Ιστορική απόφαση στο Βέλγιο με το VAR

Επανάληψη στο Άντερλεχτ-Γκενκ λόγω λάθους στο VAR.

Στις 23 Δεκεμβρίου η Άντερλεχτ αντιμετώπισε την Γκενκ σε αγώνα για την 19η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος και το φινάλε την βρήκε να επικρατεί με 2-1. Όμως οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι αδικήθηκαν από μία απόφαση του VAR και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια: πήγαν την υπόθεση στο δικαστήριο και… δικαιώθηκαν.

Η φάση που έγινε “πέτρα του σκανδάλου” και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών έλαβε χώρα στο 21ο λεπτό όταν ο αγώνας ήταν στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Σμάιχελ να αποκρούει το πέναλτι του Χέινεν αλλά τον Σορ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Το γκολ όμως δεν μέτρησε, με το VAR να προτρέπει τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση. Εκείνος αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ της Γκενκ για το γεγονός πως ο σκόρερ είχε μπει στη μεγάλη περιοχή πριν εκτελέσει το πέναλτι ο συμπαίκτης του.

Εκτός όμως από τον Σορ, είχαν μπει στη μεγάλη περιοχή, πριν γίνει η εκτέλεση, και δύο ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ. Η Γκενκ, παρότι προηγήθηκε στο 70ο λεπτό, τελικά έχασε το ματς. Η Άντερλεχτ έκανε την ανατροπή με γκολ στο 74′ και στο 90+1 και κέρδισε με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να κινηθεί δικαστικά θεωρώντας πως αδικήθηκαν, από τη στιγμή που -βάσει κανονισμών- θα έπρεπε να χτυπηθεί ξανά το πέναλτι.

Ως συνέπεια, η τύχη του αγώνα πέρασε στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης, με την πειθαρχική επιτροπή της βελγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ανακοινώνει την Παρασκευή (26/01) την απόφασή της για την επανάληψη του αγώνα από την αρχή και να δημιουργεί ένα απίστευτο δεδικασμένο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο ματς που θα ξαναγίνει από την αρχή μετά από λάθος στο VAR, με την Γκενκ να κάνει λόγο για δικαίωση και την Άντερλεχτ να παίρνει εκείνη το ρόλο της διαμαρτυρόμενης:

“Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.