Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Κερδισμένη και πρώτη η Άρσεναλ (highlights)

Απίθανο παιχνίδι στο «Άνφιλντ» για την 28η στροφή της Premier League, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και να στέλνουν την Άρσεναλ στην κορυφή!

Ματσάρα με νικήτρια την… Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», καθώς Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκαν 1-1 στο μεγάλο παιχνίδι της 28ης στροφής. Οι  «κανονιέρηδες» πλέον είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος με 64 βαθμούς, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Πίσω ακριβώς με 63 το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στα του ματς, οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Στόουνς (23’), πριν ισοφαρίσουν στο τελικό αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» με το πέναλτι του Μακ Άλιστερ (50’). Δύο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους με Φόντεν και Ντοκού, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στην τελευταία φάση οι γηπεδούχοι, με τον διαιτητή Όλιβερ και τον VAR να αποφασίζουν πως δεν υπήρξε παράβαση…

Το… σκριν του Ακέ και ο Στόουνς!

Με φρενήρη ρυθμό και την μπάλα πάνω-κάτω άρχισε το παιχνίδι στο «Άνφιλντ». Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 3’ με το σουτ του Φόντεν. Έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντε Μπρόινε να προσπαθεί για το προβάδισμα της ομάδας του, με την μπάλα να περνάει έξω στο επικίνδυνο γύρισμά του. Μετά το 10λεπτο η Λίβερπουλ άρχισε να ισορροπεί την εικόνα του αγώνα και «πάτησε» στην περιοχή του Έντερσον στο 13’, με τον Μπράντλεϊ να μην βρίσκει τον Νούνιες στην παράλληλη σέντρα του. Παράλληλα σε αυτή τη φάση ο Ουρουγουανός είχε… τρακάρισμα με το δοκάρι, το οποίο ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε.

Πριν το 20’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Ντίας, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ακέ έκανε κάτι σαν σκριν στον Μακ Άλιστερ και ο Στόουνς από κοντά έβαλε μπροστά τους «πολίτες». Αυτή ήταν η 11η ασίστ του Βέλγου σε 12 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις (συν δύο γκολ). Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μετά το τέρμα που δέχτηκαν και στο 31’ είδαν την κεφαλιά του Σομποζλάι να περνάει ελάχιστα έξω. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντίας στο 42’, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να αμύνονται εξαιρετικά. Μάλιστα ο σκόρερ του ματς στο πρώτο μέρος είχε σωστή αντίδραση και στις καθυστερήσεις, όταν σταμάτησε την μπάλα στη μικρή περιοχή του Έντερσον, πριν διώξει την απειλή. Σκορ ημιχρόνου, 1-0 υπέρ των «γαλάζιων».

Λάθος Ακέ, κυριαρχία Λίβερπουλ και δοκάρια η Σίτι!

Από… ωραίος στο πρώτο 45λεπτο, με την έναρξη του δευτέρου ο Ακέ έγινε μοιραίος! Στο 48’, ο Ολλανδός γύρισε την μπάλα πίσω και ο Νούνιες πρόλαβε τον Έντερσον, παραχωρώντας πέναλτι στη Λίβερπουλ. Δύο λεπτά μετά ο Μακ Άλιστερ ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα ίσα. Αξιοσημείωτο και ότι από αυτή τη φάση ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι τραυματίστηκε και εν τέλει αποχώρησε στο 56’ αφήνοντας τη θέση του στον Ορτέγκα. Ο Ντε Μπρόινε ήταν φανταστικός και μετά την ανάπαυλα, όμως ο Φόντεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέλεχερ στο τετ α του έπειτα την πάσα του Βέλγου. Ο Γιούργκεν Κλοπ «επιστράτευσε» τους Σαλάχ-Ρόμπερτσον στο 61’ και ο Αιγύπτιος αμέσως έδειξε την επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας του. Με μία απίθανη μπαλιά, έβγαλε μόνο του τον Ντίας, αλλά εκείνος έστειλε την μπάλα άουτ, σε μία μοναδική ευκαιρία!

Οι «κόκκινοι» ήταν κυρίαρχοι και έφτασαν ξανά κοντά στην ανατροπή στο 71’. Εκεί όμως είχε… στάση Ορτέγκα, ο οποίος έβγαλε το εξ επαφής τελείωμα του Νούνιες και κράτησε το 1-1. Στο 74’ λίγο έλειψε να έχουμε το πιο… τυχερό τέρμα της σεζόν! Ο Κέλεχερ βγήκε να απομακρύνει σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Φόντεν και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Απίστευτη φάση! Η επόμενη ήρθε και πάλι για τους «πολίτες», με νέο δοκάρι! Στο 89′ ο Ντοκού σούταρε και εκείνη κατέληξε στη δοκό και στα… χέρια του Κέλεχερ. Τελικό σκορ, 1-1.

Η ταυτότητα του ματς:

28η αγωνιστική Premier League

Γήπεδο: «Άνφιλντ»

Διαιτητής: Όλιβερ

Κίτρινες: 45+3’ Ρόδρι, 47’ Έντερσον, 59’ Μπερνάρντο Σίλβα

Σκόρερ: 50’ (πεν.) Μακ Άλιστερ – 23’ Στόουνς

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (61’ Ρόμπερτσον), Κουάνσα, Βαν Ντάικ, Γκόμεζ, Σομποζλάι (61’ Σαλάχ), Έντο, Μακ Άλιστερ, Νούνιες (76’ Χάκπο), Ντίας

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον (56’ λ.τρ. Ορτέγκα), Άκε, Ακάντζι, Γουόκερ, Στόουνς, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69’ Κόβατσιτς), Φόντεν, Άλβαρες (69’ Ντοκού), Χάαλαντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.