Το φρούριο της Φόρεστ και τα άγλυκα «Ζαχαρωτά»

Απομένουν 13 αγωνιστικές για το τέλος της Premier League, η μάχη της παραμονής είναι δριμεία κι εφόσον η Νότιγχαμ νικήσει τη βελτιωμένη αλλά προβληματική Έβερτον, τότε θα πάρει αποστάσεις από τη ζώνη της δυστυχίας.

Ως συνήθως οι προβολείς στρέφονται στην κορυφή, εκεί όπου η Άρσεναλ προσπαθεί να διατηρήσει με νύχια και με δόντια ό,τι έχει οικοδομήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και να ταρακουνήσει την κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι, με τη Γιουνάιτεντ να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, μουρμουρίζοντας για ένα θαύμα (έχει παιχνίδι λιγότερο συγκριτικά με τους Λονδρέζους και τους noisy neighbors).

Κι όμως στον αντίποδα, μακριά από το ρετιρέ, κάτω από το ισόγειο η μάχη της παραμονής είναι σκληρή. Ουραγός η Σάουθαμπτον με 18 (24 αναμετρήσεις), 19η η Μπόρνμουθ με 21 (επίσης 24 παιχνίδια), στη ζώνη του υποβιβασμού η Έβερτον (25 αγώνες), ενώ λίγο έως πολύ εμπλέκονται οι ομάδες από τη 12η θέση και κάτω, δηλαδή από την Κρίσταλ Πάλας που έχει 27 βαθμούς.

Στο «Σίτι Γκράουντ» η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται την Έβερτον (Κυριακή 5/3, 16:00, Novasports Premier League) γνωρίζοντας πως ένα τρίποντο μπορεί να την εκτοξεύσει στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού και την επιστροφή στην Championship, καθώς η Μπόρνμουθ το Σάββατο θα έχει αγωνιστεί στην έδρα της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

English Premier League - Manchester United vs Nottingham Forest
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το σπίτι της Φόρεστ είναι και το φρούριό της, εκεί όπου έχει κατακτήσει 76% (!) των βαθμών της, δηλαδή τους 19 από τους 25. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοια εξάρτηση στη Premier League. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ είναι αήττητη στα 8 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (4 νίκες, 4 ισοπαλίες), ενώ από τις 10 Οκτωβρίου και μετά μόνο η Γιουνάιτεντ (23) κι η Λίβερπουλ (19) έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στην έδρα τους από τη Φόρεστ.

Οι αριθμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως το (όποιο) γκολ έρθει θα είναι πολύτιμο. Αμφότερες έχουν επιθετική δυσπραγία. Η Έβερτον έχει τη χειρότερη επίδοση με 17 γκολ, αλλά κι η Νότιγχαμ (μαζί με τη Γουλβς) δεν πηγαίνει πίσω, με 18 γκολ.

Έτερο κοινό στοιχείο εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης στο «Σίτι Γκράουντ» η προηγούμενη αγωνιστική υποχρέωση: συντριβή με 4-0 από την Άρσεναλ για τα «Ζαχαρωτά» σε εξ αναβολής αγώνα την περασμένη Τετάρτη, 4-0 από την Γουέστ Χαμ για τη Φόρεστ. Το ηθικό σίγουρα δεν είναι και το υψηλότερο σημείο.

Η αλήθεια είναι πως επί των ημερών του Σον Ντάις -ανέλαβε την 30η Ιανουαρίου- η κατάσταση στον σύλλογο του Λίβερπουλ είναι καλύτερη, αφού η ομάδα έχει πάρει 6 βαθμούς σε 5 αγώνες με 2 νίκες. Στα 12 προηγούμενα ματς με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο η Έβερτον είχε μόλις μία νίκη (9 ήττες και 2 ισοπαλίες), η ομάδα δεν έβγαζε ψυχή κι αντίδραση, επομένως το «διαζύγιο» ήταν αναπόφευκτο. Ο Ντάις με την γνωστή ενέργειά του έχει αλλάξει το κλίμα, όμως ο μήνας του μέλιτος στο ποδόσφαιρο κρατάει ακριβώς τόσο: ένα μήνα. Και το επιθετικό πρόβλημα είναι δισεπίλυτο. Δεν είναι τυχαίο πως από 17 γκολ της ομάδας, μόνο τα 2 έχουν έρθει από τους φορ (Μοπέ και Κάλβερτ-Λιούιν έχουν από 1).

English Premier League - Liverpool FC vs Everton FC
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Βάσει των xGoals η Έβερτον έπρεπε να έχει πετύχει 27 γκολ. Επομένως είναι στο -10. Λογικό να είναι η χειρότερη της κατηγορίας στην μετατροπή των μεγάλων ευκαιριών σε γκολ (23,7%). Μοναδική νίκη με τον μανδύα του φιλοξενούμενου, εκείνη επί της ουραγού Σάουθαμπτον την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης και η επιθετική δυστοκία των δύο αντιπάλων, υποδεικνύουν πως το γκολ θα κρίνει τα πάντα. Στο «Σίτι Γκράουντ» η μάχη θα είναι μεγάλη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.