Γιάνσον: «Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, φέτος μας περιμένουν» (vid)

Ο 31χρόνος Σουηδός στόπερ της Μπρέντφορντ, Πόντους Γιάνσον, μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports και εξήγησε τους λόγους που η ομάδα του θα πρέπει να βελτιωθεί για να παραμείνει στην κατηγορία. Παράλληλα, τόνισε ότι η Premier League ήταν ένα όνειρο για εκείνον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 31χρόνου στόπερ της Μπρέντφορντ, Πόντους Γιάνσον στη Nova:

Για την περσινή σεζόν:

Αρχίσαμε την περσινή σεζόν πολύ καλά, πιστεύαμε πολύ στους εαυτούς μας. Είχα ένα δύσκολο χρονικό διάστημα κοντά στα Χριστούγεννα και μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά έμαθα πολλά πράγματα από αυτό. Η σεζόν τελείωσε πολύ καλά και νομίζω ότι μάθαμε πράγματα σε όλα τα παιχνίδια. Γίναμε πιο έμπειροι, γιατί πέρσι μπαίνοντας στην σεζόν ελάχιστοι παίκτες μας είχαν παραστάσεις από την Premier League. Τώρα έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ με εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου στο πρωτάθλημα, οπότε κρατάμε πολλά από την περσινή σεζόν. Φέτος όμως πρέπει να κάνουμε τα ίδια πράγματα, πιθανώς και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, παίζοντας καλύτερα. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν!

Για το τι διαφέρει φέτος, στην δεύτερη σεζόν της ομάδας στα «σαλόνια» της Premier League:

Φέτος όλες οι ομάδες ξέρουν τι είμαστε. Θα κάνουν καλύτερο σκάουτινγκ όταν παίζουν απέναντι μας, και θα μας αντιμετωπίζουν με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα. Νομίζω ότι το κερδίσαμε πέρσι αυτό. Θα είναι δύσκολο, όπως είναι όλες οι σεζόν στην Premier League, όπως είναι και όλα τα παιχνίδια της Premier League. Το να κερδίζεις σε αυτό το πρωτάθλημα και το να μαζεύεις βαθμούς είναι δύσκολο τόσο εντός έδρας, όσο και εκτός έδρας. Παίζεις κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους αλλά πιστεύω πολύ σε μας και πρέπει να αποδώσουμε με τον ίδιο τρόπο, δουλεύοντας σκληρά στην προπόνηση. Όπως είπα, στην Μπρέντφορντ έχουμε τη νοοτροπία να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μας νοιάζει ουσιαστικά το αν κερδίσαμε ή χάσαμε το προηγούμενο ματς, μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο.

Για τον πρώην συμπαίκτη του Κρίστιαν Έρικσεν:

Καταρχήν ο Έρικσεν είναι ένας φανταστικός παίκτης και ένας φοβερός άνθρωπος. Την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα ήταν πολύ ανοιχτός για αυτό που έπαθε στο Euro με την Δανία και μας είπε χαρακτηριστικά: «Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση για αυτό που έπαθα μπορείτε να έρθετε να μου μιλήσετε σήμερα και μετά θα το αφήσουμε στην άκρη και θα προχωρήσουμε χωρίς να αναφερθούμε εκεί.». Ήταν πολύ έξυπνο αυτό που είπε και από εκείνη την ημέρα και έπειτα δεν μιλούσαμε για αυτό. Ήμασταν χαρούμενοι και το απολαμβάναμε που τον είχαμε μαζί μας, ένας πραγματικά φανταστικός άνθρωπος και ένας ακόμη καλύτερος ποδοσφαιριστής. Οπότε το να τον έχουμε στην Μπρέντφορντ ήταν τρομερό.

Για το επίπεδο της Premier League:

Ακόμη και οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία, στην Ισπανία, λένε ότι η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οπότε και εγώ νομίζω ότι είναι. Οι καλύτεροι παίκτες έρχονται εδώ, οι καλύτερες ομάδες είναι εδώ. Τα γήπεδα είναι γεμάτα, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική, οι εγκαταστάσεις φοβερές και τα προπονητικά κέντρα απίθανα. Νομίζω ότι όλο το ποδοσφαιρικό πακέτο στην Αγγλία είναι στην κορυφή. Κάθε ομάδα που αντιμετωπίζεις είναι πολύ καλή, γιατί όλες οι ομάδες έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Προσωπικά το να παίζω στην Premier League είναι κάτι που το απολαμβάνω. Είναι ένα όνειρο.

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει:

Δεν μπορώ να διαλέξω τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχω αντιμετωπίσει. Οι τοπ ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ δεν παίζουν συχνά με ένα «9άρι». Έχουν τόσους επιθετικούς παίκτες που κινούνται διαρκώς και έτσι στην δική μου θέση δεν έχω κοντά μου σε κάθε αμυντική προσπάθεια τον ίδιο παίκτη. Αυτό συμβαίνει γιατί κινούνται τόσο αρμονικά στον χώρο και εναλλάσσονται. Προσωπικά για μένα οι παίκτες της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι είναι όλοι παγκόσμιας κλάσης, άλλωστε μιλάμε για τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Δεν μπορώ να διαλέξω έναν παίκτη, αλλά είναι σίγουρα κάποιος που παίζει είτε στην Σίτι, είτε στην Λίβερπουλ, είτε στην Τσέλσι.

Για το αν κάποια ομάδα μπορεί να «σπάσει» την κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ:

Η Τσέλσι νομίζω ότι είναι αρκετά κοντά στο να σπάσει το δίδυμο Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ. Ειδικά αν ενισχυθεί με ένα στόπερ, γιατί έχει μόνο δύο τώρα. Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλά αν προβούν σε αυτή τη μεταγραφή. Η Άρσεναλ έχει επίσης ένα ενδιαφέρον σύνολο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάνει εξαιρετική preseason, αλλά φυσικά η κανονική σεζόν διαφέρει αρκετά. Νομίζω πάντως θα παρουσιαστεί καλύτερη φέτος. Η Τότεναμ του Κόντε θα είναι επίσης ψηλά. Αν η Σίτι και η Λίβερπουλ δεν πραγματοποιήσουν την καλύτερη τους χρονιά, υπάρχουν πάντα 3-4 ομάδες από πίσω τους που θα τις πιάσουν. Πρέπει όμως να δώσεις και τα εύσημα στην Λίβερπουλ και την Σίτι, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποδίδουν εξαιρετικά και δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεσαι εκεί πάνω. Πρέπει να παίζεις καλά κάθε εβδομάδα και το έχουν κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.