Σταντάρ Λιέγης – Άντερλεχτ 1-3: Το «κλάσικο» βάφτηκε μοβ! (hls)

Η άκρως αποτελεσματική Άντερλεχτ κέρδισε με 3-1 στη Λιέγη το βελγικό «κλάσικο» κόντρα στη Σταντάρ και πλησίασε την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η άκρως αποτελεσματική Άντερλεχτ κέρδισε με 3-1 στη Λιέγη το βελγικό «κλάσικο» κόντρα στη Σταντάρ και πλησίασε την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγώνες στο πλαίσιο της 29ης Αγωνιστικής και είναι μία ανάσα από τα πλέι – οφ.
Οι γηπεδούχοι έμειναν για έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς τρίποντο και πλέον δύσκολα θα μπουν στην τετράδα, με την πρώτη τους εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι από το 2016.
Στο πρώτο μέρος, η Σταντάρ είχε την κατοχή αλλά ήταν φλύαρη και απειλούσε σχεδόν αποκλειστικά από μακριά. Η Άντερλεχτ ήταν καλά οργανωμένη αλλά και τυχερή, καθώς πήρε προβάδισμα στο 23′ σε μία ανύποπτη φάση, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου προς τον Νμέτσα, η μπάλα μπέρδεψε Μποκαντί, Γκαβορί και Μποντάρ, με αποτέλεσμα ο Αμούζου που καραδοκούσε να σκοράρει από κοντά.
Στο 56′ η Σταντάρ παραλίγο να ισοφαρίσει καθώς ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ Βελενρόιτερ έστειλε την μπάλα πάνω στον Κλάους σε προσπάθειά του να διώξει, αλλά για καλή του τύχη αυτή πέρασε λίγο άουτ.
Με τους γηπεδούχους να πιέζουν, η Άντερλεχτ έβρισκε όλο και περισσότερους χώρους στην κόντρα και έπειτα από μία προσπάθεια του Κάλεν στο 66′ που πέρασε εκτός, βρήκε το 0-2 στο 71‘. Ο Κάλεν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, οι γηπεδούχοι απομάκρυναν με κεφαλιά, όμως ο αριστερός μπακ της Άντερλεχτ Λόρενς έκανε στην επαναφορά το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόντρα και στον Αμαλάχ.
Ο τελευταίος, ήταν αυτός που μείωσε στο 83′ με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή σε 2-1 πληγώνοντας την παλιά του ομάδα και μετατρέποντας το ντέρμπι σε θρίλερ, με την μπάλα να είναι πάνω – κάτω στα τελευταία λεπτά.
Η μπίλια όμως κάθισε οριστικά στο μοβ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν τρεις παίκτες της Άντερλεχτ βγήκαν στην κόντρα και ο Αμούζου σέρβιρε το 1-3 για τον Ντάουντα, ο οποίος είχε μπει στο ματς ως αλλαγή.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Λέι): Μποντάρ – Σικέ, Λαΐφης, Μποκαντί, Γκαβορί (69′ Σισακό) – Μπαστιάν (69′ Σαμίρ), Τσίμιροτ (75′ Μουλεκά), Αμαλάχ – Μπαλικβισά (61′ Λεστιέν), Κλάους, Καρσελά (61′ Ταπσομπά).
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Κομπανί): Βελενρόιτερ – Μουρίγιο, Μιάζγκα, Ντελκρουά (77′ Σαρντέλα), Λόρενς – Κάλεν, Λοκονγκά – Αμούζου, Μουκάιρου (66′ Λάρσεν), Ντιαμπί (61′ Ντάουντα) – Νμέτσα.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.