Μο Σαλάχ: Η υπόκλιση στο “Αιγύπτιο Βασιλιά”, το respect του Ίαν Ρας (videos & pics)

Ο Μο Σαλάχ συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ-“Φανταστικό πρότυπο για ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου”, λέει για αυτόν ο αρχισκόρερ, Ίαν Ρας

Το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας ήταν ξεχωριστό για τον Μο Σαλάχ. Όχι μόνο γιατί σκόραρε σε ένα παιχνίδι που η Λίβερπουλ με τη νίκη που πήρε ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Συνάμα, ήταν ιστορικό για τον Αιγύπτιο καθώς με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 200 με τη φανέλα της Λίβερπουλ -σε όλες τις διοργανώσεις- και τα 150 στην Premier League, εκ των οποίων τα 148 είναι με τη Λίβερπουλ και τα δύο είναι με την Τσέλσι.

Ο “Άιγύπτιος Βασιλιάς” για μία ακόμη φορά έχει κάνει την επικαιρότητα να κινείται, για καλό λόγο, και γύρω του. 

Πήγε στη Λίβερπουλ το 2017 από τη Ρόμα και μόλις στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 44 γκολ. Συνολικά, στις σεζόν που ακολούθησαν, το λιγότερο που έχει σκοράρει -σε μία σεζόν- είναι 23 γκολ. Στην τρέχουσα, έχει ήδη πετύχει 14 γκολ μέχρι τώρα. 

Γίνεται ο -μόλις- πέμπτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που φτάνει τα 200 γκολ.

Στην κορυφή βεβαίως της σχετικής λίστας είναι ο αρχισκόρερ του συλλόγου, ο Ίαν Ρας με 346 γκολ. 

Ήταν ούτως ή άλλως ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League, έχοντας ξεπεράσει -εδώ και καιρό- τα 128 γκολ που έχει, με τη Λίβερπουλ, ο Ρόμπι Φάουλερ.

Ο Φάουλερ πάντως στη συνολική λίστα των σκόρερς στην Premier League εξακολουθεί να είναι μπροστά του καθώς έχει πετύχει γκολ -επίσης- με Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σαλάχ πλέον είναι στην 10η θέση των σκόρερς της Premier League εκεί βέβαια που κυριαρχεί η επίδοση του Άλαν Σίρερ με 260 γκολ. 

Είναι πάντως ο πέμπτος πιο γρήγορος σκόρερ που έχει φτάσει στα 150 γκολ (του χρειάστηκαν 247 παιχνίδια), πιο γρήγορος από τον Άντι Κόουλ και τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, τον Μάικλ Όουεν

Από τα 150 γκολ, τα 120 τα έχει πετύχει με το αριστερό, τα 22 με το δεξί και 8 έχει πετύχει με το κεφάλι. 

Ο Ίαν Ρας μίλησε την επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ για τον Σαλάχ. Είπε σπουδαία πράγματα. 

“Από μόνο του, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα να φτάνεις τα 200 γκολ. Δεν υπάρχουν πολλοί που το κάνουν αυτό, οπότε -για αρχή- συγχαρητήρια για αυτό. Η επιρροή του είναι φαινόμενο και δεν είναι μόνο ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά ένα φανταστικό πρότυπο για ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στην Αίγυπτο είναι θεός, έδωσε στα αγόρια και στα κορίτσια εκεί την πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μπορούν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές”.

Πρόσθεσε: “Ως παίκτης είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι παραπάνω. Το βλέπω τώρα, το παιχνίδι του, είναι συνολικά 1 εκατομμύριο φορές καλύτερο από ό,τι όταν είχε πρωτοέρθει. Οι ασίστ του είναι το ίδιο σημαντικές με τα γκολ του, κάτι που δείχνει πόσο ολοκληρωμένος παίκτης έχει γίνει”.

Συμπλήρωσε: “Η νοοτροπία του είναι απίστευτη. Η πνευματική δύναμη είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν επιθετικό νομίζω. Αν έχανα 10 ευκαιρίες δεν με απασχολούσε γιατί πάντοτε πίστευα ότι θα σκοράρω στην επόμενη φορά. Χωρίς αυτή τη δύναμη, θα αντιμετωπίσεις πραγματικά δυσκολίες. Ο Μο έχει σίγουρα αυτή τη δύναμη. Το πιστεύει πάντα. Ξέρει ότι είναι εκεί για να σκοράρει και το υποστηρίζει αυτό”.

Ο Ίαν Ρας αναφέρθηκε σε συζητήσεις που έχει κάνει μαζί του. “Έχω μιλήσει μαζί του κάποιες φορές. Μιλάμε για το παιχνίδι και αυτό που κυριαρχεί είναι η θέλησή του για διαρκή βελτίωση. Ακόμη κι αν γυρίσουμε πίσω στον τελικό του Τσάμπιονς league, στο Κίεβο (σ.σ.: το 2018) όταν τραυματίστηκε στον ώμο του. Τι έκανε; Προχώρησε και επέστρεψε πιο δυνατός. Κοιτάς τώρα τη φυσική του κατάσταση και φαίνεται σαν να μην πρόκειται να τραυματιστεί ποτέ. Κάποιοι άνθρωποι θα ένιωθαν απογοητευμένοι με τους εαυτούς τους αλλά αυτός είπε… “Οχι, θα δουλέψω και θα κάνω τον εαυτό μου πιο δυνατό και θα βελτιωθώ”. Και το έκανε”. 

Ακόμη είπε: “Βελτιώνεται κάθε φορά. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης τώρα, είναι σπουδαίος αλλά αυτό έρχεται από την νοοτροπία του. Αναλύει τα άσχημα παιχνίδια του, όσο αναλύει και τα καλά του και βρίσκει τρόπους να διορθώνει τα λάθη του και να επιστρέφει πιο δυνατός. Αυτό είναι που τον κάνει ένα ξεχωριστό παίκτη”.

Ο Ρας στάθηκε και στο ότι ο Σαλάχ σκοράρει σε σημαντικά παιχνίδια. “Ο Σαλάχ σκοράρει απέναντι σε κορυφαίες ομάδες, πετυχαίνει τα γκολ που έχουν σημασία και αυτή είναι η υπογραφή ενός κορυφαίου παίκτη. Το να κερδίσεις 1-0 σε ένα μεγάλο παιχνίδι και να έχεις πετύχει το νικητήριο γκολ είναι πιο ικανοποιητικό -για μένα- από το να κάνεις χατ τρικ σε μία νίκη με 6-0”.

Για τα ρεκόρ που κάνει ο Σαλάχ αλλά και για τα δικά του, είπε: “Θα του δίνω συγχαρητήρια για τα ρεκόρ τα οποία φαίνεται ότι έρχονται κάθε βδομάδα. Αλλά πάντα λέει το ίδιο και για μένα, για τα δικά μου γκολ. Μια φορά με ρώτησε αν μετρούσα τα γκολ μου στην προπόνηση. Προσέξτε είναι σπουδαίο να είσαι κάτοχος κάποιων ρεκόρ αλλά υπάρχουν για να σπάνε και αν σπάσει ένα από τα δικά μου θα είναι σπουδαίο. Αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ είναι πετυχημένη και η ομάδα πάντα έρχεται πρώτη. Ο Μο αγαπάει να σπάει τα ρεκόρ αλλά αν το κάνει αυτό, τότε -κυρίως και πάνω απ’ όλα- σημαίνει ότι ομάδα είναι πετυχημένη και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε. Αλλά μόνο μπορώ να του δώσω συγχαρητήρια για το για τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Το κοινό τον αγαπάει κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι εδώ για πολλά ακόμα χρόνια”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.