Λέστερ-Τσέλσι 0-3: Ασταμάτητη! (hls)

Την ένατη νίκη τους σε 12 ματς πανηγύρισαν οι Λονδρέζοι, οι οποίοι διεύρυναν τη διαφορά τους από τις Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Χαμ στους έξι βαθμούς, έχοντας ματς περισσότερο.

Με άνεση πέρασε από το «King Power Stadium» της Λέστερ η Τσέλσι, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος χάρις στα γκολ των Ρούντιγκερ (14′) και Καντέ (28′). Το υπέρ της 3-0 διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πούλισικ (71′).

Με αυτή την επικράτηση η λονδρέζικη ομάδα θα συνεχίσει ό,τι και να γίνει στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην κορυφή με μίνιμουμ διαφορά από τους διώκτες της, τους τρεις βαθμούς και θα περιμένει ενδεχόμενο στραβοπάτημά τους, για να τη διευρύνει.

Από την απέναντι πλευρά το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς κινήθηκε σε… ρηχά νερά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση, γνωρίζοντας την 15η ήττα του σε 17 ματς που αντιμετωπίζει πρωτοπόρους, ενώ παράλληλα εμεινε στους 15 βαθμούς.

Στα του παιχνιδιού, οι παίκτες του Τόμας Τούχελ ήταν κυριάρχοι από την αρχή και είχαν δοκάρι μόλις στο 4′ με τον Τσίλγουελ, ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Ζορζίνιο.

Δέκα λεπτά μετά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ρούντιγκερ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσίλγουελ. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Γερμανού στόπερ απέναντι στις Αλεπούδες, τα μισά από τα συνολικά οκτώ που έχει σημειώσει στην Premier League.

Στο 17′ οι Μπλε άγγιξαν και το δεύτερο γκολ τους, με τον Σμάιχελ να σταματάει το τετ α τετ με τον Καντέ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μετά τη νέα φανταστική κάθετη του Ζορζίνιο.

Στο 25′ η Λέστερ σκόραρε με τον Λούκμαν, όμως το τέρμα της ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ήταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι έδειξαν στους φιλοξενούμενους ότι μπορύν να γίνουν απειλητικοί.

Φυσικά η Τσέλσι δεν άφησε αναπάντητη αυτή την… προειδοποίηση και στο 28′ ο Καντέ έκανε ανενόχλητος μια κούρσα 25-30 μέτρων και με αριστερό (!) σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Δανό γκολκίπερ, που του είχε στερήσει το γκολ νωρίτερα, για το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με το πιο αξιοσημείωτο στατιστικό να είναι οι μηδέν τελικές των Αλεπούδων και οι… τρεις του Καντέ στα πρώτα 45 λεπτά!

Μετά την ανάπαυλα οι δύο σύλλογοι μπήκαν λίγο… υποτονικά, με την πρώτη μεγάλη στιγμή να έρχεται και πάλι από την Τσέλσι στο 53′, με τον άνθρωπο που είχε και το δοκάρι στο 4′. Αυτή τη φορά όμως ήταν ο Σμάιχελ που σταμάτησε το εξαιρετικό του σουτ, παραχωρώντας κόρνερ.

Οκτώ λεπτά μετά οι Λονδρέζοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο ματς, με τον Χάντσον-Οντόι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο κι αυτή να καταλήγει εν συνεχεία άουτ.

Αμέσως μετά ο Μεντί έδειξε την κλάση του και απέκρουσε εντυπωσιακά τη μακρινή προσπάθεια του Αμαρτέι, που είχε πορεία προς το «παραθυράκι» της εστίας.

Στο 71′ οι φιλοιξενούμενοι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη με τον νεοεισελθόντα Πούλισικ να νικάει με κοντινή προβολή τον τερματοφύλακα της Λέστερ, για το υπέρ τους 3-0. Την ασίστ την είχε ο άνθρωπος που μπήκε μαζί του στο ματς, ο Ζίγιες!

Στα υπόλοιπα λεπτά το μόνο που άλλαξε ήταν τα γκολ… οφσάιντ που σημείωνε η Τσέλσι, με τον επόπτη να της παίρνει (ορθά) πίσω τουλάχιστον δύο!

Τέλος, και τα xGoals του αγώνα δείχνουν το πόσο άνετα πέρασε από το «King Power Stadium» το σύνολο του Τούχελ.

Σκόρερ: 14′ Ρούντιγκερ, 28′ Καντέ, 71′ Πούλισικ

ΛΕΣΤΕΡ (Ρότζερς): Σμάιχελ, Αμαρτέι, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάν, Σουμαρέ (75′ Ντιούσμπερι-Χολ), Εντιντί, Ολμπράιτον, Λουκμαν (46′ Ιχεανάτσο), Μπαρνς (46′ Μάντσισον), Βάρντι

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Μεντί, Τσαλομπά, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (77′ Λόφτους-Τσικ), Τσίλγουελ, Χάντσον-Οντόι, Μάουντ (62′ Ζίγιες), Χάβερτζ (62′ Πούλισικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.