Σαούλ Νίγκεθ: Νοσταλγεί ήδη την πατρίδα

Ο Σαούλ Νίγκεθ αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης για να παίζει. Ο Ισπανός έκλεισε μήνα στο Λονδίνο και μετράει μόλις 120 λεπτά συμμετοχής.

Ο 26χρονος Ισπανός μέσος, Σαούλ Νίγκεθ, δεν περνάει καλά στο Λονδίνο και την Τσέλσι. Μετά την παραχώρηση του με την μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έπαιξε ένα ημίχρονο στο πρωτάθλημα, για 75 λεπτά στο Carabao Cup και από τότε εξαφανίστηκε. Ο αποκλεισμός του από την ομάδα της Ισπανίας για τους αγώνες του Nations League ολοκλήρωσε ένα δύσκολο ξεκίνημα της ζωής εκτός της πατρίδας του.

Αυτό το ντεμπούτο ενάντια στην Άστον Βίλα (11/9) με μόλις μία προπόνηση με τη νέα του ομάδα, αποδείχθηκε μάλλον μοιραίο. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Τόμας Τούχελ δεν έχει ξανά εμπιστοσύνη στον Σαούλ. Ο Γερμανός είχε πει μετά το παιχνίδι: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα και όντως δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί απέναντι σε μια ομάδα που της αρέσει να πιέζει ψηλά. Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’αυτό. Τον έβαλα σε έναν δύσκολο αγώνα μετά την διακοπή και ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στη στην ένταση και το υψηλό πρέσινγκ της Άστον Βίλα”. Στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος κάθισε στον πάγκο, όπως και στην πρεμιέρα του Champions Legaue, ενώ και στο Τορίνο, απλά ταξίδεψε για την αναμέτρηση με την Γιουβέντους για ψυχολογικούς λόγους.

Η απρόσμενη φόρμα του Ρουμπεν Λόφτους – Τσικ, αλλά και η επιστροφή του Ρος Μπάρκλεϊ δεν βοήθησαν την προσαρμογή του Ισπανού. Και οι δύο αναμενόταν να κουνήσουν μαντήλι το καλοκαίρι και όταν έμειναν, κανείς δεν περίμενε να εμφανιστούν στα μεγάλα παιχνίδια. Όμως, ενώ ο Σαούλ δυσκολεύτηκε, το αγγλικό δίδυμο έχει κατεβάσει το κεφάλι και δείχνει στον Τούχελ τι μπορεί να προσφέρει. Καθώς ο Ισπανός κάθισε στον πάγκο για 90 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στην Σαουθάμπτον (3-1), ο Λόφτους – Τσικ επιλέχθηκε για την ικανότητά του να οδηγεί μέσα από τις γραμμές και να κερδίζει τους αντιπάλους του. Αυτό δεν είναι πιθανό να κάνει ο Σαούλ και η εμφάνιση των πολλών αστέρων της Τσέλσι έχει αυξήσει μόνο τον ανταγωνισμό και την πίεση στον Ισπανό.

Ακούστηκε πως ο Σαούλ έχει ήδη νοσταλγήσει τη Μαδρίτη. Η έξοδος από τη χώρα για πρώτη φορά δεν είναι ποτέ εύκολη, ειδικά μετά από 13 χρόνια στην Ατλέτικο. Ο Σαούλ έκανε κάποια παράπονα, σχετικά με τις υποσχέσεις που έδωσε η Τσέλσι – ότι δεν τηρούνται προς το παρόν και θα επηρεάσουν τη διάθεσή του περαιτέρω. “Η Τσέλσι μου έχει υποσχεθεί να προπονηθώ στη θέση μου (στη μεσαία γραμμή), αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος για την απόφασή μου. Οι τρεις χαφ που παίζουν είναι σε υψηλό επίπεδο, δεν θα είναι εύκολο να παίξω, αλλά αν το βάλω στο μυαλό μου και το παλέψω, μπορώ να το αποκτήσω. “Θα το δοκιμάσω και θα δω τι θα συμβεί. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την Τσέλσι ώστε να δει ο Τούχελ αυτά που αξίζω”

Πολλά αστέρια χρειάστηκαν χρόνο για να προσαρμοστούν στο σκληρό και απαιτητικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τούχελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα σχήμα 3-5-2 τις τελευταίες εβδομάδες και ο ρυθμός που πρέπει να πιάσουν οι τρεις της μεσαίας γραμμής θα πρέπει να είναι αρκετά υψηλός. Αυτή η τακτική θα μπορούσε να είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Γερμανός τεχνικός μακροπρόθεσμα, και σίγουρα τουλάχιστον σε μερικά παιχνίδια στο μέλλον. Ο Σαούλ θα απογοητευτεί σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη γιατί, όπως ισχύει, οι μπλε του Λονδίνου δεν θα κάνουν κίνηση ώστε να τον αγοράσουν μόνιμα έναντι 34 εκατομμυρίων λιρών το επόμενο καλοκαίρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.