Τότεναμ: Λείπουν τα τρόπαια, στοχεύει ψηλά

Η Τότεναμ παραδοσιακά αποτελούσε μια υπολογίσιμη δύναμη στην Πρέμιερ Λιγκ. Με φανέλα πιο ελαφριά από τα μεγάλα κλαμπ, όμως πάντα διψασμένη να χορέψει στα σαλόνια.

Η Τότεναμ παραδοσιακά αποτελούσε μια υπολογίσιμη δύναμη στην Πρέμιερ Λιγκ. Η φανέλα της, πιο ελαφριά από τα μεγάλα κλαμπ, όμως πάντα διψασμένη να χορέψει στα σαλόνια. Η φανέλα του συλλόγου από το Λονδίνο ήταν πάντα βαριά. Μπορεί η Τότεναμ να μη βρισκόταν ποτέ στο Big Four, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται με το σπαθί της (και τα λεφτά της) δικαιωματικά στο Big Six. Ο ιδιοκτήτης Ντάνιελ Λέβι έριξε ένα σωρό χρήματα για να παρουσιάσει το πιο μοντέρνο στολίδι στην Ευρώπη, το Tottenham Stadium και έχει στόχο να ανεβάσει τους Λονδρέζους στη κορυφή. Όνειρο τρελό, όχι όμως και απατηλό. Ο σύλλογος έχει το γήπεδο, τις εγκαταστάσεις, τον προπονητή, τους παίκτες, τους φιλάθλους. Τα τρόπαια της λείπουν, έχει να σηκώσει τίτλο από το 2008, όταν κατέκτησε το Λιγκ Καπ απέναντι στη Τσέλσι.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο που είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση του από το Μάντσεστερ, αντικατέστησε μέσα Νοεμβρίου τον Αργεντινό Μαουρίσιο Ποτσετίνο και κατάφερε στην παρθενική του σεζόν στο βόρειο Λονδίνο να βγάλει τη Τότεναμ στην Ευρώπη και το Europa League. Οι στόχοι των Λονδρέζων σαφώς και είναι πιο υψηλοί, όμως τα προβλήματα με τον τραυματισμό του ηγέτη της Χάρι Κέιν, η φυγή του Έρικσεν, αλλά και οι μεταγραφές που δεν έπιασαν (Εντομπελέ) δεν επέτρεψαν στα ”σπηρούνια” να αναρριχηθούν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Μεσαία γραμμή

Η φυγή του Δανού πλέιμεϊκερ Κρίστιαν Έρικσεν για την Ίντερ (δεν υπολογίζεται από τον Αντόνιο Κόντε), άλλαξε τα σχέδια του Πορτογάλου που αναγκάστηκε να δώσει τη ”μπαγκέτα” στον Αργεντινό Τζιοβάνι Λο Σέλσο ο οποίος στη Παρί Σεν Ζερμέν είχε δευτερεύοντα ρόλο, ενώ ακόμα προσπαθούσε να προσαρμοστεί στις δυσκολίες του πιο απαιτητικού πρωταθλήματος στον κόσμο. Η πρώτη μεταγραφή του Μουρίνιο στον άξονα ήταν αυτή του Πιερ – Εμίλ Χόιμπερ, που αν και διαφορετικός παίκτης από τον συμπαίκτη του στην Εθνική Δανίας Έρικσεν, θα προσπαθήσει να φορέσει τα παπούτσια του ερχόμενος από τη Σαουθάμπτον. Ο Τανγκίς Εντομπελέ αποκτήθηκε από τη Λιόν με ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της Τοτεναμ (54εκ.), αλλά ποτέ δεν γέμισε το μάτι του Μουρίνιο κάνοντας μάλιστα και υποτιμητικά σχόλια για το Γάλλο μέσο. Κάποιοι τραυματισμοί τον έφεραν ακόμα πιο πίσω και παραγκωνίστηκε στον πάγκο. Πριν λίγες μέρες βρέθηκε θετικός και στον κορωνοϊό. Η Τότεναμ κουβεντιάζει την παραχώρησή του, αλλά πρώτα θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά με την Ίντερ να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Γάλλο διεθνή. Τέλος, ο διεθνής Άγγλος Χάρι Ουίνκς, το πουλέν του Ποτσετίνο, πιθανότατα να χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα με την άφιξη του Χόιμπερ. Ο Λο Σέλσο έχει καπαρωμένη θέση, όπως και ο Μούσα Σισοκό που δεν κουνιέται από το Λονδρέζικο κέντρο.

Επίθεση

Ο τραυματισμός του αρχισκόρερ Χάρι Κέιν, ανάγκασε τον Πορτογάλο να χρησιμοποιεί την περσινή χρυσή αλλαγή του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, Λόυκας Μόουρα, στην κορυφή της επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάνει ύψος και δύναμη. Ο Βραζιλιάνος παίζει καλύτερα στο χώρο και στα άκρα, ενώ μοιάζει να του ταιριάζει καλύτερα όταν έρχεται από τον πάγκο για να δώσει λύσεις και να ανοίξει τις άμυνες. Επιθετικές λύσεις διαθέτει ο Μουρίνιο. Σέντερ φορ δεν έχει. Ο Κορεάτης Χέουνγκ – Μιν Σον μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να κινηθεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά ποτέ στη κορυφή. Ο Ολλανδός Στίβεν Μπέρχβαίν ήρθε πέρσι το χειμώνα από την PSV αλλάζοντας περιβάλλον και προσπαθώντας και αυτός να χωρέσει στο πρωτάθλημα των απαιτήσεων, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του αφήνοντας το στίγμα του. Φέτος από την αρχή της προετοιμασίας και η λογική λέει πως θα παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος καθώς αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού που ξεπέρασε πλήρως. ‘Ηδη ξεκίνησε φουριόζος και με όρεξη στα φιλικά προετοιμασίας, ενώ σκόραρε και με την Εθνική Ολλανδίας κόντρα στη Πολωνία (1-0) για το Nations League. Υπολογίσιμοι πάντα οι Έρικ Λαμέλα και ο Ντέλε Άλι. Ο νεαρός Άγγλος ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς και φέτος αν είναι υγιής ο Μουρίνιο θα του παραχωρήσει φανέλα βασικού, πίσω από τον Κέιν.

Μπακ

Η ανεμελιά του Σερζ Οριέ, ανάγκασε τον Πορτογάλο να τοποθετήσει αρκετές φορές το μεταγραφικό απόκτημα από τη Μπενφίκα, Γκέντσον, ως δεξί μπακ, με αποτέλεσμα να χάνεται η αμυντική ισορροπία με έναν ποδοσφαιριστή στην 11αδα που ήρθε ως λύση στα άκρα της επίθεσης από ένα εντελώς διαφορετικό και με λιγότερες απαιτήσεις Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο νεαρός Κάιλ – Ουόλκερ Πίτερς δεν γέμισε ποτέ το μάτι του Μουρίνιο και αναχώρησε για την Σαουθάμπτον. Βασικός στα δεξιά της άμυνας θα παίζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τη Γουλβς, ο διεθνής Ιρλανδός Ματ Ντόχερτι. Ο Οριέ μετράει μέρες στο Λονδίνο και η Τότεναμ εδώ και καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μίλαν για να τον ξεφορτωθεί αλλά περιμένει περισσότερα χρήματα από τους ”ροσονέρι” απορρίπτοντας ήδη μια προσφορά. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Μουρίνιο διαθέτει δύο αξιόπιστες λύσεις. Ο παλιός Ουαλός Μπεν Ντέιβιτς είναι πάντα πρόθυμος και φιλότιμος να βοηθήσει, όπως και ο νεαρός Τζάφετ Ταγνγκάνγκα που νιώθει την εμπιστοσύνη του Μουρίνιο, ενώ ο Πορτογάλος περιμένει φέτος από τον Άγγλο φουλ μπακ, Ράιαν Σεσενιόν (ήρθε πέρσι το χειμώνα), να ξεδιπλώσει το ταλέντο του καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Κέντρο άμυνας

Η αναξιοπιστία στο κέντρο της άμυνας με το Βελγικό αμυντικό δίδυμο των Βερτόνγκεν και Αλντερβάιρελντ να έχει χάσει την καλή του συνεργασία και τον Πορτογάλο να αναγκάζεται να πετάξει εκτός ομάδας τον Γιαν Βερτόνγκεν που κατέληξε στη Μπενφίκα του Ζόρζ Ζεσούς. Ο Αλντερβάρελντ αναμένεται να διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα και ο Μουρίνιο αναζητά τον παρτενέρ του. Ο διεθνής Άγγλος Έρικ Ντάιερ είναι ένας παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του αμυντικού μέσου αλλά και του στόπερ. Ο Μουρίνιο προτιμά τον Ντάιερ από τον Κολομβιανό Ντάβιντον Σάντσες και πολύ περισσότερο από τον Αργεντινό Χουάν Φόιτ που ψάχνει να τον πουλήσει.

Τέρμα

Στο τέρμα ο Ούγκο Λορίς επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ο Πορτογάλος του έδωσε γάντια βασικού. Ο Γάλλος διεθνής θα είναι και φέτος ο βασικός τερματοφύλακας και back up θα έχει τον πρωταθλητή του 2012 με την Μάντσεστερ Σίτι και άλλοτε γκολκίπερ της Εθνικής Αγγλίας, Τζο Χαρτ. 3ος θα είναι ο Αργεντινός Πάουλο Γκαζανίγκα που αντικαθιστούσε τον Λορίς όταν βρέθηκε στα ”πιτς”, καθώς ο Ολλανδός Μίκελ Φορμ αποτέλεσε παρελθόν από το Λονδίνο.

Μεταγραφικές σκέψεις και φήμες…

-Στα υπόψιν του Πορτογάλου προπονητή είναι ο Νορβηγός επιθετικός της Μπόρνμουθ, Τζόσουα Κινγκ. Η ομάδα έπεσε κατηγορία και η περίπτωση του δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη.

-Ο Ισπανός Ντιέγκο Κόστα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει στον Μουρίνιο που έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν ξανά στο Λονδίνο και τη Τσέλσι.

-Η πιο δύσκολη περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ ενθουσιάζει τον Μουρίνιο που επιθυμεί την επιστροφή του στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

-Ακόμα πιο δύσκολη ως απίθανη του Μεσούτ Εζίλ που χθες ρωτήθηκε για την Τότεναμ και απάντησε πως αν ΔΕΝ θέλω να πάρω κάποιο τρόπαιο, τότε θα πάω εκεί…

Μάσα τα λόγια σου, τα τρόπαια δεν αργούν, έρχονται!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.