Μάντσεστερ Σίτι: Το θλιβερό ρεκόρ των «πολιτών»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, υπενθύμισε στους φίλους της Premier League τις προπονητικές του ικανότητες.

Η Σίτι θριάμβευσε μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι με σκορ 1-0, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες από τη μεγάλη της αντίπαλο. Από την μία πλευρά οι «πολίτες», έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπορούν να ικανοποιήσουν οικονομικά έναν προπονητή παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Καταλανός και να του δίνουν απλόχερα τους καλύτερους παίκτες, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη.

Αυτή της μεγάλης ανεπάρκειας του αγγλικού συλλόγου να «παράγει» παίκτες και να τους προωθεί στην πρώτη ομάδα. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη ουσιαστικά «ομάδες Β» σε όλο τον κόσμο, ως μέρος του «City Football Group» το οποίο κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, δέκα ομάδων! Έστειλε πέντε παίκτες ως δανεικούς στη βελγική Λομέλ, τέσσερις παίκτες στη γαλλική Τρουά και τρεις στην ισπανική Τζιρόνα αυτή τη σεζόν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή και ας ασχοληθούν στο μέλλον άλλοι με τους νεαρούς παίκτες…

Θα μου πείτε, οι διοικούντες δίνουν την κατεύθυνση και ο προπονητής εκτελεί. Το σίγουρο είναι ότι ο Σεϊχης Μανσούρ και οι υπόλοιποι, δεν «τρελαίνονται» να βλέπουν στο μέλλον μία ομάδα που θα έχει ενεργούς ποδοσφαιριστές από τα «σπλάχνα» του συλλόγου. Στην πραγματικότητα από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα προσχώρησε στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2016, έχει το χειρότερο ρεκόρ των «big six, όταν πρόκειται για την προώθηση των νέων ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.