα διεκδικεί είσοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, ενώ βρίσκεται και στον τελικό κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Οι τιφόζι της Γιουβέντους έχουν απαιτήσεις. Μετά από δέκα χρόνια είναι περίεργο μέχρι και σκληρό να βλέπουν την ομάδα τους, από μακριά πέφτει από το θρόνο της ύστερα από εννέα σερί κατακτήσεις του σκουντέτο. Απομένουν 9 αγωνιστικές για να καταφέρει η ομάδα να σφραγίσει το εισιτήριο της τετράδας, αλλιώς θα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ εάν δεν προκριθεί στο Champions League αυτή τη σεζόν. Το 1/4 των λειτουργικών εσόδων της Γιουβέντους από το 2012 προήλθε από τα έσοδα του Champions League. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σύλλογος ανακοίνωσε απώλειες 113,7 εκ. ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες του 2020-21.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.