Κύπελλο με άνεση και «double Treble» για την Σέλτικ!

Η Σέλτικ στέφθηκε για 38η φορά στην ιστορία της κυπελλούχος Σκωτίας με νίκη 2-0 στον τελικό επί της Μάδεργουελ.

Η Σέλτικ στέφθηκε για 38η φορά στην ιστορία της κυπελλούχος Σκωτίας όμως αυτό που πανηγυρίζει περισσότερο η ομάδα της Γλασκόβης μετά το 2-0 στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο την Μάδεργουελ, ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρέμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ)!

Δεν περιμέναμε διαφορετικά πράγματα στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας στο κατάμεστο, για άλλη μια φορά, «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης.

Το μεγάλο φαβορί κατάπιε το αουτσάϊντερ μέσα σε 25 λεπτά αφού οι «αδύναμοι» της υπόθεσης πόνταραν σε κάτι που δεν τους βγήκε αφού όπως φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα στερήθηκαν των απαραίτητων λύσεων για να το στηρίξουν.

Το 3-5-2 που δοκίμασε ο Στίβεν Ρόμπερτσον προκειμένου να φράξει τους διαδρόμους στην δεδομένη ορμή των «Κελτών» άρχισε να.. μπάζει από τα άκρα.

Ο έμπειρος και φιλόδοξος Μπρένταν Ρότζερς σχεδίασε την πολιορκία στο ξεκίνημα του τελικού με βάση την αρμονική συνεργασία των ακραίων μεσο-επιθετικών με τους πλάγιους αμυντικούς οι οποίοι κάλυπταν κι έβγαιναν από πίσω.
Έτσι, οι Λούστιγκ – Φόρεστ από τα δεξιά με τους Τιέρνεϊ – Μακ Γκρέγκορ εξ αριστερών τους, φρόντισαν να παραβιάσουν το αμυντικό δόγμα της Μάδεργουελ .

Η πίεση έφερε τη μπάλα στα πέριξ της περιοχής των τυπικά φιλοξενούμενων και το γρήγορο γκολ από τον 24χρονο Κάλουμ Μακ Γκρέγκορ στο 11ο λεπτό – με κοντρόλ και σουτ στη κίνηση – άλλαξαν τις όποιες ισορροπίες στο πράσινο χαλί του περίφημου γηπέδου στην χώρα των «χαϊλάντερς».

Το πανηγύρι των 50 χιλιάδων οπαδών της μόνιμης, τα τελευταία χρόνια, πρωταθλήτριας Σκωτίας, έγινε πιο έντονο στο 25ο λεπτό. 

Δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί κάποιο ιδιαίτερο «κλειδί» για το νέο άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας καθώς ήταν αρκετή η συνεργασία από τα δύο Γαλλικά «κλειδιά» της ομάδας του Ρόντζερς.
Ο Ντεμπελέ με πλάτη προς την εστία της Μάδεργουελ έστρωσε στον Εντσάμ κι αυτός σουτάροντας από τα 25 μέτρα βρήκε στόχο. Από ένα replay φάνηκε πως η μπάλα βρήκε και στην φτέρνα του Ιρλανδού αμυντικού Κίπρε αλλά…ποιος ασχολείται;

Το 2-0 έκανε τη Σέλτικ πιο άνετη στο τερέν ενώ η Μάδεργουελ χάνοντας από νωρίς τα υποστυλώματα της έκπληξης με βάση μια καλή προοπτική, ξέμεινε από διάθεση.
Ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε άλλο ένα γκολ ως το τέλος του ημιχρόνου ενώ έκανε την πρώτη καλή φάση στον τελικό στο 47ο λεπτό όπου ο Κέρτις Μέϊν σούταρε προς την εστία αλλά ο γκολκίπερ Μακ Γκρέγκορ απέκρουσε σωτήρια.
Στο ίδιο διάστημα οι «Κέλτες» είχαν τον έλεγχο με αισθητά κατεβασμένες τις στροφές κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Υπήρξαν στιγμές που έδειχναν πως δεν τους ενδιέφερε ένα ακόμη γκολ περιμένοντας με θέρμη το διαδικαστικό της αναμέτρησης ως το τέλος της.
Στο 78ο λεπτό η Μάδεργουελ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά το τεχνικό σουτ του Γκαέλ Μπιγκιριμάνα έστειλε τη μπάλα στην συμβολή των δοκαριών της Σέλτικ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Φρίαρ δεν μπόρεσε σχεδόν εξ επαφής να προλάβει μια κεφαλιά – πάσα προς την εστία του Γκόρντον.
Η Μάδεργουελ στο χρονικό σημείο που της έδωσε η πρωταθλήτρια άπλετο χώρο κι αρκετό χρόνο – ένα ολόκληρο ημίχρονο – να φτιάξει κάτι καλό, δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Έτσι πέρασε στην ιστορία σαν μια φιναλίστ με φιλότιμο και ποδοσφαιρική οντότητα όσο της ήταν επιτρεπτό.


Το δεύτερο συνεχόμενο τρεμπλ για την Σέλτικ πανηγύρισε και ένθερμος οπαδός της, σταρ της ροκ σκηνής Ροντ Στιούαρτ

 Το 2-0, όπως το ήθελαν οι παίκτες της Σέλτικ δείχνοντάς το και με το παιχνίδι… σκοπιμότητας (!) στις καθυστερήσεις ήταν εν τέλει το αποτέλεσμα που θα συνοδεύσει ιστορικά έναν ακόμα τίτλο για την κορυφαία ομάδα της Σκωτίας τουλάχιστον για τον 21ο αιώνα!
Η Σέλτικ συνεχίζει μόνον με νίκες στο θεσμό του κυπέλλου από την περσινή σεζόν! Δέκα αγώνες με ισάριθμες επιτυχίες και συντελεστή τερμάτων (34 – 4). Τι άλλο…;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.