Δεν είναι ψέμα! Ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ! 

 Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται με τον Κώστα Τσιμίκα να θεωρείται παίκτης της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λίβερπουλ. 

Αν κάποιο παιδί έχει ένα όνειρο όταν ξεκινά να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είναι ν΄αγωνιστεί σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη και ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου! Πόσο μάλλον όταν τ΄όνειρο αυτό γίνεται πραγματικότητα!

Δεν είναι ψέμα. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες  στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Κώστας Τσιμίκας από τον Ολυμπιακό πλέον θα αγωνίζεται στη Λίβερπουλ η οποία βρίσκεται σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. 
 
Εδώ και μερικές μέρες δημοσιεύματα από την Αγγλία ήθελαν τη Λίβερπουλ να έχει στρέψει το βλέμμα προς τον Κώστα Τσιμίκα για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνάς της. Ο Γιούργκεν Κλοπ διέκρινε στον Έλληνα διεθνή, τον παίκτη που θα μπορούσε να πλαισιώσει τον Ρόμπερτσον στη συγκεκριμένη θέση. 
 

Έτσι το “σκάουτινγκ” των “κόκκινων” έγινε πιο ενδελεχές και από ένα σημείο κι έπειτα παρακολουθούνταν κάθε εμφάνιση του Τσιμίκα. Στη ζυγαριά είχε μπει και ο Τζαμάλ Λιούις της Νόριτς, αλλά φαίνεται πως η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά του Έλληνα διεθνή, ειδικά από τη στιγμή, που Λίβερπουλ και Νόριτς δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία στο οικονομικό σκέλος. Πιθανότατα μέτρησε πολύ και η εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς με τη Γουλβς αλλά και όλες οι εμφανίσεις του στο Champions League απέναντι σε ομάδες όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ

 
Το ενδιαφέρον αυτό της Λίβερπουλ ίσως να ήταν και η αιτία που καθυστέρησε η μετακίνηση του 24χρονου Έλληνα αμυντικού σε κάποια άλλη ομάδα, όπως για παράδειγμα η Νάπολι η οποία είχε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον Τσιμίκα στην κορυφή της λίστας της, για να τον αποκτήσει. Φτάσαμε όμως στο σήμερα, με τον Τσιμίκα να έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς τον Ολυμπιακό, να έχει βοηθηθεί κι ο ίδιος από τον Πρωταθλητή Ελλάδος και πλέον να είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνειρο κάθε παιδιού. 

 
Από το βράδυ του Σαββάτου μάλιστα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως η Λίβερπουλ “έκλεισε” τον Κώστα Τσιμίκα, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα για να ολοκληρωθεί(απομένει, ο ποδοσφαιριστής να περάσει από ιατρικά τεστ και έπειτα να υπογράψει) ίσως η κορυφαία μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Μια μεταγραφή που σύμφωνα με πληροφορίες κόστισε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ κατέθεσε πρόταση ύψους 16.5 εκατομμυρίων ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με τον Ολυμπιακό να κρατά το 20%!  

 
Ο Κώστας Τσιμίκας τη φετινή σεζόν δεν έχασε ούτε ένα λεπτό από την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, ενώ σε μια χρονιά “μαμούθ” που διήρκεσε πάνω από 12 μήνες έπαιξε σε 46 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη (όλα βασικός), εκ των οποίων μόνο σε 4 έγινε αλλαγή.

Συμπλήρωσε δε, 4052 αγωνιστικά λεπτά, παίζοντας άριστα τη θέση του αριστερού μπακ. Όλα αυτά προσμετρήθηκαν προφανώς στο να καταλήξει ο Γιούργκεν Κλοπ στον Έλληνα διεθνή μπακ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.