Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 2-1: Με λυτρωτή τον Καρβάλιο! (hls)

Με γκολ του 20χρονου διεθνή Πορτογάλου επιθετικού στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε ολική ανατροπή αποφεύγοντας νέα απώλεια βαθμών αμέσως μετά το εντυπωσιακό 9-0 επί της Μπόρνμουθ

Δευτέρολεπτα μακριά από το να χάσει παντελώς την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας της Premier League βρέθηκε η Λίβερπουλ, μόλις από την 5η αγωνιστική αλλά ο Φάμπιο Καρβάλιο με γκολ στην … εκπνοή έγραψε το τελικό 2-1 (59′ Φιρμίνιο, 90+8′-38′ Ισάκ) υπογράφοντας την ολική ανατροπή επί της Νιουκάστλ!

Οι απουσίες που είχε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται πως επηρέασαν σημαντικά με συνέπεια στο πρώτο ημίχρονο την εικόνα ενός συνόλου που φαινομενικά είχε μεν την υπεροχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρόμαζε τον αντίπαλο. Τουναντίον οι “Καρακάξες” ήταν αυτές που έμοιαζαν να οδηγούν το παιχνίδι εκεί όπου ακριβώς ήθελαν. Πολύ καλά “διαβασμένη” η ομάδα του Έντι Χόου, είχε τους τρόπους να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να εκμεταλλευτούν την πληθώρα επισκέψεων στα καρέ τους.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 38′ ο νεοφερμένος Ισάκ, συστήθηκε στους φίλους της ομάδας του αλλά κι αυτής του “Μέρσεϊσαϊντ” με το πρώτο του γκολ στ’ αγγλικά γήπεδα. Ο 22χρονος διεθνής Σουηδός επιθετικός, η απόκτηση του οποίου από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, “πάγωσε” το “Άνφιλντ” προϊδεάζοντας για ένα δύσκολο βράδυ για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος όμως έμελλε να εξελιχθεί σε μια διαφορετική υπόθεση. Η επιμονή κι η πίεση της Λίβερπουλ απέφερε καρπούς, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Σαλάχ σε ρόλο δημιουργού και τον Φιρμίνιο να ισοφαρίζει στο 59′ με δυνατό διαγώνιο σουτ. Το ματς πήρε “φωτιά”, οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτοπεποίθηση ν’ ανεβάσουν στροφές και να πιέζουν για το γκολ που θα τους έδινε το …. τρίποντο.

Με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τον χρόνο των καθυστερήσεων, αποκρούοντας τις κατά κύματα επιθέσεις της αρμάδας του Κλοπ πλην μίας, που αποδείχθηκε κι η πλέον καθοριστική με πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Καρβάλιο που στο 71′ είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Άρνολντ.

Από μία – ακόμη – φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο 22χρονος διεθνής Πορτογάλος επιθετικός έπιασε το δυνατό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πόουπ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες για την ολική ανατροπή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.