Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Με “αέρα”… πρωταθλητή (hls)

Απελευθερωμένη - εδώ και καιρό ομολογουμένως - από το άγχος και την πίεση η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει τον ρυθμό της κι απλώς οι υπόλοιποι την (παρ)ακολουθούν. Το ίδιο έκανε και η Λέστερ μέσα στο ίδιο της το σπίτι γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τους "Πολίτες".

Απελευθερωμένη – εδώ και καιρό ομολογουμένως – από το άγχος και την πίεση η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει τον ρυθμό της κι απλώς οι υπόλοιποι την (παρ)ακολουθούν. Το ίδιο έκανε και η Λέστερ μέσα στο ίδιο της το σπίτι γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τους “Πολίτες”.

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Αγκουέρο στο αρχικό της σχήμα, προσπάθησε εξ αρχής να πάρει τα ηνία του αγώνα ξεδιπλώνοντας στον αγωνιστικό χώρο τα κύρια χαρακτηριστικά της, ήτοι την ασφυκτική πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του “King Power Stadium”, το συνδυαστικό ποδόσφαιρο υψηλότατων ταχυτήτων και τις εμπνεύσεις των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της. 

Ένα μακρινό σουτ του Φερναντίνιο κατέληξε στα δίχτυα αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς ο Αγκουέρο ήταν σε θέση τέτοια που κρίθηκε πως επηρέαζε τον Σμάιχελ, ενώ από την εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του πορτιέρε της Λέστερ. Οι καλύτερες στιγμές της εν δυνάμει πρωταθλήτριας Σίτι ολοκληρώθηκαν με δύο φάσεις του Μαχρέζ στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, με την πρώτη ο Σμάιχελ να του λέει “όχι” και στην άλλη ο Βραζιλιάνος να πλασάρει άουτ. 

Το μόνο που άλλαξε στο δεύτερο μέρος ήταν η … ευστοχία των φιλοξενούμενων. Την αρχή έκανε ο Μεντί στο 59′ με περίτεχνη ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή που κατέληξε σε πλασέ, φάση που έκανε τον Καταλανό τεχνικό να μην πιστεύει αυτό που είδαν τα μάτια του και δέκα τέσσερα λεπτά μετά μια απίστευτη κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε στον Μαχρέζ, το 1-2 με τον Στέρλινγκ και τον Βραζιλιάνο με προβολή να ολοκληρώνει ιδανικά μια υποδειγματική αντεπίθεση.

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Αμάρτεϊ, Έβανς, Φοφανά, Καστάν, Ντίντι, Τίλεμανς, Ιεανάτσο, Βάρντι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Ρόδρι, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Αγκουέρο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.