Άντερλεχτ – Γάνδη 1-0 : Ξόρκισε τους “δαίμονες” και ελπίζει…(highlights)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δανού Ντρέγιερ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Άντερλεχτ νίκησε 1-0 τη Γάνδη και παρέμεινε μόνη στην 2η θιέση της βαθμολογιίας, κάτω από την Ουνιόν Σεν Ζοιλουάζ

Ήταν ένα ματς με έντνα συναισθήματα καθώς οι δύο ομάδες προέρχονται από απώλειες μέσα στο 2024. Η Γάνδη μπήκε πιο δυνατά κρατώντας την εδαφική υπεροχή δίχως όμως να μπορεί εύκολα να προσεγγίσει την περιοχή του Σμάϊχελ. Μετά το ημίωρο προέκυψε ένας εκρηκτικός ρυθμός με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να διαδέχονται η μια την άλλη!

Για να φτάσουμε στο 45′ όταν ο Στρόικενς ανατράπηκε από τον Ιάπωνα αμυντικόι Γουατανάμπε. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα κι από εκεί ο Δανός Ντρέγιερ σημείωσε το 14ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη κανείς από τους δύο δεν είχε διάθεση να κάτσει σε παθητικό ρόλο. Η Άνερλέχτ σπαταλούσε τις καλές της αντεπιθέσεις σε… εκνευριστικό βαθμό κι αυτό λίγο έλλειψε να το πληρώσει ακριβά στο φινάλε όταν η Γάνδη ρίσκαρε παίζοντας με ότι επιθετικό είχε διαθέσιμο από τον πάγκο!

Ο Σμάϊχελ έκανε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις όμως στο 85′ δεν πρέπει να είδε καν την βολίδα του Ντε Σατρτ (με την ταχύτητα της μπάλας στα 130 χιλιόμετρα!!) αλλά το γκολ δεν μέτρησε διότι VAR και διαιτητής είδαν επιθετικό φάουλ πάνω στον Άρνσταντ!

Το 1-0 παρέμεινε και η κακή παράδοση που διατηρούσε τη Γάνδη αήττητη κόντρα στην ¨Αντερλεχτ εδώ και 4 χρόνια – 12 ματς πρωταθλήματος κι ένα του κυπέλλου – “έσπασε” . Η Άντερλεχτ, αήττητη εντός έδρας φέτο (9 νίκες και τρεις ισοπαλίες) βρίσκεται τώρα μόνη στην 2η θέση με δέκα πόντους λιγότερους από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.