Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν, οι… έτοιμες για τίτλο και η «μάχη» σε Ελλάδα-Αγγλία!

Η Bundesliga και οι... υπόλοιπες!

Ένας μικρός… χαμός γίνεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την ανάδειξη των πρωταθλητών, με μοναδική εξαίρεση τη Γερμανία και την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε ήδη την Bundesliga, με την πόλη να ζει μοναδικές στιγμές.

Από εκεί και περά καμία άλλη ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στα πρωταθλήματα που θα ασχοληθούμε και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο.

Τέσσερις για τίτλο

Ας αρχίσουμε με τα… εγχώρια. Στην Stoiximan Super League και μετά την 5η στροφή των Playoffs, η ΑΕΚ είναι στην κορυφή, στο +1 από τον Παναθηναϊκό. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο, μιας και η μεταξύ τους αναμέτρηση αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Τανγκό για… τρεις!

Στα της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι ανέβηκε στην κορυφή μετά την 33η στροφή, μιας και Άρσεναλ και Λίβερπουλ «στραβοπάτησαν» κόντρα σε Άστον Βίλα και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Έτσι οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα κρατούν την τύχη του τίτλου στα χέρια τους με πέντε ματς να απομένουν. Στους 73 οι πρωτοπόροι, στους 71 τα σύνολα των Μικέλ Αρτέτα και Γιούργκεν Κλοπ.

Κούρσα για δύο

Σειρά παίρνει η La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, βρισκόμενη στο +8 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά την Κυριακή (21/04, 22:00), μιας και φιλοξενούνται από τους Μερένχες στο σπουδαίο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος. Με ενδεχόμενη νίκη μένουν… ζωντανοί επτά στροφές πριν το τέλος, αλλιώς με επικράτηση των γηπεδούχων ο τίτλος κατευθύνεται προς τη Μαδρίτη!

Αϊντχόφεν για πρωτάθλημα

Μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου είναι η Αϊντχόφεν, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της Eredivisie. Συγκεκριμένα είναι στο +9 από τη δεύτερη Φέγενορντ, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος. Και με νίκη την επόμενη εβδομάδα θα κάνει δικό της το πρωτάθλημα, το πρώτο της μετά τη σεζόν 2017-18.

Παρί και η… έκπληξη με Μπρεστ

Για άλλη μία χρονιά, φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται στο +10 (με ματς λιγότερο) από τη δεύτερη Μπρεστ, η οποία είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ligue 1. Όμως, με πέντε αγωνιστικές για το τέλος, είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να… κλέψει τον τίτλο, εφόσον φυσικά το σύνολο του Λουίς Ενρίκε κάνει… δώρα!

Ίντερ, έτοιμη για Σκουντέτο

Τέσσερις βαθμούς μακριά από την κατάκτηση της Serie A είναι η Ίντερ, έπειτα και τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής. Οι «νερατζούρι» δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν της Κάλιαρι, αλλά με την«γκέλα» της Μίλαν στην έδρα της Σασουόλο, 3-3, είναι μια «ανάσα» από το πρώτο τους Σκουντέτο από τη σεζόν 2020-21, όντας στο +14 με έξι ματς. Εφόσον επικρατήσουν τον «ροσονέρι» στις 22 Απριλίου, θα το κάνουν δικό τους…

«Μάχη» για Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπενφίκα

«Μάχη» για δύο είναι ο τίτλος στην Πορτογαλία, με τις Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα να κυνηγούν το πρωτάθλημα. Τα «λιοντάρια» προηγούνται των «αετών», με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του. Εφόσον το σύνολο του Ρούμπεν Αμορίμ δεν προχωρήσει σε… δώρα, τότε θα κάνει δικό της τον τίτλο, έπειτα τη σεζόν 2020-21.

Προβάδισμα για Άντερλεχτ

Ένας μικρός χαμός γίνεται στο Βέλγιο, με την Άντερλεχτ να έχει προβάδισμα στα Playoffs, βρισκόμενη στο +3 από την Σεν-Ζιλουάζ. Με επτά ματς να απομένουν για τη λήξη του μίνι-πρωταθλήματος, στο κόλπο για τον τίτλο είναι και η αντίπαλη του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ. Η ίδια έχει 33 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο ομάδα. Λιγότερες ελπίδες για την Γκενκ, που ακολουθεί με 31…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.