Άρσεναλ: Ένας, όχι και τόσο, παλιός γνώριμος την… πληγώνει ανεπανόρθωτα (video)

Ο Ουνάι Έμερι έχει εξελιχθεί σε... κακό δαίμονα των «κανονιέρηδων» από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Άστον Βίλα.

Η Άρσεναλ από την αρχή της περασμένης σεζόν και της μεγάλης αγωνιστικής της ανόδου, έχει γνωρίσει δύο ήττες κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος μόνο από δύο ομάδες. Η μία είναι η Μάντσεστερ Σίτι, πέρυσι, και η άλλη είναι Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, φέτος. 

Ο Ισπανός τεχνικός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Έμιρεϊτις» και… κατεδάφισε από την κορυφή της Premier League την παλιά του ομάδα.  

Ο Έμερι μετράει 2,26 βαθμούς κατά μέσο όρο κάθε φορά που αγωνίζεται στο γήπεδο της Άρσεναλ και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας πάνω από τους Αρσέν Βενγκέρ (2,22) και Μικέλ Αρτέτα (2,11). Επιπλέον, ο Βάσκος δεν έχει φύγει ποτέ με ήττα από το «Έμιρεϊτς» ως αντίπαλος και αποτελεί τον… κακό δαίμονα των «κανονιέρηδων» μετά τη φυγή του από αυτούς. 

Αναλυτικά οι επισκέψεις του Έμερι στο «Έμιρεϊτς» ως αντίπαλος:

Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (23/11/2016)

Η πρώτη επίσκεψη του Έμερι στο νεοσύστατο γήπεδο της Άρσεναλ ήταν τον Νοέμβρη του 2016 για την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με αυτήν στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. Οι δύο ομάδες είχαν λήξει ισόπαλες (2-2) ύστερα από τα γκολ των Καβάνι και Ζιρού και τα αυτογκόλ των Βεράτι και Ιγουόμπι.

Άρσεναλ-Βιγιαρεάλ 0-0 (06/05/2021)

Θριαμβευτής από το «Έμιρεϊτς» έφυγε στην πρώτη του επίσκεψη μετά τη φυγή του από τον πάγκο της Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι. Ο Βάσκος απέσπασε ισοπαλία δίχως τέρματα από την πρώην ομάδα του, ευρισκόμενος, πλέον, στον πάγκο της Βιγιαρεάλ, και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League του 2021, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει των «κανονιέρηδων» με 2-1 τελικό σκορ. Εν τέλει εκείνη τη σεζόν, ο Έμερι οδήγησε το «κίτρινο υποβρύχιο» μέχρι την κατάκτηση του UEFA Europa League, επικρατώντας στον τελικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. 

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 0-2 (14/04/2024)

Στην τρίτη του επίσκεψη στην έδρα των «κανονιέρηδων», ο Έμερι ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη εκεί. Η Άστον Βίλα έφυγε με τη νίκη από το Λονδίνο χάρη στα δύο γκολ του Γουότκινς, συνέχισε την πορεία της προς το επόμενο UEFA Champions League και…. εκθρόνισε την Άρσεναλ από την κορυφή του πρωταθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.