Έρικσεν: Μπρέντφορντ, το μονοπάτι για τη Τότεναμ

Ο Αντόνιο Κόντε εκπλήσσεται ευχάριστα όταν βλέπει τον Κρίστιαν Έρικσεν πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ και το αφεντικό της Τότεναμ παραδέχεται ότι θα ήθελε να συνεργαστούν ξανά.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν έχει παίξει από τότε που υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο Euro 2020 τον περασμένο Ιούνιο, αλλά υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπρέντφορντ. Λόγω του εμφυτεύσιμου απινιδωτή καρδιομετατροπής (ICD) που εμφυτεύτηκε χειρουργικά στο στήθος του μετά το περιστατικό, ο Δανός δεν ήταν κατάλληλος για επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να φύγει από την Ίντερ, στην οποία έπαιζε από τότε που πήγε από την Τότεναμ τον Ιανουάριο του 2020.

Πράγματι, ο Έρικσεν έπαιξε υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ, άργησε να προσαρμοστεί αλλά όσο έπαιξε βοήθησε τους “νερατζούρι” να τερματίσουν τη μακρά αναμονή τους για τον τίτλο της Serie A (60 ματς – 8 γκολ). Τώρα είναι έτοιμος να κάνει την επιστροφή του και να μπει στα βαθιά. Μετά τις χαλαρές προπονήσεις με τον πρώην σύλλογο του στην Ολλανδία, Άγιαξ, ο Έρικσεν εντάχθηκε στη Μπρέντφορντ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Αν και ο Κόντε είπε ότι οι Σπερς δεν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τον Έρικσεν στο βόρειο Λονδίνο, ο Ιταλός δεν απέκλεισε μια πιθανή επανένωση στο μέλλον, εξηγώντας ότι συνάντησε τον μέσο τυχαία σε ξενοδοχείο.

“Όχι, ειλικρινά δεν μιλήσαμε για μεταγραφή του. Είμαι έκπληκτος για αυτήν την κατάσταση” «Πίστευα ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει, για να παίξει στην Αγγλία. Για την Τότεναμ, είναι μέρος της ιστορίας και το να επιστρέψει εδώ θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα και για εκείνον και τον σύλλογο. Αλλά τώρα έχει υπογράψει στη Μπρέντφορντ μόνο για έξι μήνες, θα δούμε τι θα γίνει. Τον συνάντησα, ήταν καλό να μιλήσω μαζί του και να τον δω με την οικογένειά του και θα είμαι το πρώτο άτομο που θα χαρώ πολύ. θα τον δούμε ξανά στο γήπεδο. Περάσαμε καλά στην Ίντερ, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και περάσαμε σημαντικές σεζόν μαζί. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί. Θα ήταν καλό να τον έχουμε ξανά και να συνεργαστούμε.”

Ο Έρικσεν υπέγραψε στη Τότεναμ το 2013, λίγο πριν την αποχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μέτρησε 226 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, δημιουργώντας 571 ευκαιρίες για γκολ – πολύ περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των Σπερς. Μόνο ο Χάρι Κέιν (136) είχε περισσότερα γκολ πρωταθλήματος για τους στο ίδιο χρονικό διάστημα από τα 51 του Έρικσεν, 8 από τα οποία προήλθαν απευθείας από στημένα.

Καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, είπε στη σύζυγό του πως πιθανότατα δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Ο Κρίστιαν Έρικσεν μπορεί να είναι η «καλύτερη μεταγραφή» της Μπρέντφορντ, ισχυρίζεται ο προπονητής του συλλόγου Τόμας Φρανκ. Οι γιατροί του έδωσαν ελπίδες ότι θα μπορούσε να παίξει ξανά. Ο Έρικσεν δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καριέρα του, όμως, αφού ο Δανός μέσος ολοκλήρωσε τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις, μπόρεσε να υπογράψει σε ομάδα εκτός Ιταλίας την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. «Στο δρόμο για το νοσοκομείο είπα στη Σαμπρίνα (σύζυγος) ότι μπορώ επίσης να αφήσω τα παπούτσια μου εδώ», είπε ο Έρικσεν και έκλεισε…

Αναγνώρισα τι μου συνέβη αργότερα εκείνο το βράδυ και τις επόμενες μέρες. Μετά ξεκίνησαν όλα τα τεστ και άρχισαν να μπαίνουν όλες οι γνώσεις και τέθηκαν όλες οι ερωτήσεις. Μπορώ να το κάνω αυτό; Μπορώ να το κάνω αυτό;». Στη συνέχεια, σιγά σιγά απογειώθηκε με τρόπο που αν μπορώ να κάνω εξετάσεις με έναν γιατρό στην πορεία, τότε μπορώ σιγά σιγά να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Έγιναν πολλές εξετάσεις για να δούμε πώς αντέδρασε ξανά η καρδιά στη σωματική προπόνηση και ευτυχώς δεν βγήκε τίποτα από αυτό και όλα ήταν καλά”.

Η Τότεναμ ξεφορτώθηκε τους Εντομπελέ (δανεικός στη Λιόν), Μπράιν Χιλ (δανεικός στη Βαλένθια), Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Μπέτις), Ντέλε Άλι (Έβερτον) και έχει χώρο για τον Έρικσεν. Ήρθαν οι Μπεντανκούρ και Κουλουσέφκσι από τη Γιουβέντους. Ο Έρικσεν αξίζει μια θέση στο ρόστερ και τη ευκαιρία να παίξει ξανά υπό τις οδηγίες του Κόντε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.