Γουέστ Χαμ: To θαύμα του Ντέιβιντ Mόγες (pics)

Η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ είναι η μεγάλη έκπληξη της Premier League, φιγουράροντας στην 3η θέση, ισόβαθμη με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Είναι περίεργο να βλέπεις τον σύλλογο του Λονδίνου τόσο ψηλά όταν σχεδόν πάντα μάχεται για την επιβίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εννιά σεζόν, μόλις δύο τερμάτισε στη πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας. Το αγωνιστικό της πρόσωπο άλλαξε πέρυσι, με την 6η θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα. Οι «Hammers» κατέπληξαν για άλλη μία φορά με τη νίκη τους επί της Λίβερπουλ την Κυριακή το βράδυ και για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οι οπαδοί τους θα μπορούν να απολαμβάνουν την παρουσία της ομάδας τους στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, εντός τετράδας και διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για το Champions League.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Γουέστ Χαμ τα πήγε τόσο καλά στις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά ο κύριος είναι ο προπονητής τους, ο Ντέιβιντ Μόγες. Ενώ βρισκόταν στην Έβερτον, οδήγησε τον σύλλογο από κει που λογιζόταν ως μικρομεσαία ομάδα, να τερματίζει σταθερά στην πρώτη πεντάδα. Για 11 σεζόν στο Goodison Park έκανε την ομάδα ανταγωνιστική, και αυτό με ένα μικρό μπάτζετ σε σύγκριση με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Σίτι και η Άρσεναλ. Απέδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι απαραίτητα για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα, όταν έχεις στον πάγκο έναν τεχνικό με ποιότητα και όραμα.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν στέριωσε και έμεινε μόλις επτά μήνες στο «Old Trafford», πριν απολυθεί. Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια εγκληματικά σύντομη περίοδος, αλλά έχει ξαναχτίσει τη φήμη του στη Γουέστ Χαμ μετά τον χαμένο χρόνο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Σάντερλαντ. Έσωσε τους Λονδρέζους από τον υποβιβασμό το 2018, όταν ήρθε για πρώτη φορά στον σύλλογο με μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, στη συνέχεια έφυγε, αλλά όταν άρχισαν τα δύσκολα, η Γουεστ Χαμ στράφηκε πάλι στον Mόγες, ο οποίος την ανέλαβε και την έσωσε ξανά. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε 65 βαθμούς, τους περισσότερους στην ιστορία της στην Premier League και μετά την 6η θέση που κατέλαβε, εφέτος «πετάει» στην 3η θέση.

Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα να διανύσουν οι Λονδρέζοι αλλά έχει χαρακτηριστικά που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να επιτύχει. Παίζει ως ομάδα, βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο και δύσκολα μπορείς να τη διασπάσεις. Η τέταρτη θέση χάθηκε την περασμένη σεζόν για μόλις δύο βαθμούς, αλλά ο Μόγες φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει στον στόχο αυτή τη φορά. Το κλειδί της επιτυχίας του, είναι ο συνδυασμός μιας πειθαρχημένης άμυνας, του ρυθμού και της ικανότητας στην επίθεση.

Ο Μόγες παίρνει ότι καλύτερο έχει από τους παίκτες – όπως έκανε στις μέρες του στην Έβερτον – και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει την λονδρέζικη ομάδα στο Champions League. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να αποφύγει τραυματισμούς βασικών παικτών, καθώς η Γουέστ Χαμ δεν έχει βάθος στο ρόστερ. Εάν χάσει τον Aντόνιο και τον Μπενραμά, τότε θα δυσκολευτεί να βρει γκολ, ενώ τώρα που τραυματίστηκε σοβαρά ο Ογκμπόνα, θα υπάρχουν «διαρροές» στα μετόπισθεν. Αλλά με τους μεγάλους συλλόγους να χάνουν βαθμούς πόντους και την Γουέστ Χαμ να δείχνει ωριμότητα, διόλου απίθανο να ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Η Λέστερ Σίτι απέδειξε το 2015 ότι όταν όλοι στην ομάδα βαδίζουν ενωμένοι, τότε μπορεί να συμβεί το απροσδόκητο, οπότε γιατί όχι και η Γουέστ Χαμ αυτή τη σεζόν;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.