Πριν από 25 χρόνια, 1η Σεπτεμβρίου 1996, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Αγγλίας, τεράστιο ταλέντο, έγινε αρχηγός και πλέον ανήκει στο πάνθεον της Πρέμιερ Λιγκ.

Κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γνώρισε μερικές απίστευτες στιγμές. Ήταν αυτός που φόρεσε το περιβραχιόνιο του εκείνο το διάσημο βράδυ στο Μόναχο του 2001, με την Αγγλία να διαλύει την Γερμανία με χατ τρικ του Μάικλ Όουεν μέσα στο σπίτι της, αλλά και η ισοφάριση με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, που εξασφάλισε τη θέση του έθνους του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Άπω Ανατολή.

Φυσικά, όταν αναλογιζόμαστε την καριέρα του μέσου με τα Τρία Λιοντάρια, είναι επίσης αδύνατο να μην σκεφτούμε τον χτύπημα στον Ντιέγκο Σιμεόνε και εκείνο το βράδυ στo Σεντ-Ετιέν και την αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή για το Παγκόσμιο κύπελλο του 1998. Ποιος ήξερε τότε ότι μέσα σε δύο χρόνια ο 21χρονος, θα γινόταν δημόσιος εχθρός, πριν κερδίσει ξανά τις καρδιές μας και αργότερα γίνει και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας.

Υπήρχαν μόνο 9.500 άνθρωποι εκεί για να παρακολουθήσουν την αρχή της διεθνούς καριέρας του με 115 συμμετοχές. Ο Γκλεν Χοντλ είχε καλέσει για πρώτη φορά τον τότε εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα εναρκτήρια παιχνίδια προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 98′. Η περιπέτεια ξεκίνησε για τον Μπέκαμ πριν από 25 χρόνια, στο λιγότερο λαμπερό περιβάλλον του Stadionul Republica της Μολδαβίας, όπου του δόθηκε το πρώτο από τα 115 παιχνίδια του από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικός της Αγγλίας .

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Αγγλία, η οποία σηματοδότησε επίσης την πρώτη της έξοδο μετά την ήττα στα πέναλτι στους ημιτελικούς από τη Γερμανία ως οικοδεσπότες του Euro ’96. Από τον Μπέκαμ ξεκίνησε το πρώτο γκολ της Αγγλίας (Μπάρμπι 23ο λεπτό) που για την ιστορία απέδρασε εύκολα με το διπλό (0-3). Τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν οι Πολ Γκασκόιν και Άλαν Σίρερ.

Οι βρετανικός τύπος ενθουσιάστηκε αναγνωρίζοντας την αξία ενός ταλέντου που έγινε θρύλος…

“Ο άνθρωπος που διαφημίζεται ως “ο άνθρωπος που διαβάζουν οι παίκτες”. “Ένας νεαρός Άγγλος παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής με εξαιρετική σέντρα και πάσα ακριβείας”. “Είναι ένα πραγματικό εύρημα , ο Χοντλ αξίζει τα εύσημα για την αναγνώριση ενός αυθεντικού ταλέντου”

Άλλες έγραψαν…”Για τον νεαρό Μπέκαμ αυτό ήταν μια δοκιμασία, αν ο θάνατός του δεν ήταν πάντα τόσο οραματικός όπως είδαμε σε πιο οικεία περιβάλλοντα, τότε αυτό ήταν μια ικανοποιητική επένδυση. Θα έχει του έμαθε ότι υπάρχει ένα μεταπτυχιακό μάθημα ποδοσφαίρου όταν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο »

Το έπος του Μπέκαμ, 115 συμμετοχές. Η ιστορία του Χοντλ ήταν πολύ πιο σύντομη, αλλά όχι λιγότερο δραματική, αφού οδήγησε την Αγγλία στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 98′, έχασε τη δουλειά του το 1999. Το 2009, ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ, της Μίλαν, της Παρί Σεν Ζερμέν και των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή στη νίκη με 3-0 επί της Λευκορωσίας στο Γουέμπλεϊ, αντικαθιστώντας τον Άαρον Λένον και βγάζοντας μια ασίστ για τον Σον Ράιτ-Φίλιπς αμέσως μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο, τελείωσε την καριέρα του στην Αγγλία 10 συμμετοχές λιγότερες από τον ρέκορνταμ Πίτερ Σίλτον.