Αγγλία: Οι ανατροπές στις καθυστερήσεις, από τον Αγουέρο στον Λεμινά! (video)

Mόλις οκτώ φορές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, μία ομάδα έχανε στις καθυστερήσεις ενός αγώνα αλλά κατάφερε να κερδίσει. Οι τρεις από αυτές τις περιπτώσεις έχουν συμβεί στη φετινή σεζόν!

Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δεν μπορείς να είσαι ποτέ ήσυχος. Ούτε όταν κερδίζεις στις καθυστερήσεις, με μερικά λεπτά να απομένουν στο ρολόι για τη λήξη.

Αμφιβάλλει κανείς; Ο Άγγελος Ποστέκογλου, ο Τόμας Φρανκ και ο Πολ Χεκινγκμπότομ, μπορούν να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Και οι τρεις προπονητές, είδαν κατά τη διάρκεια της σεζόν τις ομάδες τους να οδεύουν προς την κατάκτηση των τριών βαθμών σε ένα ματς, την ώρα που ο τέταρτος σήκωνε το ταμπελάκι για τα λεπτά των καθυστερήσεων. Όμως τελικά, αποχώρησαν από το γήπεδο χωρίς ούτε έναν πόντο!

Στην τελευταία χρονικά αγωνιστική της σεζόν, η Τότεναμ των πολλών προβλημάτων, σκόραρε πολύ νωρίς στην έδρα της Γουλβς και έδειχνε να επιστρέφει στις νίκες, ξεπερνώντας την πρώτη ήττα της σεζόν από την Άρσεναλ. Η γηπεδούχος όμως είχε διαφορετική άποψη και σκοράροντας δύο φορές στα «χασομέρια», με Σαράμπια (90+1′) και Λεμινά (90+7′) κατάφερε να κλέψει τη νίκη από την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου.

Αυτό το ματς, αντιπροσώπευε την μόλις όγδοη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που μία ομάδα ήταν πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις ενός αγώνα, αλλά κατάφερε να νικήσει. Από τις οκτώ φορές που έχει συμβεί από το 1992-93, οι τρεις είναι στη σεζόν που διανύουμε!

Πριν από το κατόρθωμα της Γουλβς, τα είχε καταφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την 8η Αγωνιστική εντός έδρας απέναντι στην Μπρέντφορντ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ, προηγήθηκε στο 26′ με τον Γένσεν, όμως ο ΜακΤόμινεϊ μπήκε στο ματς στο 87′ ως αλλαγή και έσωσε τη νίκη από τα…δόντια της ήττας για τους γηπεδούχους, με γκολ στο 90+3′ και το 90+7′!

Κάτι παρόμοιο είχε πάθει την 5η Αγωνιστική η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ, που άνοιξε το σκορ στο 73ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Τότεναμ με γκολ του Χάμερ. αλλά δέχτηκε δύο γκολ…βαθιά στις καθυστερήσεις από Ρισάρλισον (90+8′) και Κουλουσέφσκι (90+10′), μένοντας με άδεια χέρια!

Τότεναμ ίσον…ανατροπή!

H Tότεναμ, πρωταγωνιστεί γενικά σε τέτοια ματς, αφού από τις οκτώ περιπτώσεις ανατροπής στις καθυστερήσεις, οι τέσσερις περιλαμβάνουν δικούς της αγώνες.

Πριν από τα δύο φετινά τέτοια παιχνίδια, οι «σπερς» είχαν την αμέσως προηγούμενη χρονικά τέτοια περίπτωση, στς 19/1/2022, στην έδρα της Λέστερ. Οι «αλεπούδες», ήταν μπροστά με 2-1 στις καθυστερήσεις, αλλά η ομάδα του Αντόνιο Κόντε τότε, πήρε τη νίκη με 3-2, με τον Στίβεν Μπέρχβαϊν να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει δύο φορές, στο 90+5′ και το 90+7′!

Η Τότεναμ, ήταν πρωταγωνίστρια …από την ανάποδη σε ένα τέτοιο ματς και τη σεζόν 2012/13, συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου 2012, στην έδρα της Έβερτον. Ο Ντέμπσι, είχε δώσει τότε το προβάδισμα στους Λονδρέζους, αλλά ο Πίενααρ ισοφάρισε με το ξεκίνημα των καθυστερήσεων για τα «ζαχαρωτά» και ο Γέλαβιτς έκανε το τελικό 2-1 στο 90+2′!

Ο Γιορέντε μίλησε τελευταίος

Άλλο ένα τέτοιο ματς, αλλά με πολύ πιο…τρελή διακύμανση, είχε γίνει στις 26 Νοεμβρίου του 2016, ανάμεσα στη Σουόνσι και την Κρ. Πάλας. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζαχά, αλλά οι Ουαλοί έδειχναν να οδεύουν προς τη νίκη με τρία γκολ από τους Σίγκουρντσον και Φερ. Η Πάλας, απάντησε με τρία δικά της από Τόμκινς, Κορκ (αυτογκόλ) και Μπεντέκε, φτάνοντας κοντά στη νίκη μέσα στην Ουαλία. Ή έτσι νόμιζε, καθώς ο Ισπανός φορ Φερνάντο Γιορέντε, μπήκε στο ματς ως αλλαγή και με γκολ στο 90+1′ και το 90+3′, διαμόρφωσε το τελικό 5-4!

Η ώρα του Ντίνι

Άλλο τέτοιο ματς που έμεινε στην ιστορία, ήταν αυτό ανάμεσα στη Γουότφορντ και την Άστον Βίλα, στις 30 Απριλίου του 2016. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με Κλαρκ και Αγιού, η Γουότφορντ ισοφάρισε ισάριθμες, αρχικά με τον Αμπντί και στη συνέχεια με τον Ντίνι, ακριβώς με την έναρξη των καθυστερήσεων. Ο τελευταίος όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό, καθώς στο 90+3′ σκόραρε δεύτερη φορά, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη!

Αγουέροοοοοοοοοοοοοοο!

H πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που μία ομάδα μπήκε στις καθυστερήσεις πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να κερδίσει, σηματοδότησε ίσως το πιο δραματικό ματς στην κατηγορία τις τελευταίες δεκαετίες, ένα παιχνίδι που όποιος το παρακολούθησε, σίγουρα δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Ειδικά αν είναι οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς πρόκειται φυσικά για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2011-12, ανάμεσα στους «γαλάζιους» και την ΚΠΡ. Η τότε ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήθελε ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να στεφθεί πρωταθλήτρια πρώτη φορά από το 1967-68, ενώ οι Λονδρέζοι ήθελαν να σιγουρέψουν την παραμονή. Η Σίτι έκανε ιδανικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκε με τον Σαμπαλέτα στο 39′, όμως το…άγχος κυρίευσε στη συνέχεια τους γηπεδούχους και η ΚΠΡ έκανε την ανατροπή με τους Τζιμπρίλ Σισέ (48′) και Μάκι (66′). Οι φίλοι της Σίτι, σίγουρα πίστεψαν ότι δεν ήταν γραπτό να…εκθρονίσουν τη Γιουνάιτεντ, αλλά μία κεφαλιά του Τζέκο από κοντά στο 90+2′ αναπτέρωσε τις ελπίδες τους. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρχιο Αγουέρο τους χάρισε τον τίτλο, με ένα γκολ που έγινε εμβληματική περιγραφή από τον Μάρτιν Τάιλερ (Aguerooooooooo!) και άγαλμα έξω από το Etihad!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.